Γλυκά/ Καθαρά Δευτέρα/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πάσχα/ Χαλβάς

Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς ζάχαρη

χαλβάς-με-ταχίνι-και-μέλι-χωρίς-ζάχαρη

Χαλβά με ταχίνι, χωρίς ζάχαρη φυσικά, αλλά με αγνό, Ελληνικό μέλι. Αυτόν τον χαλβά του μπακάλη όπως συνήθιζαν να αποκαλούν παλαιότερα αποφάσισα να πειράξω, ώστε να σου παρουσιάσω τη νέα, υγιεινή και πρωτότυπη εκδοχή του.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς είναι ταχίνι και μέλι, δύο από τις πιο θρεπτικές τροφές του πλανήτη. Εγώ επέλεξα να προσθέσω  φυστίκια Αιγίνης και κράνμπερις. Εσύ μπορείς να βάλεις αμύγδαλα, φουντούκια ή όποιον ξηρό καρπό προτιμάς. Από αποξηραμένα φρούτα σταφίδες, κράνμπερις, παπάγια, φράουλα ή ό,τι άλλο έχεις. Για επιπλέον γεύση πρόσθεσα εκχύλισμα βανίλιας και κανέλα κεϋλάνης. Του πηγαίνει όμως πάρα πολύ και το ξύσμα εσπεριδοειδών, η μαστίχα Χίου και το κάρδαμο. Μην τα απορρίπτεις τόσο εύκολα, δοκίμασε κάτι από αυτά έστω και για μια φορά!

χαλβάς-με-ταχίνι-και-μέλι-του-μπακάλη

Σε γεύση και υφή είναι σχεδόν όπως ο έτοιμος. Είναι αρκετά μαστιχωτός σε σημείο που θυμίζει παστέλι, χωρίς όμως να κολλάει τόσο πολύ στα δόντια. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι λίγο να τον περιγράψω, εμένα πάντως μου αρέσει πολύ και το ίδιο είπαν και όσοι τον δοκίμασαν. 

Από θερμίδες είναι μπόμπα, έτσι και αλλιώς όμως ο χαλβάς  δεν είναι για να τον τρως όλο με τη μία, γι αυτό άλλωστε και οι ποσότητες που σου δίνω, είναι για περιορισμένη ποσότητα. Αν βέβαια πιστεύεις πως θα τον καταναλώσεις με φειδώ, διπλασίασε τις ποσότητες.

Σε ότι αφορά στο χρόνο διατήρησης του, μπορεί να μείνει αρκετό καιρό στο ντουλάπι της κουζίνας σου, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, το ξέρεις πως δε θα μείνει. Μπορείς να τον βάλεις σε φόρμα για σοκολατάκια, οπότε να τρως ένα δύο την ημέρα και πολύ σου είναι. 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 3 λεπτά

Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς ζάχαρη. Ο χαλβάς του μπακάλη

Ingredients

  • 270 γ ταχίνι
  • 200 γ μέλι
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ φυστίκια Αιγίνης
  • 1 χούφτα αποξηραμένα κράνμπερις χωρίς ζάχαρη
  • προαιρετικά: Μαστίχα χίου, κάρδαμο, ξύσμα πορτοκαλιού , κανέλα

Instructions

1

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείς το μέλι και το ζεσταίνεις, όχι να βράσει και να χάσει τα θρεπτικά συστατικά του, ίσα να ζεσταθεί.

2

Χαμηλώνεις το μάτι, προσθέτεις το ταχίνι και ανακατεύεις καλά

3

Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας ή το ξύσμα , ή ό,τι χρησιμοποιήσεις, τα φυστίκια και τα κράνμπερις.

4

Αδειάζεις σε μια φόρμα και αφήνεις στην άκρη να παγώσει και να δέσει

Η διατροφική ανάλυση για τον χαλβά με ταχίνι
χαλβάς-με-ταχίνι-διατροφική-αξία
Η διαδικασία για να φτιάξεις τον χαλβά με ταχίνι , βήμα- βήμα

χαλβάς-με-ταχίνι-και-μέλι-χωρίς-ζάχαρη

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για χαλβά, πάτα εδώ
  • Αν θες να δεις νηστίσιμες σοκολατένιες τούρτες χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου