Σούπα αρακά βελουτέ. Μια πολύ γευστική, χορταστική, εύκολη και οικονομική συνταγή. Εμείς τον τρώμε τον αρακά, όπως θα έχεις διαπιστώσει και από το εβδομαδιαίο πλάνο συνταγών, υπάρχει συνταγή με αρακά περίπου κάθε 4 ή 5 εβδομάδες. Αυτή η συνταγή δηλαδή δεν δημιουργήθηκε για να κρυφτεί ο αρακάς και να κάνω τα παιδιά μου να τον φάνε. Είναι απλά μια εναλλακτική συνταγή, επιθυμητή τον χειμώνα που αναζητούμε τις αχνιστές σουπίτσες που χορταίνουν. Γιατί, τί να την κάνεις τη σούπα αν τρως και είναι σαν να μην έχεις φάει.
Όπως θα δεις και παρακάτω έχω χρησιμοποιήσει απλά υλικά που σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου. Εννοείται πως μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο σου αρέσει. Για topping σου έχω αρκετές προτάσεις. Τυρί, γιαούρτι, γάλα καρύδας, ξηρούς καρπούς όπως κάσιους. Εγώ να σου πω την αλήθεια προσθέτω και το αρωματικό ελαιόλαδο από αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, το οποίο έχει θεϊκή γεύση.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σούπα αρακά βελουτέ Πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις τα κρεμμύδια σε φετάκια Πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις το πράσο σε ροδέλες Πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε μικρά καρέ (όσο πιο μικρά, τόσο πιο γρήγορα θα είναι έτοιμη η σούπα) Βάζεις νερό να βράσει στον βραστήρα Τοποθετείς το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτεις το κρεμμύδι, το πράσο, το αλάτι και σοτάρεις Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτεις το λιωμένο σκόρδο και σοτάρεις για ένα λεπτό ακόμη Σβήνεις με κρασί, προσθέτεις τις πατάτες και το βραστό νερό Μετά από 5 λεπτά προσθέτεις τον αρακά και το καρότο Σκεπάζεις και βράζεις για 10-15 λεπτά. Ελέγχεις μήπως χρειάζεται να προσθέσεις και άλλο βραστό νερό Δοκιμάζεις, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται και πολτοποιείς με ραβδομπλέντερ Σούπα αρακά βελουτέ
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τη βελουτέ σούπα αρακά
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη βελουτέ σούπα αρακά, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με αρακά, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για σούπες, πάτα εδώ
No Comments