Αλείμματα/ Γλυκά/ Μερέντα

Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο

μερέντα με ταχίνι και κακάο

Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο. Η πραλίνα φουντουκιού, κοινώς η μερέντα, είναι η αγαπημένη απόλαυση μικρών και μεγάλων, είτε ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή, είτε όχι. Σήμερα σας προτείνω ένα υποκατάστατο της, ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο, το οποίο είναι έτοιμο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, είναι πολύ οικονομικό και εξαιρετικά θρεπτικό.

Γιατί να το φτιάξω; 

Επειδή αν το φτιάξουμε μόνοι μας θα έχουμε ένα εξαιρετικά θρεπτικό άλειμμα, απίστευτα γευστικό, υπέρ-σοκολατένιο και όλα αυτά με ελάχιστο κόπο και κυρίως χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσουμε ζάχαρη και φοινικέλαιο. Δυστυχώς, η έτοιμη εκδοχή που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ,όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, έχει ζάχαρη, φοινικέλαιο, και διάφορα άλλα. 

 

Πόσο διατηρείται το ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιαυτό, μιας και δεν αλλοιώνεται. Μπορείτε να το αφήσετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας για όσο θέλετε. Είναι όμως τόσο γευστικό που δύσκολα θα μείνει. 

Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Prep Time: 1 λεπτό

Ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο, τέλειο υποκατάστατο μερέντας

Ingredients

  • 200 γρ ταχίνι
  • 80 γρ πετιμέζι ή μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 20 γρ κακάο
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • μια τσιμπιά αλάτι

Instructions

1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε

2

Μπορείτε να προσθέσετε γάλα (φυτικό ή μη) αλλά θα πρέπει να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες, μέχρι να λήξει το γάλα αλλιώς δεν χρειάζεται ψυγείο και δεν λήγει

Notes

Επειδή βγαίνει αρκετά σφικτό, αν σας ενοχλεί φτιάξτε μια από τις μερέντες που σας έχω δείξει ή μπορείτε να το ζεστάνετε λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε

Η διατροφική ανάλυση για το ταχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη

ταχίνι με κακάο- διατροφική ανάλυση

συμβατικο ταχίνι με κακάο-.διατροφικη αξιαjpg

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το άλειμμα με ταχίνι και κακάο

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ποικιλοτρόπως. Το απολαμβάνουμε σκέτο, με ψωμί, με μπανάνα ή όπως αλλιώς θέλετε, ως γέμιση σε τσουρέκι, σε πόριτζ

Μου βγήκε σκληρό, γιατί;

Αυτό είναι αλήθεια. Το ταχίνι όταν συδυαστεί με το μέλι σφίγγει αρκετά. Το πόσο θα σφίξει εξαρτάται από το πόσο λεπτόρευτο είναι το ταχίνι αρχικά. Αν για παράδειγμα προέρχεται από κανβουρντισμένο σπόρο (είναι πιο σκούρο και πηχτό) ή από πολυκαιρισμένο ταχίνι ή από το κάτω μέρος της συσκευασίας που αν το παρατηρήσεις είναι ήδη πιο πηχτό, ε θα αφίξει αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, ή προσθέτεις λίγο ηλιέλαιο (εγώ δεν το κάνω) ή νερό (ναι, ναι, ναι) ή γάλα φυτικό ή ζωικό (με το γάλα περιορίζεις τη διάρκειά του). 

  • Αν θέλετε να δείτε συνταγή για σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Αντιγόνη το έφτιαξε και είπε “To άλειμμα με ταχίνι. Φαίνεται ότι αρέσει στα μικρά μου! Αύριο το πρωί θα καταλάβω καλύτερα στο πρωινό τους. Ευχαριστώ!
  • Η Βασιλική το έφτιαξε και είπε “Έφτιαξα το Ταχίνι με κακάο (Ψευτομερέντα) έγινε πολύ ωραίο, το δοκιμάσαμε κιόλας ! Ευχαριστούμε πολύ για τη νόστιμη και υγιεινή μερέντα Ευαγγελία!
  • Η Αντιγόνη το ξαναέφτιαξε και είπε “Η ψευτομερέντα με το ταχίνι. Τη φτιάχνω δεύτερη φορά γιατί πραγματικά άρεσε πολύ κ στα δύο μου παιδιά παρόλο που το ένα δεν τρώει το ταχίνι με κακάο!!

ταχίνι με κακάο

 

  • Η Αθανασία το έφτιαξε και είπε “Εφτιαξα το ταχίνι κακάο-γεύση πολύ καλή όμως βγήκε πολύ σφιχτό…σα μπράουνι είναι παρά άλειμμα..!” Απάντηση: Όντως βγαίνει αρκετά σφικτό, έχει αυτό το χαρακτηριστικό το ταχίνι. Μπορείς να φτιάξεις άλλη μερέντα ή να προσθέσεις γάλα ή να τη ζεστάνεις

ταχίνι με κακάο

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Πανωραία
    02/09/2019 at 22:16

    Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, μόλις το έφτιαξα και μας άρεσε πολύ:)

    • Reply
      Miss Healthy Living
      02/09/2019 at 22:30

      Πολύ χαίρομαι. Επειδή θα σε δυσκολέψει λίγο στο άπλωμα το ταχίνι, μπορείς είτε να το κάνεις κορμό (έχεις δει τη συνταγή), είτε να το ζεσταίνεις λίγο, είτε να φτιάξεις κάποια από τις μερέντες μου. εγώ δεν έχω πρόβλημα στο να το απλώσω, το αναφέρω επειδή ξέρω πως μπορέι να ενοχλήσει κάποιον

  • Reply
    Πανωραία
    06/09/2019 at 19:50

    Επανέρχομαι μετά από λίγες μέρες μόνο για να πω ότι το άλειμμα είναι άπαιχτο και μπράβο στην Ευαγγελία για τις αναλογίες της συνταγής. Μου άρεσε στην αρχή, αλλά μετά από 5 μέρες που το τρώω καθημερινά, συνειδητοποιώ ότι έχω εθιστεί! Ευαγγελία το ‘χεις:)

  • Reply
    Ειρήνη
    17/11/2019 at 23:59

    Πάρα πολύ ωραίες οι συνταγές σου, φτιάχνω αρκετά χρόνια το ταχίνι με κακάο , επειδή πράγματι του εμπορίου έχει φοινικέλαιο και δεν το αγοράζω για τα παιδιά.Πράγματι βγαίνει σφιχτό, έκανα μια παραλλαγή όμως και ήταν πιο ρευστό και δεν σκλήρυνε όσο και αν έμεινε, πρόσθεσα αντί για κακάο σοκολάτα υγείας λιωμένη(κουβερτούρα) 200 γρ. ¨Εγινε φανταστικό, ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      18/11/2019 at 09:06

      Είναι πράγματι πολύ γευστικό. Αν κάποιον τον ενοχλεί το ότι είναι σφικτό μπορεί να φτιάξει κάποια από τις μερέντες μου. Ωραία και η πρότασή σου. Έχω κ συνταγή για σπιτική κουβερτούρα αν κάποιος δε θέλει τις έτοιμες με ζάχαρη

      • Reply
        Ειρήνη
        18/11/2019 at 15:06

        Ενδιαφέρον ακούγεται η σπιτική κουβερτούρα,υπάρχει στην σελιδα σου;

        • Reply
          Miss Healthy Living
          19/11/2019 at 16:39

          Ναι βέβαια. Έψαξες στο μενού? Βρήκες τη συνταγή?

  • Reply
    Στεφανία
    05/05/2020 at 09:57

    Είχα προμηθευτεί ταχίνι από παραγωγό το οποίο δεν ήταν τόσο σφιχτό όσο του εμπορίου. Με την προσθήκη κακάο κ μελιού έγινε ακριβώς σαν το αγαπημένο μου έτοιμο ταχίνι με κακάο που προμηθεύουν ως τώρα από το σούπερ μαρκετ. Και σε γεύση και σε υφή τέλειο! Αν βρείτε πιο ρευστό ταχίνι από παραγωγό θα γίνει ιδανικό!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      06/05/2020 at 09:39

      Όντως υπάρχει διαφορά από ταχίνι σε ταχίνι. Αυτά που προέρχονται για παράδειγμα από ψημένο σουσάμι είναι πιο πηχτά με έντονη γεύση. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε!

  • Reply
    Μαιρη Γκ.
    10/09/2021 at 20:39

    Πριν λιγες μερες διαβασα τα συστατικα στο σοκολατενιο ταχινι που αγαπούσα κι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ. Προσπαθησα να βρω μαυρη σοκολατα χωρις ζαχαρι να την λιωσω και να την ανακατεψω με ταχινι αλλα δεν βρηκα. Σκεφτηκα να προσθεσω κακαο. Τοτε εψαξα στο ιντερνετ κι ετσι βρηκα την πολυτιμη συνταγη σου. Χιλια ευχαριστω! ❤️

  • Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.