Σπανακόρυζο κοκκινιστό. Ένα κλασικό, μαμαδίστικο φαγητό που οι περισσότεροι τρώμε με ευχαρίστηση. Όπως τα περισσότερα φαγητά έτσι και αυτό, έχει μυστικά για να γίνει εξαιρετικά νόστιμο και θρεπτικό!
Το σπανάκι είναι γεμάτο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, τα οποία το σώμα τα μετατρέπει σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Α, για να βοηθήσει στη διέγερση της ανοσοαπόκρισης και της καταπολέμησης λοιμώξεων. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, διατηρεί την υγεία του δέρματος και της βλεννογόνου μεμβράνης, ενώ οι βιταμίνες Β βελτιώνουν την ενεργητικότητα και τις παθήσεις του νευρικού συστήματος. Περιέχει πολύ σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και φολικό οξύ. Καλύτερα να τρώγεται ωμό ή ελαφρά μαγειρεμένο, αλλιώς καταστρέφονται οι βιταμίνες.
Όπως θα παρατήρησες και στις εικόνες, χρησιμοποιώ αρκετό ρύζι, ώστε να γίνει ένα χορταστικό πιάτο και να μην χρειαστεί να φας 3 φέτες ψωμί και μισό κιλό φέτα. Επίσης το σπανάκι είναι πράσινο – πράσινο, γιατί έχει μαγειρευτεί ελάχιστα, ώστε να διατηρήσει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του. Το ελαιόλαδο είναι μετρημένο, εάν θες περισσότερο, καλύτερα να το προσθέσεις ωμό στο πιάτο σου. Το λεμόνι του ταιριάζει πολύ αν και έχει ντομάτα.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σπανακόρυζο κοκκινιστό Τοποθετείς το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ξερό κρεμμύδι, πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι, το λιωμένο σκόρδο και αλάτι.Βάζεις νερό να βράσει στο βραστήρα Σοτάρεις σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν έχουν μαραθεί, προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις. Προσθέτεις το χυμό ντομάτας και το βραστό νερό. Αφήνεις να βράσει το ρύζι. 5 – 7 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι θα προσθέσεις το σπανάκι. Αν το πλύνεις και το καθαρίσεις μόνη σου, μην χρησιμοποιήσεις καθόλου μαχαίρι, όλα με το χέρι σου, ώστε να μην πικρίσει Στο τέλος προσθέτεις ψιλοκομμένο άνηθο και το αφήνεις στη ζεστή κατσαρόλα με κλειστό καπάκι Σερβίρεις με μπόλικο λεμόνι και λίγο ωμό ελαιόλαδοΣπανακόρυζο κοκκινιστό
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για το κοκκινιστό σπανακόρυζο
Η διαδικασία για να φτιάξεις το κοκκινιστό σπανακόρυζο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και το λεμονάτο σπανακόρυζο, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με λαδερά φαγητά, πάτα εδώ
-
Για να δεις πως να φτιάξεις συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
No Comments