Σοκολατένιο χαλβά με ταχίνι μου ζητήσατε και όπως έχεις καταλάβει, προσπαθώ να μη χαλάω κανένα χατήρι.
Λοιπόν συγκεντρώσου γιατί το να προλογίζω, περιγράφω, “πουλάω” τις συνταγές μου, δεν ειναι και το πιο δυνατό μου σημείο. Ο χαλβάς αυτός, που μπορείς να τον πεις και μπάρα και κορμό και fudge και όπως σε βολεύει, θεωρώ είναι από τις καλύτερες μου συνταγές, αυτό νομίζω τα λέει ΟΛΑ.
Δεν είναι τόσο μαστιχωτός όπως ο προηγούμενος που σου είχα προτείνει εδώ. Είναι μαλακός και επειδή δε μπορώ να συντονιστώ με τον καιρό, αφού από μέρα σε μέρα υπάρχει αλλαγή ακόμα και 15 βαθμούς κελσίου, καλύτερα να τον διατηρήσεις στο ψυγείο. Όχι επειδή θα χαλάσει, αλλά για να μη μαλακώσει. Βέβαια δοκίμασε τον και με τους δύο τρόπους και αποφάσισε τι σου ταιριάζει περισσότερο.
Επέλεξα να προσθέσω φουντούκια γιατί τον θεωρώ ακαταμάχητο συνδυασμό με το κακάο και το ταχίνι, εσύ μπορείς να βάλεις ότι έχεις στο ντουλάπι σου. Το κακάο είναι τόσο – όσο. Δεν είναι δηλαδή υπερσοκολατένιος. Δοκίμασε, και αν θέλεις περισσότερο, απλά πρόσθεσέ το. Μέλι θεωρώ πως δε χρειάζεται περισσότερο, αν διαφωνείς, πρόσθεσε και άλλο! Γενικά κάνε ό,τι θες, μόνο κάντον και θα με θυμηθείς!
Και επειδή είμαι σίγουρη πως θα με ρωτήσεις από που πήρα αυτή τη φόρμα σιλικόνης με το υπέροχο και βολικό σχήμα, ετοίμασα έναν μίνι οδηγό, ώστε να την προμηθευτείς και εσύ εάν το επιθυμείς. Θα ήθελα μόνο να τονίσω, πως μπορεί οι εταιρείες να λένε πως είναι κατάλληλες για το φούρνο, εντούτοις εγώ αποφεύγω να τις χρησιμοποιώ, (χρησιμοποιώ μαντεμένια) και αυτές της σιλικόνης τις χρησιμοποιώ στα παγωτά, χαλβά, ρύζι, σαλάτα και καμιά φορά σε κέικ.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σοκολατένιος χαλβάς με ταχίνι, κακάο και φουντούκια! Χτυπάς τα φουντούκια στο γουδοχέρι ώστε να είναι χονδροσπασμένα Σε μια κατσαρόλα τοποθετείς το μέλι και το ζεσταίνεις, να προσέξεις να μην κάψει Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις και χαμηλώνεις τη φωτιά γιατί πιάνει αμέσως ο πάτος της κατσαρόλας Ζεσταίνεις όλα τα υλικά για ένα λεπτό περίπου, θα το δεις, θα αρχίσει να κολλάει στον πάτο. Αδειάζεις σε ένα σκεύος και το αφήνεις να κρυώσει, έπειτα θα το βάλεις στο ψυγείοΣοκολατένιος χαλβάς με ταχίνι
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για το σοκολατένιο χαλβά
Η διαδικασία για να φτιάξεις το σοκολατένιο χαλβά, βήμα- βήμα
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με χαλβά, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Αναστασία έφτιαξε τον χαλβά και είπε “Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ……. Αδύνατον να περιμένω μέχρι να κρυώσει!!!!! Δε θα αδυνατίσω ποτεεεεεεε!!!!!!! Ούτε μισή μέρα δεν το βλέπω να μένει
”
2 Σχόλια
Πανωραία
02/09/2019 at 22:45Είναι πάρα πολύ καλός…Τον χώρισα σε 20 μερίδες και τον έβαλα μέσα σε σιλικονούχες θήκες για μάφιν. Στη συνέχεια έβαλα όλες τις θήκες μάφιν μέσα σε τάπερ και στην κατάψυξη. Δεν είναι παγωμένο όταν το τρως, είναι τέλειο. Με έχεις κάνει να αγαπήσω το ταχίνι!
Miss Healthy Living
02/09/2019 at 22:48Ουαου, τι ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ!!!!!!! Εχω ενθουασιαστεί!!!!