BBQ/ Κολοκυθάκια/ Νηστίσιμα/ Ορεκτικά

Στικς κολοκυθιού στο φούρνο

Το καλοκαίρι και τα κολοκυθάκια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Ενώ υπάρχουν τόσο πολλές συνταγές να δοκιμάσει κάποιος και να πειραματιστεί, δυστυχώς περιοριζόμαστε στα ίδια και τα ίδια και το χειρότερο όλων, στα τηγανητά. Δε λέω, είναι πεντανόστιμα τα άτιμα, είναι η εύκολη λύση,  τα βρίσκουμε πολύ εύκολα σε κάθε παραθαλάσσια ταβέρνα και όχι μόνο. 
Τι θα λέγατε όμως σήμερα να τα δοκιμάζατε με έναν άλλο τρόπο? Εξίσου νόστιμο αλλά πολύ πιο υγιεινό

Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια γιατί όταν είναι μεγάλα, συνήθως είναι άνοστα και έχουν πολλά σπόρια.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Στικς κολοκυθιού στο φούρνο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 35 λεπτά

Στικς κολοκυθιού στο φούρνο

Ingredients

  • 650 γρ κολοκύθια (4 μεγάλα και άσχημα στη δική μου περίπτωση)
  • 80 αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
  • 30 αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
  • 20 γρ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
  • 1 μεγάλη κ.σ ρίγανη (3 γρ)
  • 1 κ.γ θυμάρι
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο ή και περισσότερο
  • 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Instructions

1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε στικς (στα 3 ή 4)

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας το οποίο έχει τρύπες ώστε να γίνουν ακόμη πιο τραγανά

3

Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρσιμοποιήσετε διατροφική μαγιά, μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα

4

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού.

5

Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα για το πανάρισμα και έπειτα στη λαδόκολλα

6

Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-35 λεπτά

Notes

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυγό, θα πρέπει να το χτυπήσετε όπως την ομελέτα και να βουτήξετε πρώτα εκεί τα κολοκυθάκια και έπειτα στο μείγμα για το πανάρισμα

Η διαδικασία βήμα- βήμα

στικς κολοκυθιού 6

Μπορείτε να το συνδυάσετε με τζατζίκι

Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Dina έφτιαξε τα κολοκυθάκια και είπε «Στους μεγάλους άρεσαν πολύ ενώ στα μικρά αγοράκια όχι και τόσο!Πρόσθεσα κουρκουμά και δυόσμο«

στικς κολοκυθιού 7

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

nineteen − three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.