Ζυμαρικά/ Λαχανικά/ Μελιτζάνες/ Νηστίσιμα/ Πιπεριές Φλωρίνης

Σπαγγέτι Σισιλιάνα, ελαφρύ & πεντανόστιμο

σπαγγέτι Σισιλιάνα

Σπαγγέτι Σισιλιάνα, ελαφρύ & πεντανόστιμο.  Μια από τις πιο, αν όχι η πιο, αγαπημένη μου σάλτσα. Τις λατρεύω τις μελιτζάνες, αυτό νομίζω είναι παραπάνω από εμφανές, από τις τόσο πολλές και διαφορετικές συνταγές που σου έχω παρουσιάσει. Η μελιτζάνα δεν είναι εύκολο λαχανικό. Θέλει ειδική μεταχείριση και μαεστρία για να πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα χωρίς να την τηγανίσεις!

Η διατροφική αξία της μελιτζάνας

Οι μελιτζάνες περιέχουν ωφέλιμα αντιοξειδωτικά όπως κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, μαγγάνιο, β-καροτένιο και φυτικές ίνες, ενώ οι θεραπευτικές ιδιότητές τους περιλαμβάνουν τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και την καλή λειτουργία του εντέρου.

σπαγγέτι Σισιλιάνα

Το μόνο κακό που έχει η μελιτζάνα είναι ότι θέλει λάδι, πολύ λάδι, όσο και να της δώσεις θα το ρουφήξει. Γι΄αυτό ακολούθησε τις οδηγίες που σου δίνω ακριβώς και θα διαπιστώσεις, ότι μπορείς με το λιγότερο δυνατό λάδι, να έχεις ένα τόσο νόστιμο και υγιεινό πιάτο. 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Σπαγγέτι Σισιλιάνα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά Total Time: 25 λεπτά

Σπαγγέτι Σισιλιάνα

Ingredients

  • 300 γρ μελιτζάνες
  • 200-250 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκ. σκόρδο περασμένο από την πρέσα
  • 170 γρ πιπεριά Φλωρίνης ή κέρατο κομμένη σε μικρά καρέ
  • 700 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 100 γρ ελιές σε ροδέλες
  • 50 γρ κάπαρη
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Instructions

1

Πλένεις και κόβεις σε μέτρια καρέ τις μελιτζάνες. Τις τοποθετείς σε μπολ με μπόλικο νερό και αλάτι για να ξεπικρίσουν. Αλλάζεις το νερό 2-3 φορές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα.

2

Πλένεις τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβεις

3

Ξεπλένεις τις μελιτζάνες και τις στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας

4

Τοποθετείς ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αφήνεις να κάψει. Προσθέτεις τις μελιτζάνες και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να ψηθούν αλλά να μην ξεραθούν. Το τηγάνι να είναι μεγάλο ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και βράσουν οι μελιτζάνες.

5

Τοποθετείς τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο και συνεχίζεις να σοτάρεις το κρεμμύδι

6

Τοποθετείς 1.κ.σ ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αλατίζεις και ανακατεύεις συνεχώς. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτεις το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύεις μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά

7

Προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, τις μελιτζάνες και αφήνεις να βράσουν. Δοκιμάζεις και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι (μην το παρακάνεις γιατί θα προσθέσεις κάπαρη και ελιές που είναι αλμυρά)

8

Εν τω μεταξύ βράζεις τα μακαρόνια ή ό,τι άλλο θα έχεις ως συνοδευτικό. Δεν είανι απαραίτητο βέβαιαχ τρώγεται ωραιότατα και έτσι

9

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτεις την κάπαρη και τις ελιές

10

Σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τυρί εφόσον το επιθυμείς

Η διατροφική ανάλυση για το σπαγγέτι Σισιλιάνα
σπαγγέτι σισιλια΄να θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις το σπαγγέτι Σισιλιάνα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

σπαγγέτι Σισιλιάνα

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με μελιτζάνες, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ζυμαρικά, πάτα εδώ
Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι μπορείς να διαλέξεις ένα από τα παρακάτω, σαν αυτό που χρησιμοποιώ εγώ. Αντικολλητικό με μαρμάρινη επίστρωση

αντικολλητικό τηγάνι με μαρμάρινη επίστρωση

 

ή αυτό που έχει και καπάκι και μπορείς να το χρησιμοποιείς και σαν κατσαρόλα

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.