Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή. Εκεί που λέω, έχω κλείσει από συνταγές με ρεβίθια, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό να δοκιμάσω, τότε είναι που αυτοαναιρούμαι και σας παρουσιάζω ακόμη μια συνταγή, με αυτό το καταπληκτικό και εξαιρετικά θρεπτικό όσπριο. Το συγκεκριμένο χούμους, εκτός από νόστιμο και πρωτότυπο είναι και πολύ χορταστικό. Συνηθίζω να το καταναλώνω το απόγευμα με κάποιο παξιμαδάκι ή πιτούλα, ή κριτσίνι, ώστε να έχω δυνάμεις να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της ημέρας και να καταφέρω να κάνω και το τρεξιματάκι μου το βράδυ (στον διάδρομο).
Αυτό το πολυμορφικό ντιπ που λες, δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου, επειδή φροντίζω να το χρησιμοποιώ παντού, ακόμη και σε πίτσα αντί για σάλτσα. Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να προσθέσεις ό,τι σου αρέσει. Αν δε σου αρέσουν τα όσπρια και ειδικά τα ρεβίθια, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αρχίσεις να τα καταναλώνεις. Είναι τόσο νόστιμο που αρέσει πολύ και στα παιδιά!
Στο τέλος μπορείς να δεις και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)
Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή
Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή
Ingredients
- 300 γρ ρεβύθια βρασμένα
- 8-10 πιπεριές Φλωρίνης
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 2 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 2 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
- καπνιστή πάπρικα ή/και μπούκοβο
- ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- προαιρετικά ώστε να θυμίζει πίτσα
- αποξηραμένο βασιλικό
- 2 κ.σ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
Instructions
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον
Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30 -40 λεπτά δηλαδή
Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 20 λεπτά
Στη συνέχεια, και ενώ είναι ακόμα ζεστές οι πιπεριές, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αυτό το κάνουμε για να "ιδρώσουν" και να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Διατηρούμε στο ψυγείο σε τάπερ
Η διατροφική ανάλυση για την vegan τυροκαυτερή/ χούμους με πιπεριές Φλωρίνης
Tips:
Βράζουμε όλη τη συσκευασία με τα ρεβύθια και αυτά που περισσεύουν τα διατηρούμε στην κατάψυξη, χωρισμένα σε μερίδες, ώστε να έχουμε ανά πάσα στιγμή μέσα στη βδομάδα έτοιμα όσπρια προς κατανάλωση.
-
Για να δείτε και άλλα ντιπ, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
8 Σχόλια
Tulita
23/05/2019 at 08:29Ειναι τέλειο! Πολύ ωραία ιδέα! Φτιάχνω μ ‘αυτόν τον τρόπο ένα ντιπ αλλά χωρίς ρεβύθια , με λιαστές ντομάτες. θα προσθέσω ρεβύθια τώρα. Να αφαιρέσω τις ντομάτες; 3-4 βάζω
Miss Healthy Living
23/05/2019 at 08:31Όχι βρε, μην βγάλεις τις λιαστές ντομάτες, θα γίνει πεντανόστιμο!
Μαίρη
20/09/2019 at 15:34Μια ερώτηση για τα ρεβύθια…..
Τα διατηρούμε βρασμένα στην κατάψυξη χωρίς ζουμί?
Miss Healthy Living
20/09/2019 at 17:50ναι χωρίς ζουμί, σε τάπερ που κλεινει ή σε βάζο..αρκεί να είναι κλειστό
Aurelia Aurita
12/05/2020 at 15:36Μόλις παρέλαβα διατροφική μαγιά και το έφτιαξα… είναι απρόσμενα νόστιμο! Ήμουν επιφυλακτική και δεν το περίμενα τόσο νόστιμο. Τα ρεβύθια δεν “ακούγονται” καθόλου. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
Miss Healthy Living
13/05/2020 at 08:36Χαίρομαι πάρα πολύ που το δοκίμασες και σου άρεσε τόσο. Τι άλλο έχει σειρά τώρα;
Aurelia Aurita
20/05/2020 at 21:50Τώρα λέω να δοκιμάσω κάτι σε γλυκό… ή τα ωμοφαγικα μελομακάρονα ή τις μπάρες με γεύση μελομακάρονου…δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Miss Healthy Living
21/05/2020 at 09:47Εξαιρετικές επιλογές όλες!