Αρωματικα ελαιολαδα/ Νηστίσιμα

Πως να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο

πως να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο- πολτός δυόσμου

Πως να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο αναλλοίωτο με όλες τις γεύσεις και τα αρώματά του. Κάθε καλοκαίρι με το που γυρίζουμε από τις διακοπές μας και μπαίνουμε στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να ανοίξω τα παντζούρια, όχι όμως για το αναμενόμενο, να μπει δηλαδή καθαρός αέρας και φως στο σπίτι, αλλά για να δω τι έχουν απογίνει τα φυτά μου.

Συνήθως έχω απώλειες, κάποιο beck έχει βουλώσει και πάντα κάποιο φυτό θα έχει ξεραθεί. Τα τελευταία χρόνια έχω σε γλάστρες δυόσμο και βασιλικό. Είναι πολύ “εύκολα”, ίσως έχω βρει και το σημείο, πάντως το αποτέλεσμα είναι πως ευδοκιμούν. Τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου συνήθως ξεραίνεται ο δυόσμος. Το πετάω και περιμένω μέχρι τον Μάιο που ξαναφυτεύω. Έλα όμως που τον δυόσμο τον λατρεύω. Μου αρέσει πάρα πολύ η γεύση του, όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και στο νερό μου, ωμός. Ο αποξηραμένος ή κατεψυγμένος δεν έχει σχέση με τον φρέσκο, δε μου αρέσει το αποτέλεσμα, συνεπώς δεν το χρησιμοποιώ. Ο τρόπος λοιπόν που βρήκα για να διατηρώ τον φρέσκο δυόσμο, δεν είναι άλλος από πολτοποιημένος σε ελαιόλαδο, κάτι σαν πέστο δηλαδή.


πως να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο- πολτός δυόσμου

Κάτι σαν πέστο γιατί του λείπουν βασικά υλικά όπως κουκουνάρι και παρμεζάνα. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί για μήνες στο ψυγείο. Αυτός ο πολτός είναι η βάση για πέστο και μπορείς να τον προσθέσεις σε σάλτσες, πίτσα, λαδερά φαγητά, σαλάτα, σος, γουακαμόλε..παντού!Παντού όμως, αρκεί βέβαια να σου αρέσει ο δυόσμος.

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πολτός δυόσμου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 25
Prep Time: 4 λεπτά Cooking Time: 1 λεπτό

Πολτός δυόσμου. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο

Ingredients

  • 60 γρ φρέσκος δυόσμος (μόνο τα φύλλα)
  • 120-150 γρ ελαιόλαδο
  • 15 γρ φρέσκο σκόρδο
  • 5 γρ αλάτι

Instructions

1

Κόβεις τα φρέσκα φύλλα δυόσμου

2

Τα ξεπλένεις, αφαιρείς τα κοτσάνια και τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει εντελώς. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν στεγνώσει πλήρως τα φύλλα, ώστε να διατηρηθεί για πολλούς μήνες

3

Τοποθετείς τα φύλλα δυόσμου, το ελαιόλαδο και το σκόρδο στο μπλέντερ κ χτυπάς μεχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, πολτό δυόσμου δηλαδή. Αν θέλεις να είναι πιο αραιό, μπορείς να προσθέσεις ελαιόλαδο. Μην ξεπεράσεις όμως στο σύνολο τα 200 γρ.

4

Αδειάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και διατηρείς στο ψυγείο

Η διατροφική ανάλυση για τον πολτό με φρέσκο δυόσμο
πολτός δυόσμου σε ελαιόλαδο
Η διαδικασία για να φτιάξεις τον πολτό με φρέσκο δυόσμο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

πως να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο- πολτός δυόσμου

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για αρωματικά ελαιόλαδα, πάτα εδώ 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Κυριακή Λύτρα
    17/08/2019 at 16:24

    Σέ θαυμάζω είσαι υπέροχη όλα όσα μας μαθαίνεις είναι τέλειο χιλιάδες μπράβο σου είσαι αξία σέ όλα νά σέ έχει ό Θεός καλά

    • Reply
      Miss Healthy Living
      18/08/2019 at 11:47

      Σε ευχαριστώ τόοοοοσο πολύ για το μήνυμά σου

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου