Τορτίγια με καπνιστό σολομό και χούμους . Είναι από τα ορεκτικά που πάντα επιλέγω να φτιάχνω όταν έχω κόσμο στο σπίτι. Γιατί να μην το κάνω άλλωστε? Αρέσει σε όλους, γίνεται πολύ, πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμο. Μπορείτε να το μεταφέρετε πολύ εύκολα και να έχετε ένα σνακ μαζί σας, όταν είστε εκτός σπιτιού.
Βέβαια για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αποφεύγω όσο τίποτε άλλο τον καπνιστό σολομό. Είναι ψάρι εισαγωγής, είναι ιχθυοτροφείου, το κάπνισμα δεν γίνεται με φυσικό τρόπο, έχει πάρα πολύ αλάτι και ποιος ξέρει τι άλλο. Είναι όμως πάρα πολύ νόστιμο και πάντα αρέσει στους καλεσμένους μου. Αν θες λοιπόν να το φτιάξεις, φυσικά και να το κάνεις, εφόσον λάβεις υπόψιν τα παραπάνω και κυρίως είναι κάτι που δε θα κάνεις σε εβδομαδιαία βάση.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Τορτίγια με σολομό και χούμους από λευκά φασόλια
Τορτίγια με σολομό και χούμους από λευκά φασόλια
Ingredients
- 1 τορτίγια (χρησιμοποίησα ολικής)
- 1 φιλέτο καπνιστό σολομό
- χούμους από λευκά φασόλια
- 1 μικρό λεμόνι
- 1 - 2 μαρουλόφυλλα
- 3 φύλλα ρόκα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Instructions
Βάζουμε το φιλέτο σολομού σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το χυμό από ένα μικρό λεμόνι (γούστα είναι αυτά – βάλτε λιγότερο αν θέλετε) και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση. Το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου
Τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα πιάτο. Απλώνουμε 2 κουταλιές τη σούπας χούμους από λευκά φασόλια. Από πάνω βάζουμε το μαρουλόφυλλο, από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο σολομού και τέλος τη ρόκα. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε σφικτό ρολό
Η διαδικασία για να φτιάξεις την τορτίγια με καπνιστό σολομό και χούμους
- Βάζουμε το φιλέτο σολομού σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το χυμό από ένα μικρό λεμόνι (γούστα είναι αυτά – βάλτε λιγότερο αν θέλετε) και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση
- Τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα πιάτο. Απλώνουμε 2 κουταλιές τη σούπας χούμους από λευκά φασόλια. Από πάνω βάζουμε το μαρουλόφυλλο, από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο σολομού και τέλος τη ρόκα. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε σφικτό ρολό
Tips:
Αν θέλετε μπορείτε να το κόψετε σε μικρά ρολάκια
Και για να σας αποκαλύψω όλα μου τα μυστικά, όσες φορές έχω προσθέσει 1 κουταλάκι του γλυκού από τη βινεγκρέτ που σας είχα δείξει εδώ, το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο και όποιος έχει δοκιμάσει, έχει τρελαθεί!
- Για να δείτε και άλλα ορεκτικά, πατήστε εδώ
- Για να δεις τη συνταγή για το χούμους από λευκά φασόλια, πάτα εδώ
No Comments