Οι φακές μας αρέσουν πολύ και τις φτιάχνω κάθε βδομάδα. Είναι απαραίτητο όμως να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες, ώστε να αποκομήσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Αποκτήστε τη συνήθεια λοιπόν να μουλιάζετε τα όσπρια, όχι μόνο για να μειώσετε την ώρα μαγειρέματος, αλλά για να μειώσετε την την δράση των φυτικών οξέων, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου. Επίσης, όταν συνδυάζουμε φακές με ρύζι, πετυχαίνουμε πλήρη απορρόφηση της πρωτείνης. Τέλος, δεν πρέπει να καταναλώνουμε ταυτόχρονα κάποιο γαλακτοκομικό, για παράδειγμα τυρί, γιατί δεν απορrοφάται ούτε ο σίδηρος, ούτε το ασβέστιο.
Φακές με καστανό ρύζι σούπα
Ingredients
- 400 γρ φακές
- 100 γρ καστανό ρύζι
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- μια μικρή συσκευασία ντομάτα τριμμένη ή 3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
- αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ κάρυ
- 1/2 κ.γ κύμινο
Instructions
Ξεπλένουμε τις φακές και το ρύζι, καθαρίζουμε από τυχόν πετρούλες και μουλιάζουμε για 8 ώρες (φακές + ρύζι)
Κόβουμε σε μικρά καρέ τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα φύλλα δάφνης αλάτι και τα μπαχαρικά
Μετά από λίγο, αφού έχει μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου
Βάζουμε 1.5 – 2 lt νερό να βράσουν στον βραστήρα
Προσθέτουμε τον πελτέ ή/και την ντομάτα
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φακές, το ρύζι, βραστό νερό και αλάτι
Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται και άλλο αλάτι
Στο πιάτο μας προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ξύδι
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με φακές πατήστε εδώ.
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments