Χειμωνιάτικα, ψητά λαχανικά. Φυσικά, γιατί τον Ιανουάριο τρώμε μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, καρότα και ΟΧΙ ντομάτες και αγγούρια.
Επιπλέον τα ψητά λαχανικά δεν είναι απλή υπόθεση. Για να γίνουν νόστιμα χωρίς να χρησιμοποιήσεις ανεξέλεγκτες ποσότητες από λάδι, θέλουν προσοχή και μαεστρία. Δεν είναι άντε βάζω ό,τι λαχανικά έχω, τα πετάω σε έναν φούρνο και θα βγουν ωραία. Εδώ σε εστιατόρια – ταβέρνες και συνήθως δεν βρίσκεις ψητά λαχανικά που να τρώγονται, αν δεν κολυμπάνε σε λάδι. Το κάθε λαχανικό έχει άλλο ποσοστό υγρασίας, άλλη σύσταση, δεν συνδυάζονται όλα με όλα. Η σημερινή μου πρόταση περιλαμβάνει μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριά, καρότα και κρεμμύδι. Το λαδάκι που θα χρησιμοποιήσουμε, είναι το ελάχιστο δυνατό, 4 κουταλιές της σούπας. Αν έχεις το ειδικό βαποριζατέρ θα έχεις ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και με λιγότερο λάδι, αν και 4 κ.σ είναι μια χαρά για τις συγκεκριμένες ποσότητες.
Τα κοτσάνια από το μπρόκολο και το κουνουπίδι δε θα τα χρησιμοποιήσεις. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως θα τα πετάξεις. Εγώ τα τρώω ωμά. Το έχεις δοκιμάσει; Είναι πολύ τραγανά και πολύ γευστικά.
Τα καρότα και τις πιπεριές θα τα κόψεις σε ροδέλες. Πιπεριά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και περισσότερη ποσότητα. Το κρεμμύδι να είναι το τελευταίο λαχανικό που θα μπει. Έχει αρκετή υγρασία και δεν θέλουμε να βράσει και να μην τρώγεται, αλλά να ψηθεί ώστε να είναι yummy! Αλάτι και μπαχαρικά επιβάλλεται να βάλεις. Εγώ βάζω τσιμένι. Το τσιμένι σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις είναι αρκετά βαρύ μπαχαρικό και είναι τα βασικό συστατικό στο περίβλημα του παστουρμά.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Χειμωνιάτικα, ψητά λαχανικά Πλένεις και καθαρίζεις όλα τα λαχανικά Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κόβεις το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα τοποθετείς στο ταψί (χωρίς να τοποθετήσεις λαδόκολλα) Κόβεις τα καρότα και τις πιπεριές σε ροδέλες και τα τοποθετείς ανάμεσα στο κουνουπίδι και το μπρόκολο Κόβεις το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια, τα χωρίζεις και τα τοποθετείς πάνω απ'όλα τα λαχανικά Προσθέτεις το λάδι, αλάτι, και ό,τι μπαχαρικό σου αρέσει. Εγώ βάζω τσιμένι το οποίο δίνει ακαταμάχητη γεύση και μυρωδιά Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στη μεσαία θέση Η συνταγή βγάζει 4 μερίδες. Η διατροφική ανάλυση είναι για μία μερίδαΧειμωνιάτικα, ψητά λαχανικά
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για σαλάτες, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με κουνουπίδι, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με μπρόκολο, πάτα εδώ
No Comments