Ζυμαρικά/ Κουνουπίδι/ Νηστίσιμα

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος

Δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να βάλω τη λέξη κουνουπίδι στον τίτλο της σημερινής συνταγής. Η συνείδηση μου όμως δεν μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω ένα αθώο τρικ τύπου, «Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα έκπληξη».

Κάποιοι από εσάς ενδέχεται να γνωρίζετε ήδη αυτή τη συνταγή, άλλοι να την βλέπετε για πρώτη φορά. Όπως και να χει, πρόκειται πραγματικά για μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αυτή η συνταγή ήταν από τις πρώτες που είχα δει ψάχνοντας πριν από 2 περίπου χρόνια για χορτοφαγικές συνταγές. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πειστεί και η πρώτη μου σκέψη ήταν άκρως χλευαστική. Τύπου βαφτίζουμε το κουνουπίδι κρέμα γάλακτος και παραμυθιαζόμαστε. Πόσο άδικο είχα… Άργησα να τη δοκιμάσω, από πέρσι όμως που το έκανα για πρώτη φορά, πρέπει να σας πω ότι είναι από τις συνταγές που έχω κάνει περισσότερες φορές

Το κουνουπίδι δεν το καταλαβαίνεις, δεν μυρίζει και αν δε το γνωρίζεις δεν μπορείς να το φανταστείς. Αν τηρήσετε τις αναλογίες που σας προτείνω, θα έχετε ένα πλούσιο σε γεύση πιάτο και απολαυστικά κρεμώδες. Είναι προτιμότερο να το φάτε ζεστό, κατευθείαν από την κατσαρόλα. 

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 4 min Cooking Time: 12 min

Πλούσια σε γεύση κρεμώδης σάλτσα από κουνουπίδι που ταιριάζει τέλεια με τις ταλιατέλες

Ingredients

  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 1 μέτριο κουνουπίδι (830 γρ - 630 μετά το καθάρισμα)
  • 2 κ.σ μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 40 γρ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα για τους μη vegan
  • 4 -5 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμό από μισό λεμόνι

Instructions

1

Πλένουμε το κουνουπίδι καλά, καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τα μπουκετάκια (κόβουμε όσο μπορούμε τα κοτσάνια)

2

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει

3

Τοποθετούμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασε. Αλέθουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται

4

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

5

Σουρώνουμε τις ταλιατέλες χωρίς να ξεπλύνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά

6

Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

 

Για να δείτε και άλλους τρόπους να μαγειρέψετε το κουνουπίδι, πατήστε εδώ

Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ

Ενημέρωση 5/12/2015:

Μπορείτε να με δείτε να παρουσιάζω αυτή τη συνταγή, στην εκπομπή Κάν’το Όπως ο Άκης, του Άκη Πετρετζίκη 

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

  • Ο Αλέξανδρος έφτιαξε την κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι και είπε «Η συνταγή με την κρεμώδη σάλτσα κουνουπιδιού 🙂 εμείς βέβαια την κάναμε με τριβελάκι 😛 ήταν τόσο τέλεια που μέχρι και η κοπέλα μου που δεν θέλει να ακούει κουνουπίδι την έφαγε με όρεξη 🙂«

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

1 × 3 =