BBQ/ Κυριακή στο σπίτι/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ Μπουφές/ Ξερό κρεμμύδι/ Ρεβύθια

Φαλάφελ φούρνου (ρεβυθοκεφτέδες)

Τα τελευταία χρόνια, τα φαλάφελ έχουν μπει για τα καλά στη διατροφή μας. Αν τύχει να περάσετε από το κέντρο, υπάρχουν μαγαζιά στα οποία μπορεί να περιμένουν και 50 άτομα στην ουρά, ώστε να προμηθευτούν φαλάφελ. Ελάτε λοιπόν να δείτε τη δική μου ελληνική και υγιεινή εκδοχή.

Η διατροφική αξία των οσπρίων είναι αδιαμφισβήτητη και γι` αυτό αποτελούν μια από τις βασικότερες κατηγορίες τροφίμων της μεσογειακής διατροφής. Τα ρεβίθια πιο συγκεκριμένα, είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών.

Φαλάφελ φούρνου (ρεβιθοκεφτέδες)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Cooking Time: 70 min

Φαλάφελ φούρνου (ρεβυθοκεφτέδες)

Ingredients

  • 1000 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 500 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 15 γρ φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο
  • νερό
  • Αλάτι, Άσπρο πιπέρι
  • Λεμόνι
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.γ κάρυ
  • 2 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 2 κ.γ ρίγανη
  • 4-6 κ.σ καλαμποκάλευρο η νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ ώστε να γίνουν αλεύρι ή ρεβυθάλευρο

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12-24 ώρες

2

Όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2 φορές

3

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν)

4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά

5

Προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο έχουμε περάσει από την πρέσα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη

6

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε

7

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα κρεμμυδιού – σκόρδου και ανακατεύουμε καλά

8

Όταν έχουν βράσει τα ρεβίθια κρατάμε λίγο από το νερό, τα σουρώνουμε, προσθέτουμετο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξεκινάμε να τα πολτοποιήσουμε. Αυτό το κάνουμε είτε με ραβδομπλέντερ, είτε λίγα-λίγα σε ένα δυνατό μπλέντερ. Προσθέτουμε λίγο νερό. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο δυνατό μπλέντερ έχετε. Καλό είναι να βάζετε λίγη ποσότητα ρεβιθιών στο μπλέντερ κάθε φορά, θα είναι πολύ πιο εύκολο.

9

Όταν έχουμε πολτοποιήσει τα ρεβίθια δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και λεμόνι αν χρειάζεται

10

Αδείαζουμετο μείγμα κρεμμυδιού- σκόρδου- δυόσμου στα πολτοποιημένα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά

11

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε (αν είχατε προσθέσει παραπάνω νερό θα χρειαστείτε περισσότερο αλεύρι)

12

Τώρα βάζουμε και τα μπαχαρικά μας, αρκετό λευκό πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο, κάρυ και κύμινο και ανακατεύουμε

13

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει και να ενωθούν οι μυρωδιές. (Όσο περισσότερο μείνει, τόσο το καλύτερο)

14

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και ξεκινάμε να πλάσουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μας.

15

Τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά

16

Σερβίρουμε με μαρουλοσαλάτα, ψωμάκια μπέργκερ, η μαύρο ρυζάκι

 

Για να δείτε και άλλες συνταγές με φυτικά μπιφτέκια, πατήστε εδώ

 

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

nine + 18 =