Αυγά/ Γαλοπούλα/ Λαχανικά/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ/ Πίτουρο βρώμης

Μπιφτέκια γαλοπούλας, αφράτα και γευστικά

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Μπιφτέκια γαλοπούλας, αφράτα και γευστικά  θα φτιάξουμε σήμερα και είμαι απερίγραπτα περήφανη γι’αυτό. 

μπιφτέκια γαλοπούλας

Αν υπήρχε βραβείο για τα χειρότερα μπιφτέκια, αυτό έπρεπε να απονεμηθεί με δόξα και τιμή σε μένα. Για πολλά χρόνια έφτιαχνα και τα πέταγα. Ο κακομοίρης ο Άκης, τα έτρωγε και έλεγε ότι δεν ήταν και τόοοοοοοσο χάλια εγώ όμως όχι, αρνιόμουν να φάω κάτι τόσο άνοστο και ας είχα κάνει τόσο κόπο.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τολμάω να παραδεχτώ ότι κάνω τα πιο νόστιμα μπιφτέκια. Νόστιμα χωρίς βούτυρο, λίπη, λάδια και τηγάνι. Τα μυστικά σας τα αποκαλύπτω, σας έχω βάλει και φωτογραφίες ώστε να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο. Το μόνο που θέλω να κάνετε είναι να ακολουθήσετε ακριβώς τη συνταγή και τους χρόνους μαγειρέματος!

Αυτά τα μπιφτέκια είναι ιδανική επιλογή για να αποφύγετε το κόκκινο κρέας, λιπαρά, χοληστερίνες κλπ. Ιδανική επιλογή και για τα παιδιά. Μέχρι και στη μικρή μου αρέσει

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Υπερ-αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10 μεγάλα
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά

Υπερ-αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας

Ingredients

  • 1 κ κιμά από γαλοπούλα (χρησιμοποίησα στήθος)
  • 350 γρ κρεμμύδι ξερό (4-5 μέτρια)
  • 2 κ.σ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ) ή πίτουρο βρώμης
  • 100 γρ τριμμένο καρότο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μυλόξιδο)
  • 2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 1 κ.γ αποξηραμένη καπνιστή ντομάτα
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 3 σκ. σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)

Instructions

1

Πρώτα ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ (το πρώτο μυστικό, ποτέ το κρεμμύδι ωμό)

2

Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα αρκετά συχνά). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να τα προσθέσουμε στον κιμά

3

Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

4

Tώρα το δεύτερο μυστικό. Ζυμώνουμε για 8 λεπτά τουλάχιστον. Δείτε στη φωτογραφία παρακάτω πως πρέπει να γίνει το μείγμα μας

5

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες

6

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα.

7

Το τρίτο μυστικό. Ψήνουμε αυστηρά για 25 λεπτά. Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Εγώ δεν προσθέτω έξτρα ελαιόλαδο από πάνω. Κοιτάξτε στο τέλος τη λαδόκολλα τι έβγαλαν τα μπιφτέκια - τίποτα και όμως είναι απίστευτα νόστιμα και αφράτα

8

Προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Η διαδικασία για να φτιάξετε τα μπιφτέκια γαλοπούλας, βήμα- βήμα
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Μαρία έφτιαξε τα μπιφτέκια γαλοπούλας και είπε “Έφτιαξα ξανά τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Με κιμά από κοτόπουλο όμως. Τέλεια.. χχχχ

 

  • Η Μαρία έφτιαξε τα μπιφτέκια γαλοπούλας και είπε  Βγήκαν τέλεια. Πάρα πολύ γευστικά. Έβαλα και κομματάκια πιπεριάς κόκκινης” 

μπιφτέκια γαλοπούλας

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Στέλλα
    05/12/2019 at 10:27

    Καλημέρα, ευχαριστούμε πολύ για τις φοβερές συνταγές. Έχω δοκιμάσει ήδη κάποιες (τυρόπιτες, κορμό, μπισκότα, σαρδέλες ψητές και τα αγαπημένα μου κρουτόν ρεβυθιών), ήταν όλες τέλειες! Μόνο με την γρανίτα καρπούζι δεν τρελάθηκα αλλά μάλλον είναι θέμα γούστου. Θέλω να φτιάξω τα μπιφτέκια γαλοπούλας κι έχω τις εξής απορίες: 1) Το σοταρισμένο κρεμμύδι σε ποια φάση το προσθέτουμε στο μείγμα; Αφού έχουμε ζυμώσει τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πριν το βάλουμε στο ψυγείο ή πριν το ψήσιμο; 2) Επειδή προς το παρόν δεν έχω πρόσβαση σε μάτι κουζίνας μπορώ να ψήσω το κρεμμύδι στον φούρνο και αν ναι ποιον τρόπο προτείνετε (θερμοκρασία, χρόνος κλπ);

    • Reply
      Miss Healthy Living
      05/12/2019 at 10:36

      Ευχαριστώ πολύ που δοκίμασες τόσες συνταγές και χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο. Όσο για τη γρανίτα καρπούζι, εκτός από θέμα γούστου, είναι και θέμα πρώτης ύλης. ίσως να μην ήταν τόσο γλυκό, ή απλά να μη σου άρεσε. Στα μπιφτέκια τώρα, επειδή ο κιμάς γαλοπούλας είναι αρκετά άγευστος, όλα αυτά που θα προσθέσεις θα κάνουν τα μπιφτέκια σούπερ γευστικά. Αφού δεν έχεις μάτι κουζίνας, ωραία ιδέα να τα βάλεις στο φούρνο. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο λάδι θα βάλεις. Ψιλόκοψέ τα , βάλτα σε μια λαδόκολλα, ράντισε τα με ελαιόαλδο κ λίγο αλάτι και ψήστα στους 180 σε αέρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και σχεδόν να μαυρίσουν. Ανακάτεψέ τα κιόλας! Μόλις κρυώσουν τα προσθέτεις στο μείγμα του κιμά και ζυμώνεις όλα τα υλικά μαζί.Καλή επιτυχία. Στείλε να μου πεις πως βγήκαν!!!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου