Το πρασόρυζο μου αρέσει πολύ και ευτυχώς το τρώνε και τα παιδιά, οπότε το φτιάχνω συχνά.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Πρασόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης
Πεντανόστιμο πραόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης
Ingredients
- 1 κιλό πράσα (περίπου 800 γρ μετά το καθάρισμα) - κρατάς μόνο το λευκό μέρος
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2-3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 250 γρ χυμό ντομάτας
- 300 γρ ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Instructions
Πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις σε ροδέλες τα πράσα
Τοποθετείς το ελαιόλαδο, αλάτι και τα κομμένα πράσα στην κατσαρόλα
Ανάβεις το μάτι στη μέγιστη θερμοκρασία και σοτάρεις
Ψιλοκόβεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείς και αυτά στη κατσαρόλα. Ανακατεύεις όσο και όταν χρειάζεται
Προσθέτεις τον πολτό σκόρδου και ανακατεύεις. Σοτάρεις για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουν μαραθεί όλα τα λαχανικά
Βάζεις νερό στο βραστήρα να ζεσταθεί
Προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύεις και έπειτα προσθέτεις την ντομάτα και το βραστό νερό
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και βράζεις για 18 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
Πλένεις και κόβεις σε μεγάλα καρέ τις πιπεριές Φλωρίνης. Τις τοποθετείς και αυτές στην κατσαρόλα
Ανακατεύεις και προσθέτεις βραστό νερό αν χρειάζεται
Σερβίρεις με μπόλικο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο
Η διατροφική ανάλυση για το πρασόρυζο
- Για να δείτε και άλλες συνταγές με πράσο πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments