Διεθνής Κουζίνα/ Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Ρεβύθια/ Φαγόπυρο

Ρεβύθια Τίκα Μασάλα με φαγόπυρο

τίκα μασάλα με ρεβίθια και φαγόπυρο

Την Ινδική κουζίνα την γνώρισα στην Αγγλία, όταν είχα πάει για μεταπτυχιακές σπουδές. Μου άρεσε πάρα πολύ, έτρωγα πολύ συχνά και πάντα μου έλειπαν αυτές οι γεύσεις όταν γύρισα στην Ελλάδα. Παλιότερα είχα αγοράσει έτοιμες σάλτσες Κορμά και Τίκα Μασάλα, αλλά δεν είχαν σχέση με αυτό που γευόμουν στην Αγγλία, έτσι το εγκατέλειψα το σπορ. Το μπαχαροπολείο που ψωνίζω, είναι πολύ ενημερωμένο και πάντα με εκπλήσσει ευχάριστα. Όταν διαπίστωσα ότι είχε μείγμα Τίκα Μασάλα, σκέφτηκα «Βρε λες» και το πήρα..και πολύ καλά έκανα!

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Ρεβύθια Τίκα Μασάλα με φαγόπυρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 3 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Ρεβύθια Τίκα Μασάλα με φαγόπυρο

Ingredients

  • 350 γρ ρεβίθια (βρασμένα)
  • 150 γρ φαγόπυρο (ωμό)
  • 200 γρ κρεμμύδι (2-3 μέτρια)
  • 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 γρ φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.γ τίκα μασάλα
  • 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 1/2 κ.γ κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ τσίλι
  • ελαιόλαδο

Instructions

1

Βράζουμε το φαγόπυρο για 15- 20 λεπτά

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

3

Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά από την αρχή

4

Αφού έχει σοταριστεί καλά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τα βρασμένα ρεβίθια. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα

5

Σερβίρουμε με φαγόπυρο, κινόα ή μαύρο ρύζι

Η διαδικασία βήμα- βήμα

τίκα μασάλα με ρεβίθια και φαγόπυρο 4

τίκα μασάλα με ρεβίθια και φαγόπυρο 5

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

20 + six =