Γλυκά/ Γλυκιές Βάφλες/ Νηστίσιμα/ Πρωινό

Σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη

σοκολατένιες βάφλες χωρ΄ςι ζάχαρη

Σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη. Το δηλώνω επίσημα, εκτός του ότι είναι η αγαπημένη μου λιχουδιά αυτή την περίοδο, συγκαταλλέγεται και στις συνταγές για τις οποίες είμαι απερίγραπτα περήφανη.

Kαι πως να μην είναι. Με μια ματιά στα συστατικά, θα διαπιστώσεις πως είναι θρεπτικές, φτιαγμένες από τα πιο αγνά υλικά. Για τη γεύση τους δεν μπορώ να πω και πολλά, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική, πρέπει να τις δοκιμάσεις για να το καταλάβεις. Μπορώ όμως για να σε βοηθήσω λίγο να σου πω, πως δεν έχουν σχέση με τις έτοιμες. Οι έτοιμες μου μυρίζουν αυγουλίλα, αυτές όχι. Στις έτοιμες αν δεν βάλεις κάτι από πάνω, δεν είναι και τόσο γευστικές, άσε που μπορείς να τις πεις και λίγο στεγνές. Αυτές όμως, είναι όσο σοκολατένιες πρέπει, μπορούν να καταναλωθούν είτε σκέτες, είτε με ό,τι topping επιλέξεις . 

σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη

Είχα σκοπό να σου πω πως μόλις κρυώσουν μπορείς να τις τυλίξεις με μεμβράνη και να τις βάλεις στην κατάψυξη. Δυστυχώς δε θα καταφέρεις να το κάνεις, εγώ πάντως δεν μπορώ και γι’ αυτό πάντα κάνω κατευθείαν δεύτερη δόση, αποκλειστικά για να μπουν κατάψυξη και να μπορώ να στέλνω στη Σοφία στο σχολείο. 

σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Σοκολατένιες βάφλες

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 6
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 10 λεπτά

Σοκολατένιες βάφλες χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Ingredients

  • 100 γρ ταχίνι
  • 170 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 10 γρ κακάο
  • 220 γρ αλεύρι
  • 5 γρ κανέλα
  • 220 γρ νερό ή γάλα
  • 1 κ.γ μαγιά ή baking

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ θα τοποθετήσεις τη μαγιά, μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και λίγο ζεστό νερό (περίπου 33 βαθμούς). Θα ανακατέψεις να λιώσει το μέλι, θα σκεπάσεις με χαρτί κουζίνας και θα αφήσεις τη μαγιά να ενεργοποιηθεί, να βγάλει φουσκάλες δηλαδή. Σε 10-20 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμο

2

Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με την ενεργοποιημένη μαγιά και ανακατεύεις καλά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νερό ακόμη. Σκεπάζεις και αφήνεις στην άκρη, σε ζεστό μέρος για λίγο, ώστε να φουσκώσει

3

Προθερμαίνεις τη βαφλιέρα σου. Εγώ βάζω τη δική μου στα 3/4 της μέγιστη θερμοκρασίας

4

Τοποθετείς σε κάθε θέση 1.5 κουτάλα της σούπας, κατεβάζεις το καπάκι και περιμένεις 10 λεπτά να ψηθούν

5

Αν χρησιμοποιήσεις Baking προσθέτεις όλα τα υλικά μαζί χωρίς αναμονή

Η διατροφική ανάλυση για τις σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη
σοκολατένιες βάφλες θερμίδες διατροφική αξία
Η διαδικασία για τις σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με γλυκιές βάφλες, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με αλμυρές βάφλες, πάτα εδώ
  • Για να τις συνοδέψεις με παγωτό χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ 
  • Για να τις συνοδέψεις με μερέντα, πάτα εδώ ενώ για μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ 

Για να αποκτήσεις και εσύ αυτή τη φοβερή συσκευή με την οποία θα φτιάχνεις και αλμυρές αλλά και γλυκές βάφλες, πάτα στην εικόνα που σε ενδιαφέρει

βαφλιέρα

Οικονομική συσκευή με 2 θέσεις στα 20 euro

βαφλιέρα τοστιέρα

3 σε ένα. βάφλες, τοστ, ντόνατς

 

Με  4 θέσεις (πάτα πάνω στην εικόνα)

βαφλιέρα 4 θέσεων

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Μαρία-Ελευθερία έφτιαξε τις βάφλες και είπε “Θεϊκή συνταγή!!!Χίλια μπράβο Ευαγγελία μου!!!!” 

βάφλες με σοκολάτα

  • Η Ελευθερία έφτιαξε τις βάφλες και είπε “Δοκίμασα τις σοκολατένιες βάφλες με καραμελωμένο μήλο και τριμμένο αμύγδαλο. Υπέροχες! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!”

βάφλες με καραμελωμένα μήλα

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

8 Σχόλια

  • Reply
    ΦΑΝΗ
    16/09/2019 at 11:18

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα ,θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο αλεύρι πλην του συμβατικού(π.χ. από ρεβίθι ,φαγόπυρο κλπ)? Μήπως έχει τύχει να το δοκιμάσετε?

    • Reply
      Miss Healthy Living
      17/09/2019 at 08:14

      Με σιγουριά σου λέω το βρώμης. Μπορείς να δοκιμάσεις με φαγόπυρο ή ρεβιθιού αλλά δε θα έχει την ίδια γεύση σε καμία περίπτωση

  • Reply
    Ιωάννα
    16/09/2019 at 20:56

    Με το αλεύρι έχω κάποιο προβλημα, δεν τρώμε καθόλου άσπρο αλευρι. Γίνεται με ζέας ή αλεύρι βρώμης.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      17/09/2019 at 08:13

      Σε όλες μου τις συνταγές χρησιμοποιώ αλεύρι Ζέας. στη συγκεκριμένη γίνεται και με βρώμη, ίσως χρειαστεί λίγο νερό περισσότερο όμως

  • Reply
    paraxeno pirouni
    17/09/2019 at 15:28

    Α, εκτός από γευστικές για το δικό μου γούστο γιατί μου αρέσει το ταχίνι και δεν πολυσυμπαθώ το αβγό, είναι και πανεύκολες! Βαφλιέρα όμως δεν έχω και η απορία μου είναι αν μπορούν να γίνουν pancakes σε αντικολλητικό τηγάνι.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      17/09/2019 at 23:12

      ναι βέβαια και μπορέις να τις δοκιμάσεις! καλή επιτυχία! αν θες ενημέρωσέ με για το αποτέλεσμα

  • Reply
    Τετιανα
    20/09/2019 at 23:13

    Τις έφτιαξα με αλεύρι φαγοπυρο και καρύδας (2κ.σ) και είναι υπέροχες .Δεν έβαλα σιρόπι αλλά 100γρ.ζαχαρι καρύδας .

  • Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου