Νομίζω ότι έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ κάθε τι, κυρίως για οικολογικούς λόγους. Αυτή τη φορά θα εκμεταλλευτούμε τις αμέτρητες ιδιότητες που έχουν οι φλούδες των λεμονιών και αυτό γιατί…
Οι φλούδες λεμονιού
Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!
Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!
Ingredients
- 15 λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)
Instructions
Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
Αφαιρούμε τις φλούδες με peeler και τις τοποθετούμε στον αποξηραντή.
Προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές και να μην φτάσουμε στο λευκό μέρος γιατί πικρίζει
Μετά από 3 ώρες στους 70 βαθμούς ήταν έτοιμες προς χρήση
Έχω να σας πω ότι το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει με τον πιο φυσικό και ανέξοδο τρόπο
Notes
Αν δεν έχετε αποξηραντή, μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο, σε αέρα, στους 100 βαθμούς
Το Σοφούλι μου, η καλύτερη βοηθός!!! |
Αν δεν έχετε αποξηραντή, μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο, σε αέρα, στους 100 βαθμούς
Άντε και τις φτιάξαμε…Τι θα τις κάνουμε τις φλούδες?
-
Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σα προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
- Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
- Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!
- Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
2 Σχόλια
ΜΑΡΙΑ
04/01/2021 at 12:08Καλή χρονιά κι ευλογημένη!!!!θα ήθελα να ρωτήσω ,επειδή δεν έχω αποξηραντή ,λες στους 100c στον φούρνο,για 3 ώρες κι εκεί; και πως θα ξέρω ότι είναι έτοιμα;
Ευχαριστώ για την απάντηση και τις τόσο όμορφες συνταγές.
Miss Healthy Living
07/01/2021 at 15:02Θα το δεις και θα καταλαβεις. Λιγότερο από 3 ώρες σίγουρα. Εξαρταται από το μέγεθος κ το πάχος της κάθε φέτας