Σαρδέλες ψητές στο φούρνο. Οι σαρδέλες, οι ταπεινές σαρδέλες όπως συνηθίζουν να αποκαλούν αυτό το θρεπτικότατο ψάρι, είναι μια από τις καλύτερες και ασφαλέστερες επιλογές σε ψάρι που μπορείς να κάνεις.
Και θα σου απαρρυθμίσω αμέσως τους λόγους που επιβεβαιώνουν αυτό που ανέφερα παραπάνω.
Να ξεκινήσω λέγοντας σου πως:
- μειώνουν τη χοληστερίνη γιατί είναι μία από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές ω3 λιπαρών οξέων EPA & DHA, που μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την “κακή” χοληστερόλη (LDL) στο αίμα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν καταναλώνεις τρανς λιπαρά, έχεις περριτό βάρος και δεν υπάρχει στην καθημερηνότητά σου η άσκηση
- Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 και βιταμίνης D, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών, καθώς βοηθά το σώμα να αυξήσει την απορρόφηση του ασβεστίου
- ξέρεις με απόλυτη βεβαιότητα πως καταναλώνεις φρέσκο, Ελληνικό ψάρι
- Είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές που μπορείς να κάνεις
Ο τρόπος που σου προτείνω να τις μαγειρέψεις σήμερα, είναι απλούστατος, κυριολεκτικά δε θα προσθέσεις το παραμικρό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μυστικά που πρέπει να προσέξεις. Για παράδειγμα. Αν και συνήθως τις πουλάνε καθαρισμένες, θέλω να να τις ξεπλύνεις καλά και να αφαιρέσεις το εντεράκι, είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις αυτό πριν το ψήσιμο, αλλιώς θα πικρίζουν. Έπειτα, οταν θα τις τοποθετήσεις στη λαδόκολλα, θέλω να τις έχεις στεγνώσει καλά. Θα προθερμάνεις το φούρνο στους 180 και θα τις ψήσεις για 20 λεπτά. Αν τις θες ακόμη πιο τραγανές μπορείς να αυξήσεις λίγο το χρόνο. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις λάδι, ούτε στο ψήσιμο, ούτε μετά. Οι σαρδέλες είναι από τα πιο λιπαρά ψάρια, δεν χρειάζεται επιπλεόν. Δοκίμασέτε έτσι, και αν θεωρείς ότι κάτι σου λείπει, οκ, μπορείς να προσθέσεις λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σαρδέλες ψητές στο φούρνο, απλές & πεντανόστιμες Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 σε αέρα Ξεπλένεις καλά τις σαρδέλες και αφαιρείς το κεφάλι και το εντεράκι Τοποθετείς λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, βάζεις τις σαρδέλες και ψήνεις για 20 λεπτά στους 180 σε αέρα Η διατροφική ανάλυση είναι ανά 100 γρΣαρδέλες ψητές στο φούρνο
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις ψητές σαρδέλες στο φούρνο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
Άσε λοιπόν στην άκρη τον σολομό που είναι εισαγωγής και ιχθυοτροφείου και στρέψε την προσοχή σου στις σαρδέλες.
Τι λες, θα το δοκιμάσεις;
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια- θαλασσινά, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με σαρδέλες, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
No Comments