Αυγά/ Γαλοπούλα/ Καρότο/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ/ Πίτουρο βρώμης

Υπερ-αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Αν υπήρχε βραβείο για τα χειρότερα μπιφτέκια, αυτό έπρεπε να απονεμηθεί με δόξα και τιμή σε μένα. Για πολλά χρόνια έφτιαχνα και τα πέταγα. Ο κακομοίρης ο Άκης, τα έτρωγε και έλεγε ότι δεν ήταν και τόοοοοοοσο χάλια εγώ όμως όχι, αρνιόμουν να φάω κάτι τόσο άνοστο και ας είχα κάνει τόσο κόπο.

μπιφτέκια γαλοπούλας

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τολμάω να παραδεχτώ ότι κάνω τα πιο νόστιμα μπιφτέκια. Νόστιμα χωρίς βούτυρο, λίπη, λάδια και τηγάνι. Τα μυστικά σας τα αποκαλύπτω, σας έχω βάλει και φωτογραφίες ώστε να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο. Το μόνο που θέλω να κάνετε είναι να ακολουθήσετε ακριβώς τη συνταγή και τους χρόνους μαγειρέματος!

Αυτά τα μπιφτέκια είναι ιδανική επιλογή για να αποφύγετε το κόκκινο κρέας, λιπαρά, χοληστερίνες κλπ. Ιδανική επιλογή και για τα παιδιά. Μέχρι και στη μικρή μου αρέσει

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Υπερ-αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10 μεγάλα
Cooking Time: 25 λεπτά

Υπερ-αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας

Ingredients

  • 1 κ κιμά από γαλοπούλα (χρησιμοποίησα στήθος)
  • 350 γρ κρεμμύδι ξερό (4-5 μέτρια)
  • 2 κ.σ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ) ή πίτουρο βρώμης
  • 100 γρ τριμμένο καρότο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μυλόξιδο)
  • 2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 1 κ.γ αποξηραμένη καπνιστή ντομάτα
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 3 σκ. σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)

Instructions

1

Πρώτα ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ (το πρώτο μυστικό, ποτέ το κρεμμύδι ωμό)

2

Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα αρκετά συχνά).Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν

3

Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το καρότο, το αυγό, τη βρώμη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 2 κουταλιές της σούπας μυλόξιδο, 3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα, και από 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και καπνιστή ντομάτα

4

Tώρα το δεύτερο μυστικό. Ζυμώνουμε για 8 λεπτά τουλάχιστον. Δείτε στη φωτογραφία παρακάτω πως πρέπει να γίνει το μείγμα μας

5

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες

6

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα.

7

Το τρίτο μυστικό. Ψήνουμε αυστηρά για 25 λεπτά. Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Εγώ δεν προσθέτω έξτρα ελαιόλαδο από πάνω. Κοιτάξτε στο τέλος τη λαδόκολλα τι έβγαλαν τα μπιφτέκια - τίποτα και όμως είναι απίστευτα νόστιμα και αφράτα

8

Προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Μαρία έφτιαξε τα μπιφτέκια και είπε «Έφτιαξα ξανά τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Με κιμά από κοτόπουλο όμως. Τέλεια.. χχχχ«

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

16 − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.