Χούμους από λευκά φασόλια. Τα χούμους μου αρέσουν πολύ. Πως να μην μου αρέσουν άλλωστε? Έχουν βελούδινη γεύση, είναι θρεπτικά και προσθέτοντας κάθε φορά κάποιο μπαχαρικό ή λαχανικό έχεις ένα καινούργιο και νόστιμο πιάτο.
Αυτή τη φορά σκέφτηκα να δοκιμάσω να το φτιάξω με λευκά φασόλια αντί για ρεβίθια και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Για να με διευκολύνω έχω πάντα έχω βρασμένα όσπρια στην κατάψυξη, ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε οποιαδήποτε συνταγή!
Τα λευκά φασόλια είναι ωφέλιμα για την υγεία του αίματος και των οστών. Είναι πλούσια σε πρωτείνες, καλή πηγή καλίου, χαλκού, μαγγανίου, και διαλυτών φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και της πεπτικής λειτουργίας. Ακόμη, περιέχουν μολυβαίνιο που ενισχύει την υγεία του ύπατος και είναι πλούσια στο αμινοξύ τρυπτοφάνη και σε πρωτείνες, που είναι απαραίτητα για το χτίσιμο και την επανόρθωση των ιστών και των μυών στο σώμα μας.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Χούμους από λευκά φασόλια
Χούμους από λευκά φασόλια
Ingredients
- 300 γρ ξερά λευκά φασόλια
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταχίνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- χυμό λεμονιού
Instructions
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες (τουλάχιστον)
Βράζουμε, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν
Ξεπλένουμε τα φασόλια, τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το ταχίνι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Αν το μπλέντερ μας δεν είναι δυνατό, το κάνουμε σε 2 ή 3 δόσεις
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι, κύμινο και μπόλικο χυμό λεμονιού
Διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ στο ψυγείο
Notes
Γεμίστε αραβικές πίτες ή τορτίγιας με χούμους και λαχανικά και θα έχετε στο λεπτό ένα θρεπτικό, υγιεινό και χορταστικό σνακ
Η διατροφική ανάλυση για το χούμους από λευκά φασόλια
-
Για να δεις και άλλα ντιπ, πάτησε εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με λευκά φασόλια, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
2 Σχόλια
Κατερίνα
17/09/2019 at 14:53Πάντα φτιαχνω χουμους απο φάβα και το χειμωνα προσθετω και πορτοκαλι που του παει πολύ.
Σήμερα όμως σε θυμηθηκα που ειχες φτιαξει χουμους απο φασόλια κι ειπα να το δοκιμάσω μια και τα φασόλια που ετοιμαζα για σαλατα παραβρασαν σχεδον διαλυθηκαν. Και πραγματικά βγηκε το ίδιο ωραιο με τα ρεβυθια τα οποια δεν φτιαχνω συχνα σε αντιθεση με τα φασολια και τη φαβα. Και πλεον κατοχυρωθηκε να βαζω στην ακρη και βραστα φασολια για χουμους . Ευχαριστω για την δοκιμη που ειχες ηδη κάνει μια και ο χρονος ειναι λιγος για να δοκιμαζουμε ολοι τα παντα. θα δοκιμασω με τα λιωμενα φασολια και ντιπ κρεμμυδιου με σκονη κρεμμυδιου. Πιστευω οτι θα βγει καλό. Ισως χρειαστει λιγο ξυδι ισως οχι. Θα δειξει. Θα κανω και τεστ στα παιδια μου με τη σαλτσα απο πουρε φασολιων να δω τι αποτελεσμα θα εχει. Ισως προσθεσω καποια μυρωδικα επιπλεον. Ο Σεπτεμβρης ειναι παντα πολυ φορτωμενος μαγειρικα. Φτιαξε σαλτσα ντοματα για το χειμώνα, φτιαξε καραμελλωμενο κρεμυδι ,φτιαξε λαδι μυρωδικων , αποθηκευσε στην καταψυξη μελιτζανες, αποξήρανε κλπ. πω πω κουραστηκα και που τα γραφω χα χα
Miss Healthy Living
17/09/2019 at 23:15Ευχαριστώ πολυ για το μήνυμά σου! Το ντιπ κρεμμυδιού θα βγει τέλειο, να το δοκιμάσεις!Θα περιμένω με αγωνία να μου πεις και για τη σάλτσα με τον πουρέ φασολιών. όντως ο Σεπτέμβρης είανι μήνας με ατελέιωτες εραγσίες, τόσο που φέτος ζορίστηκα πάαααααρα πολύ και σκέφτηκα να μην κάνω τπτ