Αμυγδαλωτά/ Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Χωρίς Μαγείρεμα

Τρουφάκια αμυγδάλου με πορτοκάλι

τρουφάκια-αμυγδάλου-με-πορτοκάλι

Τρουφάκια αμυγδάλου με πορτοκάλι ή όποια άλλη γεύση προτιμάς σου προτείνω για σήμερα! Μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή, εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή γιατί μην ξεχνάμε, το καλοκαίρι έρχεται και πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω, χωρίς βέβαια να στερηθείς το παραμικρό σε γεύση. 

Αυτά τα τρουφάκια αμυγδάλου που λες, σε προδιαθέτουν να κάνεις αμέτρητες αλλαγές, ώστε να τα προσαρμόσεις ακριβώς στα γούστα και στα θέλω σου. Η πρώτη αλλαγή που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις άλλη γεύση μαρμελάδας ή ακόμη και την κρέμα λεμονιού που σου είχα δείξει εδώ . Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις άλλο ξηρό καρπό αν δε συμπαθείς ιδιαίτερα τα αμύγδαλα. Εγώ προτιμώ τα αμύγδαλα επειδή είναι από τις κορυφαίες πηγές αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε που προλαμβάνει τον καρκίνο, καθώς περιέχουν 24 Mg ανά 100 γρ, αλλά  και επειδή περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο, μανγήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β2, Β5, και ω-9 λιπαρά οξέα. Βέβαια για να είμαι εντελώς ειλικρινής, τα προτιμώ κυρίως για να χρησιμοποιήσω την αμυγδαλόπαστα που μένει, όταν φτιάχνω γάλα αμυγδάλου.

αμυγδαλωτά-με-πορτοκάλι
Εκτός από τρουφάκια μπορείς να τα κάνεις και μπάρες, θα πρέπει όμως να προσθέσεις και λίγη βρώμη, ώστε να είναι πιο σφικτές
ωμοφαγικά-τρουφάκια-με-πορτοκάλι
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Τρουφάκια αμυγδάλου με πορτοκάλι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 15
Prep Time: 4 λεπτά

Τρουφάκια αμυγδάλου με μαρμελάδα πορτοκάλι, χωρίς ζάχαρη

Ingredients

  • 200 γρ αμύγδαλα
  • 150 μαρμελάδα πορτοκάλι (χρησιμοποίησα χωρίς ζάχαρη)
  • ξύσμα πορτοκαλιού για ακόμη πιο έντονη γεύση

Instructions

1

Τοποθετείς τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάζεις σε ένα πιάτο

2

Προσθέτεις τη μαρμελάδα πορτοκάλι ή όποια άλλη γεύση σου αρέσει και ανακατεύεις με ένα πιρούνι. Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού για ακόμη πιο έντονη γεύση

3

Φτιάχνεις μικρά τρουφάκια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλεις και τα διατηρείς στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

4

Αν θες, αφού παγώσουν, μπορείς να τα βουτήξεις σε λιωμένη κουβερτούρα

Η διατροφική ανάλυση για τα τρουφάκια αμυγδάλου με πορτοκάλι (ενδεικτική- ανάλογα τη μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσεις)
τρουφάκια-αμυγδάλου-με-πορτοκάλι-θερμίδες-διατροφική-αξία
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα τρουφάκια αμυγδάλου με πορτοκάλι , βήμα- βήμα

τρουφάκια-αμυγδάλου

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για αμυγδαλωτά, πάτα εδώ
  • Για να δεις συνταγή για σπιτική κουβερτούρα χωρίς ίχνος ζάχαρης, πάτα εδώ
  • Για να δεις σπιτικές μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου