Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, ιδανικό για τις μέρες που προσέχουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή μας.
Ο μπακαλιάρος είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια. Εκτός του ότι μου αρέσει γευστικά, βρίσκω σχεδόν πάντα στο ιχθυοπωλείο της γειτονιάς, έχει ελάχιστα κόκαλα (βασικό για εμάς που έχουμε μικρά παιδιά) και έχει εξαιρετικά ποσοστά χαμηλά λίπους.Τι άλλο να ζητήσω;
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στο τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο ψάρι θέλετε.
Μπορείτε να παραλείψετε το δεντρολίβανο. Αν σας αρέσει το τζίντζερ, δοκιμάστε το, του πηγαίνει πολύ!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Τραγανά φιλέτα μπακαλιάρου
Πεντανόστιμα τραγανά φιλέτα μπακαλιάρου
Ingredients
- 5-6 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
Πλένουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα βρέχουμε με το χυμό λεμονιού και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το ξύσμα από το λεμόνι
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20- 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά
Η διατροφική ανάλυση για το τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου
Η διαδικασία για να φτιάξεις το τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου
-
Για να δείτε συνταγές για πατάτες φούρνου, πατήστε εδώ
-
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε επίσης με φάβα και σαλάτα
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με θαλασσινά, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments