Γλυκά/ Ξηροί καρποί/ Παγωτά/ Χαλβάς

Χαλβάς παγωτό. Πρωτότυπο και λαχταριστό!

χαλβάς παγωτό

Χαλβάς παγωτό. Πρωτότυπο και λαχταριστό! Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά παγωτό με γεύση χαλβά δε νομίζω να έχεις δοκιμάσει! Αν σου αρέσει ο χαλβάς, τότε θα σου αρέσει πολύ και αυτό το παγωτό.  Τα υλικά λίγο πολύ φαντάζομαι ξέρεις ποια θα είναι. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως είναι κάτι ανάμεσα σε παγωτό και σεμιφρέντο, οπότε θα είναι πολύ ωραίο και στο σερβίρισμα (γι’ αυτό και εγώ επέλεξα τη συγκεκριμένη φόρμα σιλικόνης).

Τι αλλαγές μπορείς να κάνεις

Να μην κάνεις αλλαγές. Το λέω συνέχεια, ειδικά την πρώτη φορά πρέπει να κάνεις ακριβώς τη συνταγή ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις. Αν πας και μου βάζεις ρόφημα αμυγδάλου το οποίο είναι νερό, πώς περιμένεις να γίνει κρέμα παγωτό και όχι πάγος; Το νερό όταν παγώνει πάγος δε γίνεται; Συγχώρεσέ μου την ένταση, αλλά ελπίζω να με καταλαβαίνεις και εμένα. Να θυμάσαι πως πρέπει να έχεις Min 10% λιπαρά. Θες να βάλεις ρόφημα αμυγδάλου; Βάλε, όχι όμως μόνο του!!!! Τώρα αν θες σοκολατένιο παγωτό χαλβά, πες μου να δημιουργήσω και μια τέτοια συνταγή! 

παγωτό με γεύση χαλβά
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Χαλβάς παγωτό. Πρωτότυπο και λαχταριστό!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 22
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 10 λεπτά

Χαλβάς παγωτό. Πρωτότυπο και λαχταριστό!

Ingredients

  • 600 γρ κρέμα γάλακτος με 12% λιπαρά (φυτική ή ζωϊκή) ή γάλα καρύδας (κονσέρβα, όχι ρόφημα)
  • 250 γρ ταχίνι
  • 250 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 70 γρ καβουρντισμένα αμύγδαλα χονδροσπασμένα
  • 25 γρ άρωμα βανίλιας
  • 1 κ.σ κανέλα

Instructions

1

Καβουρντίζεις τα αμύγδαλα και τα σπας σε μεγάλα κομμάτια. Ψήνεις δηλαδή στους 150 σε αέρα για 8-10 λεπά

2

Τοποθετείς την κρέμα γάλακτος για 1-2 ώρες στην κατάψυξη. Έπειτα την αδειάζεις σε ένα μίξερ και χτυπάς στο δυνατό για 7 λεπτά μέχρι να πήξει

3

Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάς, δοκιμάσεις μήπως χρειάζεται επιπλέον μέλι ή κανέλα και ξαναχτυπάς να ομογενοποιηθούν

4

Αδειάζεις σε μία φόρμα σιλικόνης, προσθέτεις τα αμύγδαλα και ανακατεύεις

5

Τοποθετείς στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον

6

Πασπαλίζεις με κανέλα και σερβίρεις

Η διατροφική ανάλυση για τον χαλβά παγωτό
χαλβάς παγωτό θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τον χαλβά παγωτό, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

χαλβάς παγωτό

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με παγωτά, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με χαλβά, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.