Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Πράσο/ Ρύζι/ Σπανάκι/ Φρέσκα κρεμμυδάκια

Σπανακόρυζο με μπόλικα μυρωδικά

Σπανακόρυζο με μυρωδικά

Ενώ το σπανακόρυζο είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά, δεν το φτιάχνω τόσο συχνά, γιατί χρειάζομαι αρκετό χρόνο στο να καθαρίσω το σπανάκι, οπότε το αποφεύγω. Όταν βρούμε όμως στη λαϊκή μυρώνια και καυκαλήθρες, τα 2 συστατικά που απογειώνουν το σπανάκι, ε τότε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή κούραση.

Το σπανάκι δικαίως συγκαταλέγεται στα καλύτερα λαχανικά αφού περιέχει βιταμίνη Β2, Β3, C, E, καροτενοειδή, φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες.

Σπανακόρυζο με μπόλικα μυρωδικά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 30 min Cooking Time: 20 min

Πεντανόστιμο, μαμαδίστικο σπανακόρυζο με μπόλικα μυρωδικά

Ingredients

  • 1 κιλό κ κάτι σπανάκι
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 χούφτες ρύζι καρολινα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 100-150 γρ ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό και ακέρωτο κατά προτίμηση)

Instructions

1

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το σπανάκι. Αρχικά ένα – ένα φύλο το ξεπλένουμε πολύ καλά. Έπειτα το βάζουμε σε λεκάνη με νερό αλάτι και ξίδι και αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον 3 φορές (ανάλογα το χώμα που βγάζει)

2

Σε μια μεγάλη και ψιλή κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο

3

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα 2 ξερά κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα τα οποία κόβουμε σε ροδέλες

4

Εφόσον το σπανάκι μας είναι έτοιμο το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια με τα χέρια και ποτέ με μαχαίρι γιατίπικρίζει και το τοποθετούμε στη κατσαρόλα

5

Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να χάσει το σπανάκι τον όγκο του

6

Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ βάζουμε λίγο νερό στο βραστήρα να βράσει

7

Τα υγρά που έχουν βγει από το σπανάκι λογικά αρκούν για να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, αν όχι προσθέστε λίγο νεράκι

8

Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το ρυζάκι και βραστό νερό

9

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται

10

Από τη στιγμή που προσθέσαμε το ρύζι, το φαγητό θέλει άλλα 10-15 λεπτά για να είναι έτοιμο

11

Ανακατεύουμε συχνά και κοιτάμε μήπως χρειάζεται νερό. Συνιστώ να το βάζετε λίγο – λίγο για να μη γίνει νερουλό

12

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού και πιπέρι

Σπανακόρυζο με μυρωδικά

 

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

4 Σχόλια

  • Reply
    Σοφία
    24/10/2018 at 13:05

    Αν θελήσουμε να το κάνουμε κοκκινιστό, πότε βάζουμε και σε ποια μορφή την ντομάτα; Ευχαριστώ πολύ

    • Reply
      Miss Healthy Living
      24/10/2018 at 20:14

      Γεια σου Σοφία. Η ντομάτα πηγαίνει πολύ στο σπανακόρυζο. Επειδή είναι έτοιμο το πολύ σε 20 λεπτά, θα τη βάλεις μόλις βάλεις το σπανάκι και μαραθεί. Η ποσότητα είναι θέμα γούστου, πόσο κοκκινιστό θέλεις να είναι δηλαδή. Αν το καλοκαίρι δεν έφτιαξες τη σπιτική σάλτσα που είχα παρουσιάσει, θα χρησιμοποιήσεις έτοιμη σε συμπηκνωμένη μορφή, γιατί δε θα προλάβει να μαγειρευτεί και να δέσει.

  • Reply
    Σοφία
    27/10/2018 at 10:18

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

  • Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    five × 5 =

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.