Χαλβάς παγωτό. Πρωτότυπο και λαχταριστό! Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά παγωτό με γεύση χαλβά δε νομίζω να έχεις δοκιμάσει! Αν σου αρέσει ο χαλβάς, τότε θα σου αρέσει πολύ και αυτό το παγωτό. Τα υλικά λίγο πολύ φαντάζομαι ξέρεις ποια θα είναι. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως είναι κάτι ανάμεσα σε παγωτό και σεμιφρέντο, οπότε θα είναι πολύ ωραίο και στο σερβίρισμα (γι’ αυτό και εγώ επέλεξα τη συγκεκριμένη φόρμα σιλικόνης).
Τι αλλαγές μπορείς να κάνεις
Να μην κάνεις αλλαγές. Το λέω συνέχεια, ειδικά την πρώτη φορά πρέπει να κάνεις ακριβώς τη συνταγή ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις. Αν πας και μου βάζεις ρόφημα αμυγδάλου το οποίο είναι νερό, πώς περιμένεις να γίνει κρέμα παγωτό και όχι πάγος; Το νερό όταν παγώνει πάγος δε γίνεται; Συγχώρεσέ μου την ένταση, αλλά ελπίζω να με καταλαβαίνεις και εμένα. Να θυμάσαι πως πρέπει να έχεις Min 10% λιπαρά. Θες να βάλεις ρόφημα αμυγδάλου; Βάλε, όχι όμως μόνο του!!!! Τώρα αν θες σοκολατένιο παγωτό χαλβά, πες μου να δημιουργήσω και μια τέτοια συνταγή!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Χαλβάς παγωτό. Πρωτότυπο και λαχταριστό! Καβουρντίζεις τα αμύγδαλα και τα σπας σε μεγάλα κομμάτια. Ψήνεις δηλαδή στους 150 σε αέρα για 8-10 λεπά Τοποθετείς την κρέμα γάλακτος για 1-2 ώρες στην κατάψυξη. Έπειτα την αδειάζεις σε ένα μίξερ και χτυπάς στο δυνατό για 7 λεπτά μέχρι να πήξει Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάς, δοκιμάσεις μήπως χρειάζεται επιπλέον μέλι ή κανέλα και ξαναχτυπάς να ομογενοποιηθούν Αδειάζεις σε μία φόρμα σιλικόνης, προσθέτεις τα αμύγδαλα και ανακατεύεις Τοποθετείς στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον Πασπαλίζεις με κανέλα και σερβίρεις Χαλβάς παγωτό. Πρωτότυπο και λαχταριστό!
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τον χαλβά παγωτό
Η διαδικασία για να φτιάξεις τον χαλβά παγωτό, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με παγωτά, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με χαλβά, πάτα εδώ
No Comments