Πως να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο αναλλοίωτο με όλες τις γεύσεις και τα αρώματά του. Κάθε καλοκαίρι με το που γυρίζουμε από τις διακοπές μας και μπαίνουμε στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να ανοίξω τα παντζούρια, όχι όμως για το αναμενόμενο, να μπει δηλαδή καθαρός αέρας και φως στο σπίτι, αλλά για να δω τι έχουν απογίνει τα φυτά μου.
Συνήθως έχω απώλειες, κάποιο beck έχει βουλώσει και πάντα κάποιο φυτό θα έχει ξεραθεί. Τα τελευταία χρόνια έχω σε γλάστρες δυόσμο και βασιλικό. Είναι πολύ “εύκολα”, ίσως έχω βρει και το σημείο, πάντως το αποτέλεσμα είναι πως ευδοκιμούν. Τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου συνήθως ξεραίνεται ο δυόσμος. Το πετάω και περιμένω μέχρι τον Μάιο που ξαναφυτεύω. Έλα όμως που τον δυόσμο τον λατρεύω. Μου αρέσει πάρα πολύ η γεύση του, όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και στο νερό μου, ωμός. Ο αποξηραμένος ή κατεψυγμένος δεν έχει σχέση με τον φρέσκο, δε μου αρέσει το αποτέλεσμα, συνεπώς δεν το χρησιμοποιώ. Ο τρόπος λοιπόν που βρήκα για να διατηρώ τον φρέσκο δυόσμο, δεν είναι άλλος από πολτοποιημένος σε ελαιόλαδο, κάτι σαν πέστο δηλαδή.
Κάτι σαν πέστο γιατί του λείπουν βασικά υλικά όπως κουκουνάρι και παρμεζάνα. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί για μήνες στο ψυγείο. Αυτός ο πολτός είναι η βάση για πέστο και μπορείς να τον προσθέσεις σε σάλτσες, πίτσα, λαδερά φαγητά, σαλάτα, σος, γουακαμόλε..παντού!Παντού όμως, αρκεί βέβαια να σου αρέσει ο δυόσμος.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Πολτός δυόσμου. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις τον φρέσκο δυόσμο Κόβεις τα φρέσκα φύλλα δυόσμου Τα ξεπλένεις, αφαιρείς τα κοτσάνια και τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει εντελώς. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν στεγνώσει πλήρως τα φύλλα, ώστε να διατηρηθεί για πολλούς μήνες Τοποθετείς τα φύλλα δυόσμου, το ελαιόλαδο και το σκόρδο στο μπλέντερ κ χτυπάς μεχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, πολτό δυόσμου δηλαδή. Αν θέλεις να είναι πιο αραιό, μπορείς να προσθέσεις ελαιόλαδο. Μην ξεπεράσεις όμως στο σύνολο τα 200 γρ. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και διατηρείς στο ψυγείοΠολτός δυόσμου
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τον πολτό με φρέσκο δυόσμο
Η διαδικασία για να φτιάξεις τον πολτό με φρέσκο δυόσμο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για αρωματικά ελαιόλαδα, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
2 Σχόλια
Κυριακή Λύτρα
17/08/2019 at 16:24Σέ θαυμάζω είσαι υπέροχη όλα όσα μας μαθαίνεις είναι τέλειο χιλιάδες μπράβο σου είσαι αξία σέ όλα νά σέ έχει ό Θεός καλά
Miss Healthy Living
18/08/2019 at 11:47Σε ευχαριστώ τόοοοοσο πολύ για το μήνυμά σου