Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες

Σκόνη αποξηραμένης ντομάτας

αποξηραμένη ντομάτα

Αν ο αποξηραντής μπορούσε να μιλήσει, υποπτεύομαι ότι θα με ικέτευε να σταματήσω να τον χρησιμοποιώ. Ειδικά τις τελευταίες μέρες πριν να φύγουμε για διακοπές, δούλευε κυριολεκτικά, κάθε μέρα ΟΛΗ μέρα! Έφτιαξα αρκετά από αυτά που είχα στο μυαλό μου και ευτυχώς όλα ήταν εξαιρετικά πετυχημένα. Σήμερα θα σας δείξω πως να αποξηράνουμε ντομάτες..όχι για να τις κάνουμε λιαστές, αυτό θα σας το δείξω στις επόμενες μέρες, αλλά σκόνη, ώστε να την χρησιμοποιούμε σαν μπαχαρικό! Και μιας και το έφερε η κουβέντα, να σας αποκαλύψω ότι ο λόγος που πήρα αποξηραντή, ήταν για να αποξηραίνω ντομάτες και κρεμμύδια. Αποξηραμένο κρεμμύδι μπορεί κάποιος να βρει πολύ εύκολα σε κάθε μαγαζί με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς. Είναι όμως Ινδίας που σημαίνει ότι έρχεται χύμα στα καράβια και ούτε που ξέρω τι έχει περάσει από πάνω του και με τι και πόσα έχει ψεκαστεί…Την αποξηραμένη ντομάτα, δεν την βρίσκεις εύκολα (εγώ πάντως δυσκολεύτηκα αρκετά) και αυτή συνήθως είναι Τουρκίας..πάλι έρχεται χύμα (κάνει βέβαια μικρότερο ταξίδι) αλλά δεν είναι προιόντα που μπορείς να τα καταναλώνεις αφειδώς και αν το κάνεις…δε θα πω το τετριμμένο «ο θεός μαζί σου» αλλά «ο ογκολόγος μαζί σου». 

Σκόνη αποξηραμένης ντομάτας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 30
Cooking Time: 12 ώρες

Σκόνη αποξηραμένης ντομάτας

Ingredients

  • ντομάτες (χρησιμοποίησα Ελληνικές, βιολογικές και εποχής)

Instructions

1

Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Δεν πετάμε σπόρια και ζουμιά

2

Τοποθετούμε στον αποξηραντή. Εγώ τις άφησα για αρκετές ώρες, πάνω από 12, στους 70 βαθμούς. Αν καταφέρετε να κόψετε λεπτές φέτες θα χρειαστείτε λιγότερες ώρες. Αποξηραίνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές!

3

Έπειτα τις τρίβουμε στο μπλέντερ και διατηρούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Οι ντομάτες κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης

αποξηραμένη ντομάτα 2

Γίνονται τόσο νόστιμες που πραγματικά μπορείτε να τις φάτε και σκέτες όπως είναι. Τη σκόνη μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ΠΑΝΤΟΥ. Σε σάλτσες, μαρινάδες, ντιπ, μπιφτέκιαΠΑΝΤΟΥ!!! Πατήστε εδώ για να δείτε πως την έχω χρησιμοποιήσει εγώ.

αποξηραμένη ντομάτα 3

Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

3 + ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.