Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ρεβύθια

Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι

το πιο υγιεινό και θρεπτικό Brownie

Το πόσο υπερ-σοκολατένιο – δηλαδή λαχταριστό είναι αυτό το Brownie, νομίζω ότι μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες. 

Το πόσο υγιεινό είναι θα το διαπιστώσετε από τη λίστα των υλικών

Το πόσο εύκολο είναι να γίνει, θα το διαπιστώσετε όταν το φτιάξετε

Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12
Cooking Time: 60 min

Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι απόλυτα νόστιμο και υγιεινό

Ingredients

  • 120 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 220 γρ βρασμένα ρεβύθια
  • 150 γρ ταχίνι
  • 200 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
  • 80 γρ κακάο
  • 180 γρ ζάχαρη καρύδας
  • μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 1/2 κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κ.γ baking powder
  • 2 κ.γ χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ σπόρους chia

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 -24 ώρες

2

Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2 φορές. Τα βράζουμε σε μη αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν θα έχουμε έτοιμα τα ρεβίθια μπορούμε να προχωρήσουμε στα παρακάτω

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

4

Βάζουμε τα μη υγρά υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ (βρώμη, κακάο, ζάχαρη καρύδας, αλάτι, κανέλα και baking powder) και ανακατεύουμε

5

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, ταχίνι, χυμό λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας, γάλα καρύδας, σπόρους chia και πολτοποιούμε μέχρι να έχουν πολτοποιηθεί εντελώς τα ρεβίθια. Αν το μπλέντερ σας είναι λιγότερο από 800-900 watt θα χρειαστεί να το κάνετε σε 2-3 δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν καθόλου κομματάκια από τα ρεβίθια.

6

Ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπλέντερ στο μπολ, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε κρατάμε λίγες σταγόνες για να πασπαλίσουμε από πάνω

7

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας, απλώνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

8

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη σχετικά υγρό. Όσο κρυώνει θα σφίγγει γι’ αυτό μη το ψήσετε παραπάνω. Αν θέλετε μπορείτε να το ζεστάνετε ελαφρώς πριν το σερβίρετε

το πιο υγιεινό και θρεπτικό Brownie

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Lina
    09/06/2018 at 22:57

    Πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνταγη, ενώ ταυτόχρονα θρεπτική και σούπερ υγιεινη. Το φαγαμε ολοι με πολλή ευχαρίστηση, μικροι και μεγαλοι. Αντικατέστησα τις σταγόνες με μαύρες σταφίδες και τη ζάχαρη με μέλι. Τέλεια.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      11/06/2018 at 08:20

      Τι ωραία!Χάρηκα πολύ που σας άρεσε και οι προσθήκες που έκανες είναι όλες εξαιρετικές!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    twenty − sixteen =