Κάν΄το μόνη σου

Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!

αποξηραμένες φλούδες λεμονιών

Νομίζω ότι έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ κάθε τι, κυρίως για οικολογικούς λόγους. Αυτή τη φορά θα εκμεταλλευτούμε τις αμέτρητες ιδιότητες που έχουν οι φλούδες των λεμονιών και αυτό γιατί…  

αποξηραμένες φλούδες λεμονιών 4

Οι φλούδες λεμονιού
περιέχουν 5-10 φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το χυμό του, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, του ασβεστίου, του μαγνησίου, της βήτα καροτίνης και του καλίου
– έχουν αντιξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη
σαλβεστρόλη Q40 και λιμονένιο, δυο ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, ειδικά του στήθους, του παχέος εντέρου και του δέρματος
– καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση
αποσυμφωρούν το συκώτι και διαθέτουν αλκαλοποιητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του pH του σώματος
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living
Cooking Time: 3 ώρες

Φλούδες λεμονιών. Αποξήρανση, οφέλη και χρήσεις!

Ingredients

  • 15 λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)

Instructions

1

Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας

2

Αφαιρούμε τις φλούδες με peeler και τις τοποθετούμε στον αποξηραντή.

3

Προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές και να μην φτάσουμε στο λευκό μέρος γιατί πικρίζει

4

Μετά από 3 ώρες στους 70 βαθμούς ήταν έτοιμες προς χρήση

5

Έχω να σας πω ότι το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει με τον πιο φυσικό και ανέξοδο τρόπο

Notes

Αν δεν έχετε αποξηραντή, μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο, σε αέρα, στους 100 βαθμούς

Το Σοφούλι μου, η καλύτερη βοηθός!!!

αποξηραμένες φλούδες λεμονιών 3

Αν δεν έχετε αποξηραντή, μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο, σε αέρα, στους 100 βαθμούς

Άντε και τις φτιάξαμε…Τι θα τις κάνουμε τις φλούδες?
– Εμένα μου αρέσει τόσο πολύ το λεμόνι που τις τρώω έτσι, όπως είναι. Κάποιες μπορεί να πικρίζουν αλλά δε με πειράζει, μου αρέσουν ακόμη και έτσι
– Βάζω καθημερινά στο πράσινο τσάι μου ώστε και να αρωματιστεί αλλά και να αποκομίσω έξτρα βιταμίνη C
– έφτιαξα αρωματικό λάδι με λεμόνι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική  
– κάποιες τις έτρίψα και τη σκόνη να την σκόνη την χρησιμοποιώ σε όλα μου τα φαγητά και γλυκά.Να σας ενημερώσω πως τα λεμόνια από τα οποία θα αφαιρέσετε τις φλούδες, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κανονικά τις επόμενες μέρες, χωρίς να έχουν αλλοιωθεί στο παραμικρό
Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

ten + 15 =