Ψάρια - Θαλλασινά

Σαρδέλες ψητές στο φούρνο, απλές & πεντανόστιμες

σαρδέλες ψητές στο φούρνο

Σαρδέλες ψητές στο φούρνο. Οι σαρδέλες, οι ταπεινές σαρδέλες όπως συνηθίζουν να αποκαλούν αυτό το θρεπτικότατο ψάρι, είναι μια από τις καλύτερες και ασφαλέστερες επιλογές σε ψάρι που μπορείς να κάνεις. 

Και θα σου απαρρυθμίσω αμέσως τους λόγους που επιβεβαιώνουν αυτό που ανέφερα παραπάνω.

Να ξεκινήσω λέγοντας σου πως: 
  • μειώνουν τη χοληστερίνη γιατί είναι μία από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές ω3 λιπαρών οξέων EPA & DHA, που μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την “κακή” χοληστερόλη (LDL) στο αίμα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν καταναλώνεις τρανς λιπαρά, έχεις περριτό βάρος και δεν υπάρχει στην καθημερηνότητά σου η άσκηση 
  • Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 και βιταμίνης D, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών, καθώς βοηθά το σώμα να αυξήσει την απορρόφηση του ασβεστίου
  • ξέρεις με απόλυτη βεβαιότητα πως καταναλώνεις φρέσκο, Ελληνικό ψάρι  
  • Είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές που μπορείς να κάνεις

σαρδέλες ψητές στο φούρνο

Ο τρόπος που σου προτείνω να τις μαγειρέψεις σήμερα, είναι απλούστατος, κυριολεκτικά δε θα προσθέσεις το παραμικρό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μυστικά που πρέπει να προσέξεις. Για παράδειγμα. Αν και συνήθως τις πουλάνε καθαρισμένες, θέλω να να τις ξεπλύνεις καλά και να αφαιρέσεις το εντεράκι, είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις αυτό πριν το ψήσιμο, αλλιώς θα πικρίζουν. Έπειτα, οταν θα τις τοποθετήσεις στη λαδόκολλα, θέλω να τις έχεις στεγνώσει καλά. Θα προθερμάνεις το φούρνο στους 180 και θα τις ψήσεις για 20 λεπτά. Αν τις θες ακόμη πιο τραγανές μπορείς να αυξήσεις λίγο το χρόνο. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις λάδι, ούτε στο ψήσιμο, ούτε μετά. Οι σαρδέλες είναι από τα πιο λιπαρά ψάρια, δεν χρειάζεται επιπλεόν. Δοκίμασέτε έτσι, και αν θεωρείς ότι κάτι σου λείπει, οκ, μπορείς να προσθέσεις λίγο ωμό ελαιόλαδο.  

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Σαρδέλες ψητές στο φούρνο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.17 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4 λεπτά
Prep Time: 4 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Σαρδέλες ψητές στο φούρνο, απλές & πεντανόστιμες

Ingredients

  • 1 κιλό σαρδέλες

Instructions

1

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 σε αέρα

2

Ξεπλένεις καλά τις σαρδέλες και αφαιρείς το κεφάλι και το εντεράκι

3

Τοποθετείς λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, βάζεις τις σαρδέλες και ψήνεις για 20 λεπτά στους 180 σε αέρα

Nutrition

  • 207 Calories
  • 142mg Cholesterol
  • 11g Fat
  • 25g Protein
  • 1.5g Saturated fat
  • 505mg Sodium

Notes

Η διατροφική ανάλυση είναι ανά 100 γρ

Η διαδικασία για να φτιάξεις τις ψητές σαρδέλες στο φούρνο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

 

σαρδέλες ψητές στο φούρνο

Άσε λοιπόν στην άκρη τον σολομό που είναι εισαγωγής και ιχθυοτροφείου και στρέψε την προσοχή σου στις σαρδέλες

Τι λες, θα το δοκιμάσεις; 
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια- θαλασσινά, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με σαρδέλες, πάτα εδώ 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!

     

    Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

    Newsletter

    Ρίξτε μια ματιά και εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου