Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Πιπεριές

Σκόνη αποξηραμένης, πράσινης πιπεριάς

σκόνη αποξηραμένης πιπεριάς

Ένας πολύ βασικός κανόνας στην υγιεινή διατροφή, είναι ότι καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά εποχής. Τώρα λοιπόν που οι πιπεριές είναι στην καλύτερη τους εποχή, το εκμεταλλευόμαστε και τις αποξηραίνουμε, ώστε να τις έχουμε όλους τους υπόλοιπους μήνες. Παλιότερα τις διατηρούσα ολόκληρες ή κομμένες, στην κατάψυξη. Όταν τις ξεπάγωνα δεν είχαν βέβαια την υφή που ήθελα αλλά στις σάλτσες ή στην πίτσα που τις χρησιμοποιούσα ήταν μια χαρά. 

Γιατί να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία? Τι θα κάνουμε τη σκόνη? Άντε να σας το αποκαλύψω…θα ακολουθήσουν και άλλες αποξηράνσεις λαχανικών ώστε να φτιάξουμε «pizza mix» ααα, δεν αποκαλύπτω άλλες λεπτομέρειες!

Σκόνη αποξηραμένης, πράσινης πιπεριάς

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Cooking Time: 9 ώρες

Σκόνη αποξηραμένης, πράσινης πιπεριάς

Ingredients

  • Πράσινες πιπεριές

Instructions

1

Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στα σχαράκια του αποξηραντή. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησα το μαντολίνο γιατί παραήταν λεπτοκομμένες και δεν μπορούσα ούτε να τις πιάσω.

2

Επέλεξα να τις αποξηράνω στους 70 βαθμούς από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ώστε να κάνω και χρήση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ. Αν τις κόψετε σε πιο χοντρά κομμάτια θα χρειαστείτε περισσότερες ώρες. Συνεχίζουμε την αποξήρανση μέχρι να είναι τελείως στεγνές ώστε να μπορούν να γίνουν σκόνη

3

Αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποξήρανσης, τοποθετούμε τις πιπεριές στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς

Οι πιπεριές κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης

σκόνη αποξηραμένης πιπεριάς 2

σκόνη αποξηραμένης πιπεριάς 3

  • Για να δείτε που έχω χρησιμοποιήσει τη σκόνη αποξηραμένης πράσινης πιπεριάς, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου