Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη γιατί γίνεται, είναι πολύ καλύτερη από την έτοιμη, τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και είναι απλά υπέροχη. Χρησιμοποιούμε φρέσκιες, ώριμες ντομάτες εποχής και κάνουμε κονσερβοποίηση με τον πιο εύκολο τρόπο, ώστε να έχουμε όλο το χρόνο πεντανόστιμη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη;
Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό θέλετε. Μπαχάρι, κανέλα, τσίλι, πάπρικα γλυκιά, τζίντζερ. ‘Ολα με μέτρο και σύμφωνα με το γούστο σας. Βάζουμε δηλαδή λίγο, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε.
Δεν έχω αποχυμωτή, τι μπορώ να κάνω?
Αν δεν έχετε αποχυμωτή οποίος αφαιρεί φλούδες και σπόρια, σας προτείνω πρώτα να αφαιρέσετε τα σπόρια από τις ντομάτες και έπειτα να τις τρίψετε στον τρίφτη και να πετάξετε τις φλούδες. Εναλλακτικά, χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις ντομάτες στην κορυφή και έπειτα τις βουτάτε σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μετά τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε στο μπλέντερ. Βέβαια αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να τις βάλετε κατευθείαν στο μπλέντερ και να τις χτυπήσετε πολύ καλά. Μια χαρά θα βγει κ έτσι απλά θα διαφέρει λίγο στην υφή με την έτοιμη.
Πόσο διατηρείται η σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη;
Αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες για την σωστή κονσερβοποίηση, θα σας κρατήσει τουλάχιστον ένα χρόνο. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το βαζάκι, το διατηρείτε στο ψυγείο και το καταναλώνετε εντός 3 ημερών. Εγώ χρησιμοποιώ μικρά βαζάκια τα οποία καταναλώνουμε αμέσως.
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κάνουμε χυμό στον αποχυμωτή. Αν δεν έχουμε αποχυμωτή, είτε τις τρίβουμε στον τρίφτη (και πετάμε τις φλούδες), είτε τις ξεφλουδίζουμε και μετά τις κάνουμε χυμό στο μπλέντερ. Λιώνουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, κανέλα, αλάτι και δάφνη και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώνουμε. Μετά από 25 λεπτά προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, κανέλα, μπαχάρι, τζίντζερ, πάπρικα ή ό,τι άλλο θέλουμε, σύμφωνα με το γούστο μας. Αν οι ντομάτες ήταν ώριμες και γλυκιές, ενδεχομένως να μη χρειαστεί να προσθέσουμε γλυκαντική ουσία, αλλιώς προσθέτουμε 1- 2 κ. σ σιρόπι αγαύης που έχει ουδέτερη γεύση και το ελαιόλαδο. Αποστειρώνουμε μικρά βαζάκια, μεταφέρουμε την σπιτική κέτσαπ και κλείνουμε Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέλι, θα πρέπει να έχει ήπια, ουδέτερη γεύση αλλιώς θα επισκιάσει την ντομάταΣπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για την Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
Η διαδικασία για να φτιάξετε την Σπιτική Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη, βήμα- βήμα
- Οι ντομάτες κομμένες στη μέση
- φλούδες και σπόρια που δεν χρησιμοποιούμε
- Χυμός ντομάτας και κρεμμυδιού
- Η κέτσαπ σχεδόν έτοιμη
Για να δείτε αναλυτικά πως να κάνετε γρήγορη, ασφαλή και αποτελεσματική κονσερβοποίηση, πατήστε εδώ
-
Αν θέλετε να φτιάξετε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή ζυμαρικά, πατήστε εδώ
-
Απολαύστε την σπιτική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη με σπιτικά τσιπς από πατάτες ή αραβικές πίτες
No Comments