Αλλείματα/ Γλυκά/ Κάν΄το μόνη σου/ Μερέντα/ Πρωϊνό

Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο

μερέντα με ταχίνι και κακάο

Η πραλίνα φουντουκιού, κοινώς η μερέντα, είναι η αγαπημένη απόλαυση μικρών και μεγάλων, είτε ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή, είτε όχι. Σήμερα σας προτείνω ένα υποκατάστατο της, ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο, το οποίο είναι έτοιμο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, είναι πολύ οικονομικό και εξαιρετικά θρεπτικό.

Γιατί να το φτιάξω εγώ το ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη; 

Επειδή αν το φτιάξουμε μόνοι μας θα έχουμε ένα εξαιρετικά θρεπτικό άλειμμα, απίστευτα γευστικό, υπέρ-σοκολατένιο και όλα αυτά με ελάχιστο κόπο και κυρίως χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσουμε ζάχαρη και φοινικέλαιοΔυστυχώς, η έτοιμη εκδοχή που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ,όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, έχει ζάχαρη, το καρκινογόνο φοινικέλαιο, και διάφορα άλλα. 

 

Πόσο διατηρείται το ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιαυτό, μιας και δεν αλλοιώνεται. Μπορείτε να το αφήσετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας για όσο θέλετε. Είναι όμως τόσο γευστικό που δύσκολα θα μείνει

Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Prep Time: 1 λεπτό

Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο, τέλειο υποκατάστατο μερέντας

Ingredients

  • 200 γρ ταχίνι
  • 80 γρ πετιμέζι ή μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 20 γρ κακάο
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • μια τσιμπιά αλάτι

Instructions

1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε

Notes

Μπορείτε να προσθέσετε γάλα (φυτικό ή μη) αλλά θα πρέπει να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες, μέχρι να λήξει το γάλα αλλιώς δεν χρειάζεται ψυγείο και δεν λήγει

Η διατροφική ανάλυση του αλείμματος ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη

ταχίνι με κακάο- διατροφική ανάλυση

συμβατικο ταχίνι με κακάο-.διατροφικη αξιαjpg

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το άλειμμα με ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ποικιλοτρόπως. Το απολαμβάνουμε σκέτο, με ψωμί, με μπανάνα ή όπως αλλιώς θέλετε

 

Αν θέλετε να δείτε συνταγή για σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ

 

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τη «μερέντα» και είπε «To άλειμμα με ταχίνι. Φαίνεται ότι αρέσει στα μικρά μου! Αύριο το πρωί θα καταλάβω καλύτερα στο πρωινό τους. Ευχαριστώ!«
  • Η Βασιλική έφτιαξε τη ψευτομερέντα και είπε «Έφτιαξα το Ταχίνι με κακάο (Ψευτομερέντα) έγινε πολύ ωραίο, το δοκιμάσαμε κιόλας ! Ευχαριστούμε πολύ για τη νόστιμη και υγιεινή μερέντα Ευαγγελία!«
  • Η Αντιγόνη ξαναέφτιαξε το άλειμμα με ταχίνι και κακάο και είπε «Η ψευτομερέντα με το ταχίνι. Τη φτιάχνω δεύτερη φορά γιατί πραγματικά άρεσε πολύ κ στα δύο μου παιδιά παρόλο που το ένα δεν τρώει το ταχίνι με κακάο!!«

ταχίνι με κακάο

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

ten + fourteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.