Χειροποίητη σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη. Αυτή είναι η βασική συνταγή που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να φτιάξετε σπιτική κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη. Το μέλι που σας προτείνω αντιστοιχεί σε μια κουβερτούρα με 72 % κακάο. Αν θέλετε να βάλετε και άλλο μέλι, φυσικά και μπορείτε, απλά θα πρέπει να το έχετε υπόψιν, σε περίπτωση που τη χρησιμοποιήσετε σε κάποια από τις συνταγές μου, στις τούρτες για παράδειγμα, ώστε να μη σας βγει περισσότερο γλυκιά απ’ όσο θέλετε. Επίσης, αν το παρακάνετε, η κουβερτούρα σας θα γίνει αρκετά μαλακή. Μην ξεχνάτε, αυτή η συνταγή είναι για κουβερτούρα, ώστε να την χρησιμοποιείτε αντί για την έτοιμη που έχει ζάχαρη. Θα ακολουθήσουν άλλες συνταγές για σοκολάτες και όπως πάντα περιμένω τις προτάσεις σας!!!.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη βασική συνταγή για σοκολάτα χωρίς ζάχαρη;
Κοιτάξτε, εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω λάδι καρύδας και όχι βούτυρο κακάο, αφενός γιατί στο αποτέλεσμα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά και αφετέρου, γιατί το βούτυρο κακάο είναι πάρα πολύ ακριβό και δύσκολο να το βρείτε. Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε άοσμο λάδι καρύδας, ώστε η κουβερτούρα σας να μην έχει διαφορά με αυτή τη εμπορίου. Και επειδή με ρωτάτε συχνά, άοσμο λάδι καρύδας παίρνω από το Σκλαβενίτη της γειτονιάς μου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι Αγαύης αντί για μέλι. Αν δεν έχετε φυσική βανίλια χρησιμοποιήστε βανιλίνη και όχι εκχύλισμα βανίλιας μιας και δε θέλουμε περιττά υγρά στη συνταγή.
Δεν έχω τη συγκεκριμένη φόρμα σιλικόνης, τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω για να φτιάξω σπιτική σοκολάτα χωρίς ζάχαρη;
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε φόρμα σιλικόνης έχετε, είτε για ατομικά σοκολατάκια, είτε για μεγαλύτερο σχήμα. Προτιμάμε φόρμες σιλικόνης ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα η σοκολάτα χωρίς να αλλοιωθεί το σχήμα της.
Τι πρέπει να προσέξω;
Αν είναι καλοκαίρι η κουβερτούρα πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο αλλιώς θα λιώσει. Αυτό συμβαίνει γιατί το λάδι καρύδας υγροποιείται όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μεγαλύτερη από 22-24 βαθμούς.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/1/2019
Επειδή με ρώτησαν πολλές φίλες αναγνώστριες από που προμηθεύτηκα τη φόρμα, παρακάτω σας έχω Link και φωτογραφίες για όποιον ενδιαφέρεται
Χειροποίητη σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη
Χειροποίητη σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 1 λεπτό.
Ingredients
- 120 γρ άοσμο λάδι καρύδας
- 200 γρ κακάο
- 130 γρ μέλι
- 1 κ.γ φυσική βανίλια Μαγαδασκάρης
Instructions
Αν την φτιάξουμε χειμώνα που το λάδι καρύδας στερεοποιείται, θα πρέπει να το ζεστάνουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει, χωρίς να κάψει. Αν το φτιάξουμε το καλοκαίρι, το λάδι καρύδας είναι ήδη λιωμένο, οπότε απλά το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλο μέλι εάν το επιθυμούμε.
Η διατροφική ανάλυση της σπιτικής σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ένα βήμα πριν παγώσει

Το μείγμα είναι έτοιμο να μπει σε φόρμες σιλικόνης, ώστε να παγώσει


Επειδή έλαβα πάρα πολλά μηνύματα στα οποία με ρωτούσατε από που προμηθεύτηκα την φόρμα σιλικόνης σε σχήμα σοκολάτας, σας παραθέτω link από που αγόρασα τις δικές μου, αλλά και μια μίνι έρευνα αγοράς που έκανα. Πάτα πάνω στη φωτογραφία που σε ενδιαφέρει
Σοκολατένιο δέντρο
Χριστουγεννιάτικη φόρμα σιλικόνης με Αϊ- Βασίλη και ταρανδάκια
Χριστουγεννιάτικη φόρμα σιλικόνης με καμπανούλες και αστεράκια
Τέλειο σχήμα και ιδανικό για γεμιστά σοκολατάκια με φουντούκι ή ό,τι άλλο σκεφτείς
Παλαιότερα είχα αγοράσει την παρακάτω. Είναι αρκετά πολύ λεπτή και κάνει κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς σε τούρτες, muffins κλπ.
