Γλυκά/ Διαγωνισμοί/ Μπισκότα/ Νηστίσιμα/ Σνακ

Σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και συντηρητικά

πτι μπερ με αλέυρι ζέας χωρίς βούτυρο, ζ'αχαρη και αυγά

Σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και συντηρητικά. Τι πτι-μπερ καλέ? “Πετίτ μπέρ” προφέρονται και σημαίνει μικρό βούτυρο (είδες μαμά? Δεν πήγαν τσάμπα τα ιδιαίτερα στα γαλλικά τόσα χρόνια!). Όπως και αν τα ξέρουμε, όπως και αν προφέρονται, ένα είναι το σίγουρο, είναι τα αγαπημένα μπισκότα των περισσότερων, μικρών και μεγάλων, τα τελευταία χρόνια

Δυστυχώς τα συστατικά τους δεν είναι και τα καλύτερα. Λευκό αλεύρι, φοινικέλαιο, ζάχαρη, διογκωτικά, συντηρητικά και άλλα πολλά…Μην ανησυχείτε όμως υπάρχει λύση για σπιτικά πτι-μπερ, με αγνά υλικά που μπορούμε να φάμε άφοβα και εμείς αλλά και τα παιδιά μας. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να τα φτιάξετε σε ακριβώς 25 λεπτά μπορείτε να τα καταναλώσετε κιόλας! 

πτι μπερ με αλέυρι ζέας χωρίς βούτυρο, ζ'αχαρη και αυγά

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο, αυγό, φοινικέλαιο,συντηρητικά και μίξερ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4.53 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 30
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο, αυγό, φοινικέλαιο,συντηρητικά και μίξερ

Ingredients

  • 100 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
  • 150 γρ λάδι καρύδας (χρησιμοποίησα άοσμο)
  • 300 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας) (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 10 γρ baking powder
  • 1 κοφτό κ.γ φυσική βανίλια
  • μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 50 γρ νερό ή γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος ή γάλα με πλήρη λιπαρά

Instructions

1

Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας ώστε να λιώσει, όχι να κάψει

2

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το αλάτι

3

Προσθέτουμε το λιωμένο λάδι καρύδας. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα πιρούνι μέχρι για να λιώσει λίγο η ζάχαρη

4

Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό και το baking powder. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ζυμαράκι

5

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αντίσταση πάνω -κάτω

6

Ανοίγουμε το ζυμάρι πάνω σε μια λαδόκολλα

7

Κόβουμε με το κουπάτ

8

Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και κάνουμε τρύπες

9

Ψήνουμε σε πάνω- κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς για 17-20 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος). Μην ξεχνάτε ότι θα σκληρύνουν και άλλο όταν κρυώσουν

Η διατροφική ανάλυση για τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο 
σπιτικά πτι μπερ διατροφικη αναλυση

Ένα σπιτικό μπι- μπερ έχει σχεδόν τριπλάσιο βάρος από ένα συμβατικό και τα 2/3 από τις θερμίδες του

πτι μπερ διατροφικη αξια

 

Η διαδικασία  για να φτιάξεις τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο, βήμα -βήμα

πτι μπερ με αλέυρι ζέας χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και αυγά 10 12

Ενημέρωση 16/09/2019

Με ρωτάτε που μπορείτε να βρείτε αντίστοιχα κουπ πατ, οπότε έφτιαξα έναν μίνι οδηγό. (Για αγορά, πάτα στην εικόνα).

Ξεχώρισα τα παρακάτω επειδή έχουν διάφορα βολικά σχήματα και πολύ καλή τιμή.  

κουπάτ για πτι μπερ

 

μεταλλικό κουπ πατ για πτι μπερ

 

Αυτό μπορεί να μην είναι σαν πτι μπερ, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ όταν το είδα

κου πατ κεκάκι

Επειδή μπορεί να μην έχετε το συγκεκριμένο κουπάτ σκέφτηκα να σας κάνω αυτό το μικρό δωράκι. Ένα σετ από τετράγωνα κουπάτ σε διάφορα μεγέθη. Αν λοιπόν θέλετε να το διεκδικήσετε θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:

1. Κάνετε like στην σελίδα του Blog στο facebook “Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές”
2. Kοινοποιήσετε τον διαγωνισμό στο facebook και κάνετε tag έναν φίλο σας 
4. Αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση με το e-mail σας (για όποιον δεν έχει blog, ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω με τον νικητή)
Σημείωση:
Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, ή δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τους όρους του διαγωνισμού, στείλτε μου μήνυμα ώστε να σας βοηθήσω. 
Η κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού θα γίνει την Παρασκευή 20/10/2017 και θα δημοσιευτεί σε αυτή την ανάρτηση.
Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Ενημέρωση 20/20/2017

Ο νικητής είναι το νούμερο 68 ο ambrrrr. Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τη συμμετοχή σας

Petit beurre

πτι μπερ με αλέυρι ζέας χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και αυγά 13
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

  • Η Κατερίνα έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και είπε “Τα έκανα! Πεντανόστιμα!!! Από εμφάνιση  χωρίς κουπάτ δεν είναι εμφανίσιμα 😜γι αυτό ελπίζω να το κερδίσω

  • Η Γεωργία έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ  και είπε “Γυρνώντας από τη δουλειά τι να δω;Άλλη μια συνταγή σου…Δεν αντιστάθηκα βεβαίως,τα έφτιαξα στη στιγμή. Φίνα και ντελικάτα τα πτι-μπερ. Έφτιαξα μιάμιση δόση για να προλάβω να δοκιμάσω και σκεφτόμουν σε ποιους θα δώσω…χαχα

  • Η Βέρα έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και ζάχαρη και είπε “Μοσχομύρισε όλο το σπίτι

  • Η Μαρία έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και ζάχαρη και είπε “Στο είπα ότι θα τα φτιάξω… τα ωραιότερα μπισκότα ever!!!!!! Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

  • Η Ρένα έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και είπε “Τα έφτιαξα κι εγώ με άλλη σφραγίδα!! Πεντανόστιμα κ δεν ανησυχώ αν φάει πολλά η μικρή μου! Έβαλα ζάχαρη χουρμαδων!

  • Η Μαρία -Ελευθερία ξαναέφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ και είπε “Σούπερ σε γεύση. Ο άνδρας μου μου είπε είναι τα πιο ωραία μπισκότα που έχεις φτιάξει!!!

  • Η Κατερίνα έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ και είπε “Μόλις τα ξεφούρνισα. Έχουν φοβερή γεύση. Έβαλα μόνο μια κουταλιά της σούπας μελάσα κι έδωσε γλύκα αλλά καθόλου απο την έντονη γεύση της. Για να εξισορροπίσω τη διαφορά υγρού έβαλα λιγότερο λάδι καρύδας. Τώρα θα ετοιμάσω και τη μερέντα σας και θα τα κάνω γεμιστά 😊

  • Η Ηλέκτρα έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και ζάχαρη  και είπε “Καλησπέρα!!!! Μόλις έκανα τα πτι-μπερ !!!! Ήθελα να εγκαινιάσω τα καινούργια μου κουπάτ και βγήκαν φανταστικά!!!! *Ξέμεινα από λάδι καρύδας κ χρησιμοποίησα βούτυρο γαλακτος. Για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια!!!!

  • Η Αγγελική έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και ζάχαρη και είπε “Καλααα τα λόγια είναι περιττά!!! Είναι σα να τρως πτι μπερ!!! Έκανα μισή δόση και έβαλα λάδι καρύδας με άρωμα. Και πάλι τέλεια ήτανε!! Μετάνοιωσα που δεν έκανα όλη την δόση!! Συγχαρητήρια 🙂

  • Η Αθηνά έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ και είπε “Τα φτιάξαμε επιτέλους κ εμείς!!!! Πεντανόστιμα, η 6χρονη κόρη μου τα λάτρεψε!Το σκ θα φτιάξουμε κ άλλα, με ζάχαρη καρύδας – αντί καστανης, ίσως είναι κ ακόμα πιο έντονη η γεύση

  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ  και είπε Είναι τα πτιμπερ κ είναι καταπληκτικά, φυσικά άρεσαν σε όλους. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά.

  • Η Λένα έφτιαξε τα σπιτικά πτι-μπερ και είπε “Με κέφι και χαρά ξεκινήσαμε τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές φυσικά με τα μικρά μου αστεράκια !!!!!!!!!! Ειναι υπέροχα !!!!!!!!!!!! και πολύ εύκολα !!!!!!

 

  • H Δήμητρα έφτιαξε τα τα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς βούτυρο και ζάχαρη αλλά δεν μπορώ να βρώ το σχόλιο της …. 🙁 

σπιτικά-πτι-μπερ-χωρίς-ζάχαρη

  • Η Βίκυ έφτιαξε τα πτι-μπερ και είπε “Έφτιαξα στα σπιτικά πτι μπερ και είναι πεντανόστιμα! Απίθανος συνδυασμός τραγανού και μαλακού! Την επόμενη φορά θα βάλω κομματάκια σοκολάτας. Απλά επειδή με δυσκόλεψε η ζύμη και δεν καταφερα να την απλώσω και να δώσω σχήμα με τα κουπ πατ, τα έπλασα σαν μπιφτεκακια. Καμία συμβουλή για αυτό;”

πτι μπερ χωρίς ζάχαρη

Απάντηση: Κανονικά δεν πρέπει να σε δυσκολεύει. Δοκίμασε να την απλώσεις πρώτα με τα χέρια σου και μετά ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες!

  • Η Βάσω έφτιαξε τα πτι-μπερ και είπε ” Αυτή τη φορά θυμήθηκα να τραβήξω φωτό στα υπέροχα σπιτικά πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη. Τα φτιάχνω συνέχεια, τόσο για κατανάλωση με τον καφέ μου, όσο και για βάση στο τσιιζ κέικ. Γίνονται πάντα υπέροχα. Σ ευχαριστώ
  • Η Ελευθερία έφτιαξε τα πτι-μπερ είπε “Βγήκαν φανταστικά. Τραγανά και αφράτα μαζί” 

πτι μπερ χωρίς ζάχαρη

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

12 Σχόλια

  • Reply
    Eve
    31/05/2018 at 08:44

    Και όμως πήγαν τσάμπα τα ιδιαίτερα…. πάρ’όλα αυτά, ωραία συνταγή..

    • Reply
      Miss Healthy Living
      31/05/2018 at 12:31

      Γιατί καλή μου θεωρείς πως πήγαν τσάμπα τα ιδιαίτερα? Χαίρομαι πάντως που σου αρέσει η συνταγή!

  • Reply
    Αθανασία
    31/05/2018 at 12:06

    Μπορούμε να παραλείψουμε το λάδι καρύδας και να βάλουμε περισσότερο νερό;

    • Reply
      Miss Healthy Living
      31/05/2018 at 12:31

      Το λάδι καρύδας είναι το βασικό υλικό σε αυτή τη συνταγή. Άλλη είναι η σύσταση του λαδιού και άλλη του νερό. Δε θα έχουν καμία σχέση, μπορείς όμως να κάνεις τη δοκιμή σου αν θες, ή να δοκιμάσεις τα μπισκότα βουτύρου χωρίς βούτυρο, τα οποία γίνονται με μέλι και ελαιόλαδο. Ό,τι χρειαστείς, να μου ξαναστείλεις!

      https://misshealthyliving.gr/μπισκότα-βουτύρου-χωρίς-βούτυρο/

  • Reply
    Lina
    01/06/2018 at 00:18

    Είναι πεντανοστιμα και πολύ υγιεινα

    • Reply
      Miss Healthy Living
      01/06/2018 at 08:09

      Χαίρομαι που σου αρέσουν, πραγματικά είναι πολύ νόστιμα και γίνονται τόσο μα τόσο εύκολα!

      • Reply
        Lina
        01/06/2018 at 22:56

        Ναι πραγματικα, πανευκολα.Το μόνο τους “κακο” είναι ότι εχουν κάτι εθιστικα νοστιμο και αντί για τη μικρή τα τρώω εγω.

        • Reply
          Miss Healthy Living
          03/06/2018 at 13:37

          χαχα, δυστυχώς έχει δίκιο. Εγώ για να το αποφεύγω τα βάζω στην κατάψυξη και τα βγάζω 2-2.

        • Reply
          ΒΟΥΛΑ
          10/02/2020 at 14:27

          Καλησπέρα είμαι Βούλα. Μήπως σ’ αυτή τη συνταγή θα μπορούσαμε αντί για αλεύρι να βάλουμε αλεύρι καρυδας;

          • Miss Healthy Living
            13/02/2020 at 08:25

            Δεν το έχω δοκιμάσει και δε στο προτείνω. Δεν ε΄χει σχέση το αλεύρι καρύδας εμ το κανονικό. ΑΝ θες όμως μπορείς να το δοκιμάσεις

  • Reply
    Δήμητρα
    07/06/2018 at 11:07

    Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α!!!
    Ξετρελαθηκαν μικροί μεγάλοι (ακόμα κι αυτοί που δεν έτρωγαν τα “άλλα” πτι μπερ όπως εγω)
    Τραγανά κι αρωματικά αλλά κυρίως χορταστικά! Απο αυτό και μόνο καταλαβαίνεις πως είναι καλή τροφή, με ένα (άντε δύο) εγώ καλυπτομαι όταν θέλω γρήγορο σνακ, όταν το βουτήξω σε γιαούρτι σόγιας βανιλια γίνεται και βραδινό! Ναιαιαιαιαιαιαιαια
    Ευαγγελια δεν έχω λόγια να σ’ ευχαριστήσω γι’αυτην την υπέροχη συνταγή…Εύγε και πάλι εύγε!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      07/06/2018 at 12:27

      Τεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέια!!!!! Πόσο χαίρομαι δεν φαντάζεσαι!!!!!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου