Κάν΄το μόνη σου/ Κονσερβοποίηση/ Νηστίσιμα/ Ντιπ/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι

Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

σπιτική-κέτσαπ-χωρίς-ζάχαρη

Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη γιατί γίνεται, είναι πολύ καλύτερη από την έτοιμη, τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και είναι απλά υπέροχη. Χρησιμοποιούμε φρέσκιες, ώριμες ντομάτες εποχής και κάνουμε κονσερβοποίηση με τον πιο εύκολο τρόπο, ώστε να έχουμε όλο το χρόνο πεντανόστιμη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη;

Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό θέλετε. Μπαχάρι, κανέλα, τσίλι, πάπρικα γλυκιά, τζίντζερ. ‘Ολα με μέτρο και σύμφωνα με το γούστο σας. Βάζουμε δηλαδή λίγο, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε

σπιτική-κέτσαπ-χωρίς-ζάχαρη
Δεν έχω αποχυμωτή, τι μπορώ να κάνω?

Αν δεν έχετε αποχυμωτή οποίος αφαιρεί φλούδες και σπόρια, σας προτείνω πρώτα να αφαιρέσετε τα σπόρια από τις ντομάτες και έπειτα να τις τρίψετε στον τρίφτη και να πετάξετε τις φλούδες. Εναλλακτικά, χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις ντομάτες στην κορυφή και έπειτα τις βουτάτε σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μετά τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε στο μπλέντερ. Βέβαια αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να τις βάλετε κατευθείαν στο μπλέντερ και να τις χτυπήσετε πολύ καλά. Μια χαρά θα βγει κ έτσι απλά θα διαφέρει λίγο στην υφή με την έτοιμη.  

Πόσο διατηρείται η σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη;

Αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες για την σωστή κονσερβοποίηση, θα σας κρατήσει τουλάχιστον ένα χρόνο. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το βαζάκι, το διατηρείτε στο ψυγείο και το καταναλώνετε εντός 3 ημερών. Εγώ χρησιμοποιώ μικρά βαζάκια τα οποία καταναλώνουμε αμέσως.

κέτσαπ-βιολογική

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 50
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 50 λεπτά

Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

Ingredients

  • 2 κιλά χυμό ώριμης ντομάτας
  • 500 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 80 γρ μηλόξυδο
  • 1-2 κ.σ σιρόπι αγαύης ή μέλι (με την προϋπόθεση ότι πολύ απαλό, χωρίς έντονη γεύση)
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1 κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 2 φύλλα δάφνης

Instructions

1

Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κάνουμε χυμό στον αποχυμωτή. Αν δεν έχουμε αποχυμωτή, είτε τις τρίβουμε στον τρίφτη (και πετάμε τις φλούδες), είτε τις ξεφλουδίζουμε και μετά τις κάνουμε χυμό στο μπλέντερ.

2

Λιώνουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, κανέλα, αλάτι και δάφνη και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνουμε.

3

Μετά από 25 λεπτά προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά

4

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, κανέλα, μπαχάρι, τζίντζερ, πάπρικα ή ό,τι άλλο θέλουμε, σύμφωνα με το γούστο μας.

5

Αν οι ντομάτες ήταν ώριμες και γλυκιές, ενδεχομένως να μη χρειαστεί να προσθέσουμε γλυκαντική ουσία, αλλιώς προσθέτουμε 1- 2 κ. σ σιρόπι αγαύης που έχει ουδέτερη γεύση και το ελαιόλαδο.

6

Αποστειρώνουμε μικρά βαζάκια, μεταφέρουμε την σπιτική κέτσαπ και κλείνουμε

Notes

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέλι, θα πρέπει να έχει ήπια, ουδέτερη γεύση αλλιώς θα επισκιάσει την ντομάτα

Η διατροφική ανάλυση για την Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
Σπιτική-κέτσαπ-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξετε την Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη, βήμα- βήμα

Για να δείτε αναλυτικά πως να κάνετε γρήγορη, ασφαλή και αποτελεσματική κονσερβοποίηση, πατήστε εδώ

σπιτική-κέτσαπ-χωρίς-ζάχαρη

Αν θέλετε να φτιάξετε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή ζυμαρικά, πατήστε εδώ

Απολαύστε την σπιτική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη με σπιτικά τσιπς από πατάτες ή αραβικές πίτες 
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

ten − ten =