Κάν΄το μόνη σου

Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!

αποξηραμένες φλούδες λεμονιών

Νομίζω ότι έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ κάθε τι, κυρίως για οικολογικούς λόγους. Αυτή τη φορά θα εκμεταλλευτούμε τις αμέτρητες ιδιότητες που έχουν οι φλούδες των λεμονιών και αυτό γιατί…  

αποξηραμένες φλούδες λεμονιών 4

Οι φλούδες λεμονιού
περιέχουν 5-10 φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το χυμό του, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, του ασβεστίου, του μαγνησίου, της βήτα καροτίνης και του καλίου
– έχουν αντιξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη
σαλβεστρόλη Q40 και λιμονένιο, δυο ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, ειδικά του στήθους, του παχέος εντέρου και του δέρματος
– καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση
αποσυμφωρούν το συκώτι και διαθέτουν αλκαλοποιητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του pH του σώματος
Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living
Cooking Time: 3 ώρες

Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!

Ingredients

  • 15 λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)

Instructions

1

Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας

2

Αφαιρούμε τις φλούδες με peeler και τις τοποθετούμε στον αποξηραντή.

3

Προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές και να μην φτάσουμε στο λευκό μέρος γιατί πικρίζει

4

Μετά από 3 ώρες στους 70 βαθμούς ήταν έτοιμες προς χρήση

5

Έχω να σας πω ότι το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει με τον πιο φυσικό και ανέξοδο τρόπο

Notes

Αν δεν έχετε αποξηραντή, μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο, σε αέρα, στους 100 βαθμούς

Το Σοφούλι μου, η καλύτερη βοηθός!!!

αποξηραμένες φλούδες λεμονιών 3

Αν δεν έχετε αποξηραντή, μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο, σε αέρα, στους 100 βαθμούς

Άντε και τις φτιάξαμε…Τι θα τις κάνουμε τις φλούδες?
– Εμένα μου αρέσει τόσο πολύ το λεμόνι που τις τρώω έτσι, όπως είναι. Κάποιες μπορεί να πικρίζουν αλλά δε με πειράζει, μου αρέσουν ακόμη και έτσι
– Βάζω καθημερινά στο πράσινο τσάι μου ώστε και να αρωματιστεί αλλά και να αποκομίσω έξτρα βιταμίνη C
– έφτιαξα αρωματικό λάδι με λεμόνι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική  
– κάποιες τις έτρίψα και τη σκόνη να την σκόνη την χρησιμοποιώ σε όλα μου τα φαγητά και γλυκά.Να σας ενημερώσω πως τα λεμόνια από τα οποία θα αφαιρέσετε τις φλούδες, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κανονικά τις επόμενες μέρες, χωρίς να έχουν αλλοιωθεί στο παραμικρό
  • Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σα προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
  • Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος

    αποξηραντής οικονομικός

    • Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!

    αποξηραντής 2

     

    • Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας

    αποξηραντής ψηφιακός beper

     

    Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
    Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
    Καλή σας απόλαυση!

     

    Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

    Newsletter

    You Might Also Like

    2 Comments

  • Reply
    ΜΑΡΙΑ
    04/01/2021 at 12:08

    Καλή χρονιά κι ευλογημένη!!!!θα ήθελα να ρωτήσω ,επειδή δεν έχω αποξηραντή ,λες στους 100c στον φούρνο,για 3 ώρες κι εκεί; και πως θα ξέρω ότι είναι έτοιμα;
    Ευχαριστώ για την απάντηση και τις τόσο όμορφες συνταγές.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      07/01/2021 at 15:02

      Θα το δεις και θα καταλαβεις. Λιγότερο από 3 ώρες σίγουρα. Εξαρταται από το μέγεθος κ το πάχος της κάθε φέτας

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.