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Όλγα έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, σε σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη και είπε ‘Το μικρό χεράκι του γιου μου 3,5 χρονών, πιάνει σοκολατάκι χωρίς ζάχαρη και μπισκότα βρώμη μπανάνα με αυτή τη σοκολάτα .Τρώει σπάνια γλυκά από επιλογή μας, αλλά όταν ζητήσει έχουμε την λύση”
- Η Μπέττυ, η νικήτρια του διαγωνισμού έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Ευχαριστώ πολύ για το δώρο και την υπέροχη συνταγή!!!τιμήθηκαν δεόντως!!!
Όσοι δοκίμασαν τρελάθηκαν!!!δεν το πίστευαν ότι ήταν χωρίς ζάχαρη!!!
- Η Βέρα έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Έτοιμη η κουβερτούρα μας για να μπει στο παγωτό καριόκα αύριο. Και κάποιος καθαρίζει τα υπολείμματα στο μπολ
”
- Η Αντιγόνη έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Έφτιαξα και τη σοκολάτα. Επίσης καταπληκτική!
- Η Ζωή έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Παρακολουθώ τις συνταγές σας και είναι όλες μια προς μία !! Προσπαθώ να κάνω υγιεινά πράγματα για τα παιδιά αλλά και για μας γιατί τρώμε ποσότητες !! Λοιπόν έφτιαξα τα σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη και δεν έχω λόγια ,δεν μένουν πάνω από μέρα στο ψυγείο, είναι πραγματικά απίστευτα και ευτυχώς αρέσουν και στα παιδιά !! Πρόσθεσα αλεσμένους ξηρούς καρπούς και δημητριακά και ήταν νοστιμότατα!! ευχαριστώ πολύ!!”
- Η Κατερίνα έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Σήμερα το πρωί κάναμε και την κουβερτούρα. Είχα πάρει μια θήκη σοκολάτας και την υπόλοιπη την έβαλα σε μια φόρμα σιλικόνης με Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Θα μου βγουν σαν μικρές σοκολάτες. Έτσι, γιατί άρχισε ο μικρός να την συναντάει μπροστά του και είπα καλύτερα να τρώει αυτήν!
- Η Ευγενία έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Σήμερα έφτιαξα την σπιτική κουβερτουρα από τις συνταγές σας για να την βάλω σε γλυκό, αλλά δεν νομίζω ότι θα περισσέψει……. είναι συγκλονιστική!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!”
- Η Ελισάβετ έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Επιτέλους μπορώ να δίνω σοκολάτα στο αγοράκι μου χωρίς τύψεις. Φυσικά την λάτρεψα και εγώ. Σκέτη ή σε γλυκά. Απλά τέλεια“
- Η Ειρήνη έφτιαξε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε ‘Έφτιαξα τα χειροποίητα σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη και είναι υπέροχα. Χρησιμοποίησα αρωματικό λάδι καρύδας και νομίζω οτι ταιριάζει πολυ η καρύδα με την σοκολάτα. “
- Η Αναστασία είπε “Αν δεν είχαμε κι αυτή τη σοκολάτα (που μπορούμε να την τρώμε χωρίς ενοχες) στη δύσκολη εποχή που ζούμε δε ξέρω τι θα κάναμε
“
- Η Δέσποινα είπε “Έκανα τα σοκολατάκια. Φοβερά και πολύ εύκολη συνταγή, κλασικά όπως όλες σας. “
- Η Κική είπε “Συνταγή από τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, το αυγό έγινε καταπληκτικό και ο μικρός τρελάθηκε!”
- H Μαρία είπε “Έβαλα περισσότερο μέλι γιατί ήταν αρκετά bitter για μένα και βγήκε ονειρικό!!! I💜U!!”
- Η Μανωλία είπε “Νόστιμη η κουβερτούρα σου
“
39 Σχόλια
Δήμητρα
04/07/2018 at 17:46thanx!!!!
Κατερίνα Κιαμαλη
04/07/2018 at 18:50Τέλεια συνταγή θα εκτελεστεί άμεσα
Παναγιώτα
05/07/2018 at 09:45Τέλεια η σοκολάτα! Ευχαριστούμε για το δώρο <3
Ellen
05/07/2018 at 10:17Θα τη δοκιμάσω απλά με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το μέλι ;
Miss Healthy Living
11/07/2018 at 23:38μπορείς να βάλεις σιρόπι αγαύης στην ίδια ποσοτητα
Ρεβέκκα
10/10/2019 at 15:35Καλησπέρα, έφτιαξα την σοκολάτα χθες με σιρόπι αγαύης. Όλα πήγαιναν καλά, είχα λιώσει σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας και είχα προσθέσει το κακάο, καθώς και λίγη τριμμένη φυσική βανίλια. Μόλις όμως έριξα την αγαύη, μέσα στο μπεν μαρί, το μίγμα έγινε ξαφνικά μια παχύρρευστη πηχτή λάσπη. Ξαφνικά δεν μπορούσα να το ανακατεψω, οπότε αναγκάστηκα να ρίξω φρέσκο γάλα για να μαλακώσει και πάλι, με αποτέλεσμα να μην πήξει καλά στο τέλος. Είχα ακούσει ότι η αγαύη σκληραίνει τα υλικά, αλλά αυτό παραήταν. Τι προτείνετε;; Ευχαριστώ πολύ
Miss Healthy Living
10/10/2019 at 22:43Αν το κάνεις με μέλι δε θα έχεις πρόβλημα. Αν πάλι θες οπωσδήποτε με αγαύη, θα κάνεις το ίδιο μόνο που δε θα βάλεις λιγότερο γάλα
Κική
12/01/2020 at 16:29Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εγώ είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με θυμαρίσιο μέλι. Πρόσθεσα αλλά 40 ml βούτυρο καρύδας αλλά πάλι το ίδιο. Τώρα την έχω βάλει να κρυώσει. Τι έφταιξε άραγε;
Miss Healthy Living
15/01/2020 at 17:20Δεν φταίει κάτι, έτσι πρέπει να είναι και μόλις ανακατέψεις να την χύσεις στο σκέυος σιλικόνης ή ό,τι άλλο χρησιμοποιήσεις, ώστε να γίνει σκληρή
Katerina
06/07/2018 at 08:58Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
Lina
06/07/2018 at 09:03Την εφιαχνα με βούτυρο κακάο. Έχω μεγάλη περιέργεια για το αποτέλεσμα…
Μαρία
09/07/2018 at 18:43Επιτελους! Θα φαω σοκολατιτσα ΚΑΙ με την αδεια της διατροφολογου μου! Ευχαριστουμε για το δωρακι και καλα γλυκομαγειρεματα σε οποια κυρια το κερδισει!
Ελίνα
10/07/2018 at 11:56Ευχαριστούμε πολύ!
Σοφία
10/07/2018 at 19:08Απλά υπέροχη!!
Claire
14/11/2018 at 10:13Καλημέρα…
Πολύ ωραία η σοκολάτα,κατοχυρώθηκε 🙂
Θα ήθελα να ρωτήσω όμως από προμηθεύτηκες τη συγκεκριμένη φόρμα,έχω αλλά για τη μικρή,κανονική σοκολάτα!
Θα μπορούσες να μου πεις?
Ευχαριστώ
Miss Healthy Living
14/11/2018 at 23:35Ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς δε θυμάμαι. Ή από ebay ή από amazon. Από εκεί ψωνίζω!
Μυρτώ
29/01/2019 at 23:29Ωραια συνταγη αλλα προσωπικα προτιμω κανονικο βουτυρο ή cocoa butter αντι για λαδι καρυδας. Αυτο το λαδι ειναι αθλιο και στην γευση αλλα και στην οσμη..ακομα και το αοσμο που δοκιμασα ειχε μια ασχημη μυρωδια. Αλλα και στη γευση ετσι κι αλλιως δεν μ’αρεσε.
Miss Healthy Living
30/01/2019 at 08:30Η σοκολάτα κανονικά γίνεται με βούτυρο κακάο. Επειδή όμως είναι δύσκολο να το βρουν όλοι αλλά και λόγω του υψηλού του κόστους πρότεινα την εναλλακτική με το λάδι καρύδας.Αν εσένα δε σου αρέσει κανε΄να πρόβλημα. Μου κάνει εντύπωση όμως η αποστροφή σου, μήπως έχεις κάποια αλλεργία? Γιατί πραγματικά είναι άοσμο και πολύ ελαφρύ! Γάλα καρύδας ή αποξηραμένη καρύδα τρως ή δε σου αρέσει?
chrysaK
11/02/2019 at 21:05Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για τη συνταγή. Ευχαριστούμε που τη μοιραστήκατε μαζί μας. Γνωρίζετε πόσα γραμμάρια σοκολάτας βγαίνουν? Ευχαριστώ πολύ!!!
Miss Healthy Living
12/02/2019 at 09:42Ευχαριστώ πολύ. Περίπου 500 γρ.
Christina Andromeda
25/02/2019 at 14:14Να τι μαθαίνει κανείς! Εντυπωσιακό
Miss Healthy Living
25/02/2019 at 23:04🙂 χαίρομαι που βρήκες κάτι χρήσιμο!
Nikoleta
11/05/2019 at 12:04Ευχαριστούμε για τις ωραίες ιδέες! Θα μπορούσαμε προσθέτοντας λίγο γάλα να κάνουμε σοκολάτα γάλακτος; Ευχαριστώ!
Miss Healthy Living
11/05/2019 at 16:16Μπορείς να το δοκιμάσεις αλλά θα βγει πολύ μαλακή. Θα θέλει δηλαδή σίγουρα ψυγείο, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Μπορείς όμως να βάλεις γάλα σε σκόνη!
ΒΑΝΕΣΑ
21/09/2019 at 21:19Καλησπέρα! Πόσο καιρό μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο; Και σε τι σκεύος; Ευχαριστώ! 🙂
Miss Healthy Living
22/09/2019 at 18:49Για όσο θες, δεν παθαίνει κάτι. Αν έχεις την λαδοκολλα που ειναι και αλουμινόχαρτο ακόμη καλύτερα, τύλιξέ τη με τέτοιο
ΒΑΝΕΣΑ
24/09/2019 at 18:14Ευχαριστώ πολύ!!!
Έλενα
18/11/2019 at 19:46Καλησπέρα! Μπορούμε να το βάλουμε σε θήκη για παγακι; σε περίπτωση που δεν έχουμε θήκη σιλικόνης;
Miss Healthy Living
19/11/2019 at 16:39Ναι μπορεις. Αν δεις πως δε βγαίνουν εύκολα απλο τις θήκες, βάλτα για λίγο στην κατάψυξη
Αθηνα
30/11/2019 at 17:45Έφτιαξα τη σοκολάτα τέλεια γεύση,όμως θα ήθελα ποιο σκληρη.Τι θα μπορουσα να κάνω;; Θέλω να πιάνεται χωρίς να κολαει
Miss Healthy Living
01/12/2019 at 11:15Να την έχεις στο ψυγείο. Όσο έχει ακόμη ζέστη έξω, θα λιώνει.
Αφρό
21/12/2019 at 20:11Μόλις τώρα προσπάθησα να φτιάξω τη συνταγή αυτή της κουβερτούρας με μεγάλη αποτυχία. Βγήκε κάτι μεταξύ βρεγμένης άμμου και ζουμί δεν διαλύθηκε το κακάο και το λάδι καρύδας δεν ενσωματώθηκε. Δεν ξέρω τι να κάνω μήπως και το σώσω. Έκανα ακριβώς ότι έλεγε η συνταγή δεν ξέρω τι πήγε λάθος.
Miss Healthy Living
22/12/2019 at 08:25κάτι έκανες, είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό που περιγράφεις είναι οξύμωρο, δεν μπορεί με τπτ να συμβεί. έχεις να μου στείλεις φωτογραφία? τι προϊόντα χρησιμοποίησες?
Κάνδια
30/03/2020 at 00:55Θεωρείται κάτι “χωρίς ζάχαρη” όταν έχει μέλι???? Το μέλι έχει πολύ ζάχαρη! Να μην νομίζουν όσοι διαβάζουν πως τρώνε κάτι υγεινό και μη παχυντικό. Πάντως η σοκολάτα είναι νόστιμη. 🙂
Miss Healthy Living
31/03/2020 at 10:17Δεν καταλαβαίνω αν τελικά ρωτάς κάτι. Το μέλι έχει σάκχαρα και αμέτρητες βιταμίνες και ιχοστοιχεία. Υπάρχει πλήρης διατροφική ανάλυση σε όλες τις συνταγές, ελπίζω να την συμβουλέυεσαι, οι υπόλοιποι πάντως το κάνουν. Χαίρομαι που σου άρεσε τελικά η κουβερτούρα μου
Vicky
13/11/2020 at 02:38Γεια σας
Μπορώ να βάλω βούτυρο αγελάδας?
Miss Healthy Living
13/11/2020 at 08:03Δεν το έχω δοκιμάσει
ILIANA
30/12/2020 at 22:17Συγχαρητήρια! φοβερή συνταγή, πανεύκολη υγιεινή και vegan! έχω ενθουσιαστεί με την όλη διαδικασία παράγωγης σπιτικής κουβερτούρας και τούρτας, έχω ετοιμάσει την βάση από την συνταγή σας τούρτα καριόκα, αύριο θα ολοκληρωθεί η συνταγή και θα επιστρέψω με σχόλια αφού την δοκιμάσουμε! καλή χρονιά!
Miss Healthy Living
31/12/2020 at 11:00Χαίρομαι τόσο πολύ!