Κάν΄το μόνη σου/ Φρούτα

Σταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη.

σταφίδες χωρίς ζάχαρη

Σταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις ώστε να φτιάξεις τις δικές σου και να ξέρεις τι καταναλώνεις εσύ και η οικογένεια σου!

Λίγα λόγια για το σταφύλι…

Αυτό το γλυκό και χυμώδες αμπελουργικό προϊόν είναι φυσικό καθαριστικό με εξαιρετική αποτοξινωτική δράση. 

  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες, που βοηθούν στη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς
  • Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για το δέρμα, το συκώτι, τα νεφρά και το γαστρεντερικό
  • βοηθούν στις αλλεργίες και στην πρόληψη του καρκίνου
Δυστυχώς όμως…

Είναι από τα πολύ επιβεβαρυμένα φρούτα, οπότε εάν έχεις τη δυναατότητα, να προτιμάς τα βιολογικά 

Οι σταφίδες

Είναι μια πρώτη ύλη μπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο σε γλυκές, όσο και σε αλμυρές συνταγές. Οι έτοιμες του εμπορίου ενδεχομένως να μην έχουν όλες ζάχαρη, έχουν όμως θειώδη και στην πλειοψηφία τους δεν είναι βιολογικές. Σήμερα θα σου δείξω πως μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι Ελληνικά, βιολογικά (ή και όχι) σταφύλια και έναν αποξηραντή. Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

 

σταφίδες χωρίς ζάχαρη
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Σταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Prep Time: 30 λεπτά Cooking Time: 36 ώρες

Πως να φτιάξεις τις δικές σου σταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη.

Ingredients

  • Σταφύλια χωρίς κουκούτσι (ιδανικά βιολογικά)

Instructions

1

Πλένεις πολύ καλά τα σταφύλια, τα βγάζεις από τα τσαμπιά, τα στεγνώσεις και τα τοποθετείς στα σχαράκια του αποξηραντή

2

Εγώ για να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα τους έκανα μια χαρακιά στη μέση (δες τη φωτό παρακάτω). Μπορείς να μην το κάνεις, εφόσον έχεις βγάλει το τσαμπί, υπάρχει διέξοδος για τα υγρά, σίγουρα όμως αν το κάνεις θα επιταχύνεις τη διαδικασία, αλλά μετά θα κολλάνε αρκετά οι σταφίδες σου

3

Ανάλογα την ποσότητα και το μέγεθος θα χρειαστείς από 1.2- 2.5 μέρες στους 70 βαθμούς

4

Αποθηκεύεις σε γυάλινα βάζα μαζί με 1-2 φύλλα δάφνης.

Notes

Δεν χρειάζονται ψυγείο αν έχει γίνει σωστά η αποξηρανση

Η διατροφική ανάλυση για τις σταφίδες
σταφίδες θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις σταφίδες, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

σταφίδες χωρίς ζάχαρη

  • Για να δεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σταφίδες, πάτα εδώ
  • Για να δεις όλα όσα έχω κάνει με τον αποξηραντή, πάτα εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σας προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
  • Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος

αποξηραντής

  • Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!

 

αποξηραντής 2

 

  • Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας

αποξηραντής ψηφιακός beper

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Πέννυ έφτιαξε τις σταφίδες και είπε “Πολύ ωραια γεύση, εκπληκτική!!! Οι μικρές λίγο ξερές, όχι πολύ. Το σταφύλι ήταν λίγο χοντροφλουδο. Τώρα που ξέρω την επόμενη φορά θα τις πετύχω τέλειες!!”

αποξηραμένες σταφίδες

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

3 Σχόλια

  • Reply
    Ειρηνη
    01/04/2020 at 22:21

    Καλησπέρα! Θα μπορούσες να μας γράψεις σε παρακαλώ πώς ήταν οι “σπιτικές σταφιδες” στη γεύση; επίσης μασιουνται όπως του εμπορίου ή είναι πολύ σκληρες;
    Ασχολούμαι κι εγω με την αποξηρανση αλλά σταφύλια δεν δοκίμασα να κάνω ακόμα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      02/04/2020 at 17:30

      Είναι τέλειες, οι πιο τέλειες και γευστικές σταφίδες που υπα΄ρχουν. Καταλαβαίνεις γεύση, πραγματική γεύση! Να τις δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Μόνο προσοχή στην πρώτη ύλη!!!!!

      • Reply
        Ειρηνη
        07/04/2020 at 21:26

        Σίγουρα τότε! Ευχαριστώ!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου