Σταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις ώστε να φτιάξεις τις δικές σου και να ξέρεις τι καταναλώνεις εσύ και η οικογένεια σου!
Λίγα λόγια για το σταφύλι…
Αυτό το γλυκό και χυμώδες αμπελουργικό προϊόν είναι φυσικό καθαριστικό με εξαιρετική αποτοξινωτική δράση.
- Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες, που βοηθούν στη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς
- Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για το δέρμα, το συκώτι, τα νεφρά και το γαστρεντερικό
- βοηθούν στις αλλεργίες και στην πρόληψη του καρκίνου
Δυστυχώς όμως…
Είναι από τα πολύ επιβεβαρυμένα φρούτα, οπότε εάν έχεις τη δυναατότητα, να προτιμάς τα βιολογικά
Οι σταφίδες
Είναι μια πρώτη ύλη μπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο σε γλυκές, όσο και σε αλμυρές συνταγές. Οι έτοιμες του εμπορίου ενδεχομένως να μην έχουν όλες ζάχαρη, έχουν όμως θειώδη και στην πλειοψηφία τους δεν είναι βιολογικές. Σήμερα θα σου δείξω πως μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι Ελληνικά, βιολογικά (ή και όχι) σταφύλια και έναν αποξηραντή. Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Πως να φτιάξεις τις δικές σου σταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη. Πλένεις πολύ καλά τα σταφύλια, τα βγάζεις από τα τσαμπιά, τα στεγνώσεις και τα τοποθετείς στα σχαράκια του αποξηραντή Εγώ για να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα τους έκανα μια χαρακιά στη μέση (δες τη φωτό παρακάτω). Μπορείς να μην το κάνεις, εφόσον έχεις βγάλει το τσαμπί, υπάρχει διέξοδος για τα υγρά, σίγουρα όμως αν το κάνεις θα επιταχύνεις τη διαδικασία, αλλά μετά θα κολλάνε αρκετά οι σταφίδες σου Ανάλογα την ποσότητα και το μέγεθος θα χρειαστείς από 1.2- 2.5 μέρες στους 70 βαθμούς Αποθηκεύεις σε γυάλινα βάζα μαζί με 1-2 φύλλα δάφνης. Δεν χρειάζονται ψυγείο αν έχει γίνει σωστά η αποξηρανσηΣταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τις σταφίδες
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις σταφίδες, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σταφίδες, πάτα εδώ
-
Για να δεις όλα όσα έχω κάνει με τον αποξηραντή, πάτα εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σας προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
- Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
- Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!
- Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Πέννυ έφτιαξε τις σταφίδες και είπε “Πολύ ωραία γεύση, εκπληκτική!!! Οι μικρές λίγο ξερές, όχι πολύ. Το σταφύλι ήταν λίγο χοντροφλουδο. Τώρα που ξέρω την επόμενη φορά θα τις πετύχω τέλειες!!”
- Η Δέσποινα είπε “Αγόρασα αποξηραντή γιατί το blog σου με έχει εμπνεύσει πολύ. Έφτιαξα σταφίδες, τώρα γίνονται μπανάνα τσιπς κ το βράδυ θα βάλω πράσινη πιπεριά”
3 Σχόλια
Ειρηνη
01/04/2020 at 22:21Καλησπέρα! Θα μπορούσες να μας γράψεις σε παρακαλώ πώς ήταν οι “σπιτικές σταφιδες” στη γεύση; επίσης μασιουνται όπως του εμπορίου ή είναι πολύ σκληρες;
Ασχολούμαι κι εγω με την αποξηρανση αλλά σταφύλια δεν δοκίμασα να κάνω ακόμα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!
Miss Healthy Living
02/04/2020 at 17:30Είναι τέλειες, οι πιο τέλειες και γευστικές σταφίδες που υπα΄ρχουν. Καταλαβαίνεις γεύση, πραγματική γεύση! Να τις δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Μόνο προσοχή στην πρώτη ύλη!!!!!
Ειρηνη
07/04/2020 at 21:26Σίγουρα τότε! Ευχαριστώ!