Νηστίσιμα/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Πράσο/ Ρύζι/ Φρέσκα κρεμμυδάκια

Πρασόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης

πρασόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης

Το πρασόρυζο μου αρέσει πολύ και ευτυχώς το τρώνε και τα παιδιά, οπότε το φτιάχνω συχνά.

Πρασόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Πεντανόστιμο πραόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης

Ingredients

  • 1 κιλό πράσα (περίπου 800 γρ μετά το καθάρισμα)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2-3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γρ ντομάτα τριμμένη
  • 300 γρ ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Instructions

1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα

2

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα

3

Κόβουμε τα πράσα σε σχετικά λεπτές ροδέλες και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα

4

Ανάβουμε την κουζίνα στη μέγιστη θερμοκρασία και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε

5

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε και αυτά στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε όσο και όταν χρειάζεται

6

Βάζουμε νερό στο βραστήρα να ζεσταθεί

7

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα καρέ τις πιπεριές Φλωρίνης. Τις τοποθετούμε και αυτές στην κατσαρόλα

8

Τέλος προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε

9

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Θα πρέπει να έχουν μαραθεί όλα τα λαχανικά

10

Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε το ρυζάκι, την ντομάτα, το νερό και το αλάτι

11

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 18 λεπτά

12

Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, εξετάζουμε το φαγητό αν χρειάζεται ανακάτεμα ή/και επιπλέον νερό

13

Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

πρασόρυζο με πιπεριές Φλωρίνης

Για να δείτε και άλλες συνταγές με πράσο πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

13 − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.