Κάν΄το μόνη σου/ Κονσερβοποίηση/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι

Σάλτσα για πίτσα και ζυμαρικά σε βαζάκι

σαλτσα ντοματας

Όπως σας είχα υποσχεθεί, σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας, την οποία θα αποθηκεύσουμε σε βαζάκια και θα είναι έτοιμη ώστε να την χρησιμοποιήσουμε σε πίτσες, ζυμαρικά, μπιφτέκια, ντιπ κλπ. Το κάνουμε τώρα που οι ντομάτες είναι την καλύτερη τους εποχή και έτσι και θα τις έχουμε έτοιμες προς χρήση όλο το χρόνο αλλά και αποφεύγουμε τα επιπλέον φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν στα θερμοκήπια.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Σάλτσα για πίτσα και ζυμαρικά σε βαζάκι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Σάλτσα για πίτσα και ζυμαρικά σε βαζάκι

Ingredients

  • 300 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδι
  • 3 κιλά ντομάτα
  • 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού (ο Ιταλικός)
  • 1.5 κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 3 κοφτές κ.σ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 2 κ.σ σκόρδο λιωμένο

Instructions

1

Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες ώστε να είναι έτοιμες για κόψιμο και τις αφήνουμε στην άκρη.

2

Τοποθετούμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα αλλά δεν ανάβουμε το μάτι ακόμη

3

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στα 4 και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Ανάβουμε το μάτι ώστε να ζεσταθεί το λάδι. Για να βοηθήσουμε το μπλέντερ να δουλέψει, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Αδειάζουμε το λιωμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά

4

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, καθαρίζουμε το πράσινο μέρος και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το μπλέντερ. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ώστε να το βοηθήσουμε να δουλέψει πιο εύκολα.

5

Αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα. Προσοχή, δεν το αδειάζουμε όλο ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσουμε άλλο νερό τις επόμενες φορές. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες. Δεν γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι πάνω γιατί φουσκώνει και πιτσιλάει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αλάτι, κανέλα και βασιλικό.

6

Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι. Μετά από λίγο αρχίζει να πιτσιλάει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Εμένα για την συγκεκριμένη ποσότητα μου πήρε 1 ώρα.

7

Εν τω μεταξύ αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Η διαδικασία βήμα- βήμα

σάλτσα ντομάτας11

Για να δείτε πως γίνεται η κονσερβοποίηση, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

1 + 5 =