ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ Νηστίσιμα

Σπιτικό φαλάφελ Mix

σπιτικό φαλάφελ μιξ

Πριν λίγες ανέβασε κάποιος σε μια ομάδα στο facebook, φαλάφελ από έτοιμο mix. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα αγοράσει την συγκεκριμένη συσκευασία παλιότερα. Τα περισσότερα σχόλια αναφέρονταν στο ότι ήταν αρκετά ακριβό, είχε πολλά μπαχαρικά και ήταν νόστιμο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα, να σας δείξω, πως μπορείτε να φτιάξετε και εσείς, το δικό σας σπιτικό, «φαλαφελ mix«. 

Προτίμησα να τα ψήσω στο φούρνο ώστε να μην τα φορτώσω με έξτρα λιπαρά. Τέλος, επέλεξα να τα σερβίρω ως «burger». Αντί όμως για τα κλασικά, έτοιμα ψωμάκια τα οποία είναι ένα μείγμα από φοινικέλαιο, συντηρητικά και ζάχαρη, χρησιμοποίησα mini στρογγυλές πιτούλες. Οι οποίες δεν είναι εντελώς αθώες αλλά είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα ψωμάκια του burger.

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet.(ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)

Σπιτικό φαλάφελ Mix

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 3 min Cooking Time: 15 min

Σπιτικό φαλάφελ Mix

Ingredients

  • 350 γρ ρεβυθάλευρο
  • 50 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.γ κάρυ
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 2 κ.γ ρίγανη
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 150-170 ml νερό

Instructions

1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά για 2-3 ώρες

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

3

Βγάζουμε το μείγμα μας από το ψυγείο, φοράμε γάντια μιας χρήσης, ώστε να μη μυρίζουν τα χέρια μας από τα μπαχαρικά αλλά και επειδή το μείγμα μας κολλάει

4

Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος, τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 15 λεπτά. Αν θέλετε, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω

5

Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμόνι, χούμους , σαλάτα, είτε ως burger

Notes

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και όποτε θέλετε να φτιάξετε τα φαλάφελ, απλά θα πρεσθέτετε τα υγρά

σπιτικό φαλάφελ μιξΤα μπιφτέκια έτοιμα για ψήσιμο

Αν θέλετε να φτιάξετε φαλάφελ αλλά δεν μπορείτε να βρείτε ρεβυθάλευρο, δείτε τη συνταγή για φαλάφελ από ρεβύθια

σπιτικό φαλάφελ μιξ 3

Αφού ζυμώσετε τα φαλάφελ, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη είτε ωμά, είτε ψημένα

σπιτικό φαλάφελ μιξ 4

Για να δείτε και άλλες συνταγές για φυτικά μπιφτέκια, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

4 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.