Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Α τσιπς από Αραβικές πίτες, που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, ή μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα!!! Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το πόσο νόστιμα είναι αυτά τα πιτάκια, τα οποία θα τολμήσω να τα ονομάσω τσιπς!
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό αντί για ψωμί, στη σαλάτα αντί για κρουτόν, με κάποιο ντιπ, ή απλά ως αλμυρό σνακ τύπου “πατατάκια”, χωρίς βέβαια τα τρανσ λιπαρά που συνοδεύουν τα έτοιμα! Γίνονται πάρα πολύ εύκολα, σε λιγότερο από 10 λεπτά και μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε προσθέτοντας μπαχαρικά, μυρωδικά ή/και αποξηραμένα λαχανικά, σύμφωνα με το γούστο σας!
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα
Τσιπς από Αραβικές πίτες
Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Α τσιπς από Αραβικές πίτες
Ingredients
- αραβικές πίτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- πάπρικα γλυκιά ή τσίλι
- ρίγανη
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 στον αέρα.
Κόβουμε τις αραβικές πίτες στα 4. Είτε τις αφήνουμε σε αυτό το μέγεθος. Είτε τις κόβουμε σε μικρότερα τρίγωνα
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τοποθετούμε τις αραβικές πίτες και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλα μας, απλώνουμε το λάδι σε όλη την επιφάνεια κάθε πιτούλας
Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ρίγανη
Ψήνουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος αλλά και το πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε
Notes
Διατηρούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς (δύσκολα όμως να μείνουν - οπότε κάντε λίγη ποσότητα γιατί θα παρασυρθείτε και θα τα φάτε όλα)
Η διαδικασία για να φτιάξετε τα τσιπς από αραβικές πίτες, βήμα- βήμα
- Οι πίτες κομμένες στα 4
- Επιπλέον κόψιμο εάν το επιθυμείτε
- Έτοιμα για ψήσιμο
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές για πικάντικα σνακ, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια