Τη φάβα την τρώμε συχνά στο σπίτι μας. Όχι μόνο επειδή μας αρέσει, αλλά επειδή γίνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα άλλα όσπρια.
Αυτή την εκδοχή δεν την έχετε ξαναδεί. Όπως θα έχετε καταλάβει, λατρεύω τις πιπεριές Φλωρίνης και τις βάζω παντού. Ε, τι? Θα ξέφευγε η φάβα? Γενικά, στα πολτοποιημένα όσπρια μπορείτε να προσθέσετε πολλά λαχανικά, ειδικά όσοι έχετε παιδιά, είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να τα κρύψετε.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Φάβα με πιπεριές Φλωρίνης
Πεντανόστιμη και πρωτότυπη φάβα με πιπεριές Φλωρίνης
Ingredients
- 500 γρ φάβα
- 500 γρ κρεμμύδια ξερά
- 500 γρ πιπεριές Φλωρίνης
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 3 σκ. Σκόρδο
- 150 γρ λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- μπόλικο λεμόνι
Instructions
Μουλιάζουμε τη φάβα για 1 ώρα περίπου ή και περισσότερο ώστε να μειώσουμε το χρόνο βρασμού (ιδανικά 6-8 ώρες)
Τη βράζουμε για 20 λεπτά ή και περισσότερο αν χρειαστεί (ανάλογα το πόσο τη μουλιάσαμε), και ξαφρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια
Τοποθετούμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε για να μαραθούν πιο γρήγορα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα να σοταριστούν - ανακατεύουμε
Μετά από 3-4 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό – μέχρι να μυρίσει
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί τοποθετούμε τη φάβα, αλάτι και βραστό νερό (σχεδόν 1 λίτρο)
Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει – περίπου 20 λεπτά
Ελέγχουμε τακτικά αν χρειάζεται νερό. Προσθέτετε τόσο ώστε να έχετε την επιθυμητή υφή.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται και άλλο αλάτι και λιώνουμε με ραβδομπλέντερ
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η διατροφική ανάλυση για τη φάβα με πιπεριές Φλωρίνης
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη φάβα με πιπεριές Φλωρίνης, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στις φωτογραφίες για πλήρες μέγεθος)
- Τη βράζουμε για 20 λεπτά ή και περισσότερο αν χρειαστεί (ανάλογα το πόσο τη μουλιάσαμε), και ξαφρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα
- Όταν θα είναι κάπως έτσι κλείνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με φάβα, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments