Ρεβίθια Τίκα Μασάλα με φαγόπυρο. Την Ινδική κουζίνα την γνώρισα στην Αγγλία, όταν είχα πάει για μεταπτυχιακές σπουδές. Μου άρεσε πάρα πολύ, έτρωγα πολύ συχνά και πάντα μου έλειπαν αυτές οι γεύσεις όταν γύρισα στην Ελλάδα.
Παλιότερα είχα αγοράσει έτοιμες σάλτσες Κορμά και Τίκα Μασάλα, αλλά δεν είχαν σχέση με αυτό που γευόμουν στην Αγγλία, έτσι το εγκατέλειψα το σπορ. Το μπαχαροπολείο που ψωνίζω, είναι πολύ ενημερωμένο και πάντα με εκπλήσσει ευχάριστα. Όταν διαπίστωσα ότι είχε μείγμα Τίκα Μασάλα, σκέφτηκα “Βρε λες” και το πήρα..και πολύ καλά έκανα!
Στο τέλος μπορείς να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Ρεβίθια Τίκα Μασάλα με φαγόπυρο
Ρεβίθια Τίκα Μασάλα με φαγόπυρο
Ingredients
- 350 γρ ρεβίθια (βρασμένα)
- 150 γρ φαγόπυρο (ωμό)
- 200 γρ κρεμμύδι (2-3 μέτρια)
- 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 8 γρ φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.γ τίκα μασάλα
- 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1/2 κ.γ κόλιανδρο
- 1/2 κ.γ τσίλι
- ελαιόλαδο
Instructions
Βράζουμε το φαγόπυρο για 15- 20 λεπτά
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά από την αρχή
Αφού έχει σοταριστεί καλά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τα βρασμένα ρεβίθια. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα
Σερβίρουμε με φαγόπυρο, κινόα ή μαύρο ρύζι
Η διατροφική ανάλυση για τα ρεβίθια Τίκα Μασάλα
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα ρεβίθια Τίκα Μασάλα, βήμα- βήμα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά από την αρχή
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ρεβίθια, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές από διεθνή κουζίνα, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
2 Σχόλια
Tulita
22/08/2019 at 17:38Ευαγγελία μου μπορείς να μου πεις από ποιο μπαχαροπωλείο ψωνίζεις; Μου αρέσει πολύ η ινδική κουζίνα και δεν έχω βρει ακόμη καλό τίκα μασάλα
Miss Healthy Living
23/08/2019 at 08:58Από ένα κοντά στο σπίτι μου, μικρό και συνοικιακό, αλλά έχει καλά πράγματα και μεγάλη ποικιλία. Βέβαια φύλλα αποξηραμένης στέβιας που του έχω ζητήσει, δεν έχει φέρει.