Πριν από λίγες μέρες ο μπαμπάς μας είχε γενέθλια και είπαμε να του φτιάξουμε την πιο τέλεια και υπερσοκολατένια τούρτα. Τον τελευταίο μήνα είμαστε σε διατροφή οικογενειακώς, ώστε να χάσουμε τα κιλά του θηλασμού. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Εγώ παίρνω κιλά στο θηλασμό και όχι στην εγκυμοσύνη και φυσικά όταν παρεκτρέπεται η μαμά ..παχαίνει και όλη η οικογένεια. Αφού λοιπόν τον τελευταίο μήνα τα γλυκά ήταν απειροελάχιστα στη διατροφή μας, αυτή τη τούρτα την περιμέναμε πως και πως.
Η Σοφία, όταν ξεκίνησα να συγκεντρώνω τα υλικά που θα χρειαζόμασταν, μόλις είδε το βάζο με τους χουρμάδες, ξέσπασε! Πάλι χουρμάδες? Γιατί σε όλα τα γλυκά βάζεις χουρμάδες? Οι χουρμάδες είναι μπλιαχ!!!! Με ψυχραιμία, της παρέθεσα όλα τα γλυκά που έχουμε φτιάξει και ενώ περιείχαν χουρμάδες , της άρεσαν. Επιπλέον της θύμισα ότι και οι φιλενάδες της έχουν ενθουσιαστεί με τα γλυκά μου, αλλά και αρκετές μαμάδες φτιάχνουν πλέον τα μπισκότα μου και ότι άλλο αναρτώ. Συμφώνησε τελικά ότι όντως τα γλυκά μου είναι πολύ ωραία και λαχταριστά αλλά οι χουρμάδες…μπλιαχ!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Τούρτα μους σοκολάτα με καραμελωμένα φουντούκια
Τούρτα μους σοκολάτα με καραμελωμένα φουντούκια
Ingredients
- Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:
- Για τη βάση
- 300 γρ φουντούκια
- 300 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι)
- μια τσιμπιά κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- Για τη μους
- 3 ώριμα αβοκάντο (300-350 γρ γραμμάρια)
- 250 ml γάλα καρύδας
- 100 γρ κακάο
- 350 σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 1 κοφτό κ.γ φυσική βανίλια
- Για την γκανάζ
- 250 γρ κουβερτούρα
- 250 ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
- Για τα καραμελωμένα φουντούκια
- 60 γρ φουντούκια
- 3 κ.σ σιρόπι αγαύης ή μέλι
Instructions
Χτυπαμε τα φουντούκια στο μπλέντερ για μέχρι να γίνουν σκόνη. Τοποθετούμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι
Tοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 70 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.Τοποθετούμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά για τη μους και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε βανίλια ή σιρόπι Αγαύης σύμφωνα με τα γούστα μας
Προσθέτουμε τη μους πάνω από τη βάση με τα φουντούκια και τους χουρμάδες, στρώνουμε καλά και ξαναβάζουμε στο ψυγείο
Μετά από 3-4 ώρες φτιάχνουμε τη γκανάζ. Ζεσταίνουμε ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι τη φυτική κρέμα και προσθέτουμε την κουβερτούρα
Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη γκανάζ πάνω από τη μους και ξαναβάζουμε στο ψυγείο
Τέλος θα φτιάξουμε τα καραμελωμένα φουντούκια με τον πιο γρήγορο τρόπο. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα φουντούκια, τα σπάμε ελαφρώς αν θέλουμε και στο μέγιστο της κουζίνας, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ύλη, καβουρντίζουμε τα φουντούκια. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να καβουρδιστούν απ'όλες τις πλευρές και στο τέλος προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά
Notes
Το να λιώσετε τους χουρμάδες είναι κάτι που σας ταλαιπωρεί αρκετά. Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ ή αν θέλετε την ησυχία σας, βάλτε τους σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και αφήστε τους για 1- 2 λεπτά. Ύστερα λιώστε τους με ένα ραβδομπλέντερ, θα είναι έτοιμοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα
Η διατροφική ανάλυση για την τούρτα μους σοκολάτα
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη μους σοκολάτα
Ελπίζω πως το γεγονός ότι έχει αρκετά στάδια υλοποίησης, να μη σας αποθαρρύνει από το να την φτιάξετε. Σαν διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και εύκολη και σας εγγυώμαι, ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει
-
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπιτική κουβερτούρα, ώστε στο γλυκό σας να μην υπάρχει ίχνος ζάχαρης, μπορείτε να δείτε τη συνταγή εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για μους χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ
-
Για να δείτε όλες τις τούρτες χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Αν δεν έχεις αποσπώμενη φόρμα, πάτα πάνω στη φωτογραφία που σε ενδιαφέρει για να την αγοράσεις
26 εκατοστών
Ρυθμιζόμενη από 16-30 εκατοστά
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Μαρία είπε “Τέλειαααα”
10 Σχόλια
Σονια
25/07/2019 at 12:01Τέλεια συνταγή!!! Αντί για γάλα καρύδας μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω ζωικό γάλα;
Miss Healthy Living
25/07/2019 at 21:45Ναι βεβαίως. Να είναι όμως πλήρες ή χρησιμοποίησε κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά, πχ 15% καλή επιτυχία
ΣΟΝΙΑ
26/07/2019 at 00:18ευχαριστώ πολύ!!!
Miss Healthy Living
26/07/2019 at 22:14Παρακαλώ, να σαι καλά
ΜΑΝΤΩ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ
09/01/2020 at 15:11Καλησπέρα! Καλή χρονιά! Αντί για φουντούκια θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αμύγδαλα ή κάποιο άλλο καρπό;
Miss Healthy Living
10/01/2020 at 13:55Στη βάση όχι, στην επικάλυψη ναι!
Anthoula Panteli
21/11/2020 at 00:43Σήμερα την φτιάξαμε και βγήκε πολύ καλή. Ευχαριστούμε πολύ.
Miss Healthy Living
21/11/2020 at 16:46Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
ΡΑΝΙΑ
21/12/2020 at 10:11Καλημέρα!!!
Αντί για γάλα καρύδας μπορούμε να βάλουμε γάλα αμυγδάλου;
Ευχαριστώ!
Καλές Γιορτές!!
Miss Healthy Living
21/12/2020 at 10:40Όχι, δε θα σφίξει!