Σοκολατάκια με μπανάνα και μερέντα. Αυτά τα μίνι παγωτάκια, είναι από τα πιο υγιεινά γλυκάκια που μπορείτε να φάτε εσείς, αλλά και να δώσετε άφοβα στα παιδιά σας. Είναι φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας.
Υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η μπανάνα; Δύσκολο, μιας και είναι από τα φρούτα που οι περισσότεροι επιλέγουμε είτε λόγω της γλυκιάς της γεύσης, είτε λόγω του ότι μας χορταίνει αρκετά, είτε επειδή μας βολεύει το σχήμα της και η σύστασή της, αφού μπορούμε να τη μεταφέρουμε χωρίς να πάθει το παραμικρό.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στα σοκολατάκια με μπανάνα και μερέντα;
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο σοκολατένιο άλειμμα αντί για μερέντα ή φυστικοβούτυρο ή κάποια μαρμελάδα. Με φράουλα που το δοκίμασα μου άρεσε πολύ!
- Μπορείτε να βάλετε τα ειδικά στικς και να τα κάνετε μπανάνα pops!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Παγωμένες, σοκολατένιες μπουκίτσες μπανάνας με μερέντα
Παγωμένες, σοκολατένιες μπουκίτσες μπανάνας με μερέντα
Ingredients
- 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φετάκια
- μερέντα ή μαρμελάδα φράουλα ή ταχίνι με κακάο
- 1 συσκευασία κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 70% κακάο)
Instructions
Τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανά 2. Σας προτείνω να μην ακολουθήσετε το σχήμα της μπανάνας αλλά να κόψετε- ισιώσετε τις άκρες
Τοποθετούμε μερέντα, σοκολατένιο ταχίνι, μαρμελάδα φράουλα, φυστικοβούτυρο ή ότι άλλο επιλέξετε.
Τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας από πάνω ώστε να γίνουν σάντουιτς. Προσοχή, δεν πιέζουμε. (όπως βλέπετε εμένα με βοήθησε η Σοφία - φτιάξτε το και εσείς με τα παιδιά σας αν θέλετε)
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 ώρες. Αν έχετε χώρο ώστε να χωρέσουν όπως είναι, βάλτε τη λαδόκολλα από την αρχή πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ δεν είχα χώρο και τα έβαλα σε μπολ με λαδόκολλα σε στρώσεις.
Αφού έχουν παγώσει καλά, λιώνουμε σοκολάτα σε μπαν -μαρί. Βουτάμε τα σαντουιτσάκια μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, και με 2 πιρούνια τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν και σταθεροποιηθεί πάλι η σοκολάτα, τα βάζουμε στην κατάψυξη. Τα διατηρούμε εκεί.
Notes
Αν τα φάτε κατευθείαν από την κατάψυξη, είναι πολύ παγωμένα και δεν αντιλαμβάνεσαι ακριβώς όλες τις γεύσεις. Αν τα φάτε αφού έχει περάσει πολύ ώρα, μαλακώνει η μπανάνα και εμένα δεν μου αρέσουν τόσο. Ιδανικά, τα αφήνουμε 3-4 λεπτά έξω και σερβίρουμε.
Η διατροφική ανάλυση για τα σοκολατάκια με μπανάνα και μερέντα *(ενδεικτική)
Η διαδικασία για να φτιάξετε τα σοκολατάκια με μπανάνα και μερέντα, βήμα- βήμα
-
Για μερέντα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
-
Για ταχίνι με κακάο και πετιμέζι, πατήστε εδώ
-
Για μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με σοκολατάκια, πατήστε εδώ
-
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπιτική κουβερτούρα, ώστε στο γλυκό σας να μην υπάρχει ίχνος ζάχαρης, μπορείτε να δείτε τη συνταγή εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Κωνσταντίνα είπε “Υπέροχο γλυκάκι.. Τα έφτιαξα με μαρμελάδα“
No Comments