Λαχανικά/ Λευκά Φασόλια/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Όσπρια/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Σούπες

Φασολάδα παραδοσιακή με ντομάτα και λαχανικά

φασολάδα κλασικη

Φασολάδα παραδοσιακή. Ένα αγαπημένο, κλασικό, Ελληνικό φαγητό. Πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη  και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για τις κρύες μέρες που διανύουμε. 

Σε τι ωφελούν

Τα φασόλια βοηθούν πολύ στην υγεία του αίματος και των ιστών. Είναι πλούσια σε πρωτεϊνες απαραίτητες για το χτίσιμο και των επανόρθωση των ιστών και των μυών στο σώμα μας. Καλή πηγή καλίου, χαλκού, μαγγανίου και διαλυτών φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην υγεία του καρδιοαγγειακού συστήματος και της πεπτικής λειτουργίας. Περιέχουν μολυβδαίνιο που ενισχύει την υγεία του ήπατος και είναι πλούσια στο αμινοξύ τρυπτοφάνη.

Με τις παρενέργειες τι γίνεται;

Ξέρω πως στους περισσότερους προκαλούν δυσάρεστες παρενέργειες. Μην ανησυχείς όμως, υπάρχει τρόπος να τις ξεπεράσεις. 

  • Φρόντισε να προμηθευτείς φρέσκα φασόλια, εννοώ νέας σοδειάς ώστε να βράσουν εύκολα 
  • Μούλιασέ τα για 10-12 ώρες με λίγες σταγόνες λεμονιού
  • Άλλαξε το νερό μία ή 2 φορές
  • Ένταξε τα όσπρια στη διατροφή σου. Απαραίτητα 2 φορές την εβδομάδα
Στο τέλος μπορείς να δεις τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Φασολάδα κλασική, λιτή και απέριττη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Cooking Time: 50 min

Φασολάδα κλασική, λιτή και απέριττη

Ingredients

  • 500 γρ ξερά φασόλια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 κλωνάρια σέλερι και από το 1 και τα φύλλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ κάρυ
  • μια τσιμπιά κύμινο
  • χυμό λεμονιού
  • 500 γρ χυμό ντομάτας

Instructions

1

Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες

2

Ξεκινάμε να βράζουμε τα φασόλια. Μόλις αρχίζουν να βγαίνουν οι πρώτοι αφροί, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και αλλάζουμε το νερό. (Εγώ το κάνω 2 φορές)

3

Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Μετά από 20 - 25 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το αλάτι

4

Μετά από 10-15 λεπτά ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά και έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές

5

Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στα φασόλια, συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σέλερι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη

6

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, ωμό ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα

Notes

Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα των φασολιών. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τους χρόνους ανάλογα

Η διατροφική ανάλυση για την παραδοσιακή φασολάδα 

φασολάδα

φασολάδα κλασικη

Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Tulita
    15/05/2018 at 17:41

    Ευαγγελία μου καλορίζικο το καινούργιο blog! Είναι πολύ πολύ καλό! Εκτός από αυτή τη φασολάδα είχες ανεβάσει τον χειμώνα και μια άλλη, ιδιαίτερη , όχι κοκκινιστή που ήταν πάρα πολύ νόστιμη. Όμως δεν την βρίσκω εδώ. Μπορείς να μου την θυμίσεις σε παρακαλώ;

  • Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.