Ψάρια - Θαλλασινά

Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο.  Αν το παιδί σου δεν τρώει ψάρι τότε είμαι ο άνθρωπός σου! Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν είχα αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Τα κορίτσια, ειδικά η Σοφία, τρελαίνονται για ψάρι. Κυριολεκτικά δεν προλαβαίνω να τους το καθαρίσω για να φάνε! Το τελευταίο διάστημα όμως η Έρια ακούει ψάρια και τρέχει..κυριολεκτικά! Με το που καταλάβει ότι έχουμε ψάρι αρχίζει να φωνάζει “ΔΕ ΘΕΛΩ ΨΑΡΙ, ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ” και έπειτα ακολουθούν κλάματα! Μετά από πολλή πίεση και κλάματα τρώει βέβαια, αλλά όχι αρκετή ποσότητα (νομίζω πως σπάνια θεωρεί μια μαμά ικανοποιητική την ποσότητα που τρώει το μικρό λιγόφαγο παιδί της). 

Μες στην απελπισία μου λοιπόν άρχισα να ψάχνω εναλλακτικές και κατέληξα σε αυτή τη συνταγή. Η πρώτη ύλη δε μου αρέσει. Κατεψυγμένο, μη Ελληνικό ψάρι δεν είναι για μένα η καλύτερη επιλογή, χωρίς βέβαια να μπορώ να στο τεκμηριώσω επιστημονικά. Προκειμένου να φάει όμως ψάρι και να γλιτώσω λίγη γκρίνια και κλάματα, το φτιάχνω μια φορά το μήνα περίπου. Ααααα, σε αυτό το σημείο να διευκρινίσω πως το έχουμε βαφτίσει κοτομπουκιές. Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να το σχολιάσω αυτό, σωστά; 

φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

Αυτή η συνταγή αν μου επιτρέπεις δεν είναι μια ακόμη συνταγή για ψάρι πανέ. Έχω προσέξει πάρα πολύ τι υλικά χρησιμοποιώ για το πανάρισμα και έχω φροντίσει να τα εμπλουτίσω με μπαχαρικά και λαχανικά για ακόμη καλύτερο γευστικό και θρεπτικό αποτέλεσμα. Το πανάρισμα έχει γίνει με νιφάδες κινόα τις οποίες μπορείς να βρεις εδώ.

Να ξέρεις πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κωδικό MISSHEALTHYLIVING και θα έχεις 5% έκπτωση σε κάθε σου παραγγελία ό,τι και αν αγοράσεις.

Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και νιφάδες βρώμης. Εγώ προτιμώ αυτές από κινόα επειδή είναι ανώτερες θρεπτικά και κυρίως επειδή είναι πιο λεπτές και δίνουν πιο τραγανό αποτέλεσμα.Τα μπαχαρικά που έχω χρησιμοποιήσει τα βρίσκεις ακόμη και στο σούπερ μάρκετ, τα αποξηραμένα λαχανικά όμως όχι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις νοστιμιές – κύβους που κυκλοφορούν, αλλά να ξέρεις συγχύζομαι! Αφορμής δοθείσης να ξαναπώ πως πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς έναν αποξηραντή. Δε θα κουραστώ να λέω πως είναι η καλύτερη και η πιο χρήσιμη συσκευή. Πάτα λοιπόν εδώ να δεις όλα όσα έχω φτιάξει μέχρι τώρα, ή μάλλον όλα όσα σου έχω δείξει μέχρι τώρα γιατί εγώ φτιάχνω πολύ περισσότερα και απλά αγόρασε έναν από αυτούς που σου προτείνω (υπάρχει link μέσα στις συνταγές). Στο πανάρισμα λοιπόν έχω προσθέσει αποξηραμένο σκόρδο, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανό, πιπεριά, σέλινο, ντομάτα και ρίγανη. Συστατικά που πραγματικά τα κάνουν να ξεχωρίζουν!

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Φιλέτο ψαριού πανέ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 15 λεπτά

Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

Ingredients

  • 800 γρ φιλέτο μπακαλιάρου
  • 80 γρ νιφάδες από κινόα ή βρώμη
  • 10 γρ κρεμμύδι αποξηραμένο
  • 2 γρ σκόρδο αποξηραμένο
  • 30 γρ σουσάμι
  • 2 κ.σ καρότο αποξηραμένο
  • 2 κ.σ pizza mix
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ αποξηραμένο σέλινο
  • 1 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1-2 κ.σ σησαμέλαιο ή όποιο άλλο λάδι θές

Instructions

1

Σε ένα μπολ τοποθετείς όλα τα υλικά που θα χρειαστείς για το πανάρισμα

2

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 και στρώνεις λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

3

Λαδώνεις τα φιλέτα και τα βουτάς από τις 2 μεριές αλλά και γύρω-γύρω από το μείγμα παναρίσματος και τοποθετείς στη λαμαρίνα

4

Ψεκάζεις με ελάχιστο σησαμέλαιο και ψήνεις για 15 -20 λεπτά στους 200. Η λαμαρίνα να είναι στη μεσαία σχάρα του φούρνου

Notes

Τα υλικά για το πανάρισμα επαρκούν για 2 δόσεις

Η διατροφική ανάλυση για το φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο
ψάρι πανέ θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις το φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια- θαλασσινά, πάτα εδώ
  • Για να δεις πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πάτα εδώ
  • Για να δεις  πως φτιάχνουμε pizza mix, πάτα εδώ 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου