Το τζατζίκι μου αρέσει πολύ. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να μυρίζω, είχα σταματήσει να το τρώω εδώ και πολλά χρόνια. Η αλήθεια όμως είναι ότι μου είχε λείψει και το συνειδητοποίησα αυτό το χρόνο, που ξέφυγα διατροφικά (σας είχα μιλήσει εδώ για τα κιλά της β εγκυμοσύνης). Νομίζω ότι περαιτέρω συστάσεις είναι ανούσιες, σήμερα όμως, σας προτείνω μια συνταγή που το αποτέλεσμα της είναι ιδιαίτερα γευστικό. Να προσθέσω ότι μπορείτε να παραλείψετε το σκόρδο ή να το μειώσετε/ αυξήσετε , ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε.
Το ξέρεις ότι πλέον ακόμη και στο τζατζίκι βάζουν μαγιονέζα; Είναι δυνατόν; Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι επιλέγουμε να τρώμε απ΄ έξω.
Στο τέλος μπορείς να δεις video με τη διαδικασία βήμα- βήμα, καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Tζατζίκι, το πιο νόστιμο
Tζατζίκι, το πιο νόστιμο
Ingredients
- 400 γρ γιαούρτι
- 250 γρ βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα του
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ λευκό πιπέρι
- 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μυλόξιδο)
- 2-3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα (ανάλογα την ένταση που θες να έχει)
Instructions
Τρίβουμε το αγγούρι από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και το τοποθετούμε σ'ένα σουρωτήρι και αυτό με τη σειρά του πάνω από ένα βαθύ μπολ (δε θέλουμε να ακουμπάει στον πάτο). Το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να φύγουν τα υγρά. Το ζουμί που μένει είτε το πίνουμε, είτε το κάνουμε παγάκια για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας.
Προσθέτουμε το αγγούρι καθώς και τα υπόλοιπα υλικά σ΄ένα μπολ και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο
Η διατροφική ανάλυση για το τζατζίκι
Η διαδικασία για να φτιάξεις το τζατζίκι βήμα- βήμα
- Για να δεις και άλλα ντιπ, πάτα εδώ
-
Μπορείτε να το φάτε ως σνακ με κριτσίνια, παξιμαδάκια, τσιπς από αραβικές πίτες, πίτες για σουβλάκια ή φρυγανισμένο ψωμί.
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
No Comments