Διεθνής Κουζίνα/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Σαλάτες/ Ταμπουλέ/ Φαγόπυρο/ Φρέσκα κρεμμυδάκια

Ταμπουλέ με φαγόπυρο και λαχανικά

μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

Ταμπουλέ με φαγόπυρο και λαχανικά. Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο στάρι», είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου οι πολίτες απολαμβάνουν ζυμαρικά (τα γνωστά noodles), φτιαγμένα από αλεύρι φαγόπυρου.

Πρόκειται για ένα δημητριακό με εξαιρετική θρεπτική αξία και πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (14%), σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, πολλές βιταμίνες -κυρίως του συμπλέγματος Β– που συνήθως συναντώνται στα ζωικά τρόφιμα, ενώ είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες Ε αλλά και Κ. Τέλος, περιέχει φολικό οξύ, αλλά και αρκετά μέταλλα όπως, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, αλλά και ψευδάργυρο.

μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

Δεν περιέχει γλουτένη, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που έχουν δυσανεξία σε αυτή (κοιλιοκάκη). Επίσης, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα και από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αφού σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Έρευνες έχουν δείξει, ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρωσης, ενώ δρα καταπραϋντικά στους πονοκεφάλους και τις δερματοπάθειες. Τέλος, επειδή είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από διάφορες αρρώστιες.
Στο τέλος μπορείς να δεις τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 3 λεπτά Cooking Time: 15 λεπτά

Ένας από τους πιο ωραίους τρόπους να καταναλώσουμε το φαγόπυρο.

Ingredients

  • 200 γρ φαγόπυρο (πριν το βράσιμο)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10-15 ελιές (καθαρίζουμε το κουκούτσι)
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 2 κ.σ Ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα
  • 1 ματσαάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Instructions

1

Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το βράζουμε όπως και το ρύζι σε αναλογία 1:2 για 10-15 λεπτά

2

Ξεπλένουμε, τοποθετούμε σε ένα μπολ και ξεκινάμε να καθαρίζουμε και να ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά όπως αναφέρονται στην αρχή

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε

Η διατροφική ανάλυση για το ταμπουλέ με φαγόπυρο 

ταμπουλέ-με-φαγόπυρο-θερμίδες-διατροφική-ανάλυσηταμπουλέ-με-φαγόπυρο-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

ταμπουλέ με φαγόπυρο

μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου