ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Φακές

Σουτζουκάκια φούρνου με «κιμά» από φακές

σουτζουκάκια με κιμά από φακές

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πιάτο που ήταν εδώ και πολύ καιρό στη λίστα μου με τα φαγητά που ήθελα να δοκιμάσω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα μεγάλες προσδοκίες. Έλεγα «Σιγά, πόσο νόστιμα να είναι». ΄Χαίρομαι τόσο που για ακόμη μια φορά διαψεύστηκα. Τα εύσημα βέβαια ανήκουν στα μπαχαρικά, τα οποία κάνουν τρομερή δουλειά ώστε να έχουμε αυτό το γευστικό αποτέλεσμα.

Σαν διαδικασία έχει αρκετά βήματα αλλά πιστέψτε με, αξίζει ο κόπος. Προτίμησα την υγιεινή τους εκδοχή οπότε τα έψησα στο φούρνο. Σίγουρα στο τηγάνι γίνονται πολύ πιο νόστιμα, όμως η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη που πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος να τα τηγανίσετε. Η τελική επιλογή βέβαια είναι δική σας.

Σουτζουκάκια φούρνου με κιμά από φακές

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 40 min

Σουτζουκάκια φούρνου με "κιμά" από φακές

Ingredients

  • 250 γρ φακές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100-120 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • από 2 τσιμπιές κάρι, μείγμα μπαχαρικών για κρέας, πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη
  • κύμινο κατά βούληση
  • Για τη σάλτσα
  • ------------------------------------
  • 400 ml χυμό ντομάτας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 τσιμπιές κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ελαιόλαδο

Instructions

1

Μουλιάζουμε τις φακές για 8 ώρες. Έπειτα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με ένα φύλλο δάφνης, για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε κ το σκόρδο το οποίο έχουμε λιώσει στην πρέσα. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουν μαλακώσει

3

Σουρώνουμε τις φακές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λιώνουμε με ένα ραβδομπλέντερ

4

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, την βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε. Το μείγμα σε αυτό στο σημείο θα πρέπει να είναι νόστιμο. Σε αντίθετη περίπτωση, προσθέτουμε όποιο μπαχαρικό θέλουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον

5

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά (χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας για πιο ωραίο ψήσιμο)

6

Για τη σάλτσα

7

Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ

8

Σοτάρουμε τα λιωμένα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να έχουμε μια πηχτή σαλτσούλα - περίπου 10-15 λεπτά

σουτζουκάκια με κιμά από φακές

Για να δείτε και άλλες συνταγές με φυτικά μπιφτέκια, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

nineteen − 16 =