Διεθνής Κουζίνα/ Νηστίσιμα/ Ντιπ/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Ρεβύθια

Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή

χούμους με πιπεριές φλωρίνης

Εκεί που λέω, έχω κλείσει από συνταγές με ρεβύθια, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό να δοκιμάσω, τότε είναι που αυτοαναιρούμε και σας παρουσιάζω ακόμη μια συνταγή, με αυτό το καταπληκτικό και εξαιρετικά θρεπτικό όσπριο. Το συγκεκριμένο χούμους, εκτός από νόστιμο και πρωτότυπο είναι και πολύ χορταστικό. Συνηθίζω να το καταναλώνω το απόγευμα με κάποιο παξιμαδάκι ή πιτούλα, ή κριτσίνι, ώστε να έχω δυνάμεις να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της ημέρας και να καταφέρω να κάνω και το τρεξιματάκι μου το βράδυ (στον διάδρομο). 

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)

χούμους με πιπεριές φλωρίνης 3

Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 15
Cooking Time: 40 λεπτά

Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή

Ingredients

  • 300 γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 8-10 πιπεριές Φλωρίνης
  • ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 2 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 2 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • καπνιστή πάπρικα ή/και μπούκοβο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • προαιρετικά ώστε να θυμίζει πίτσα
  • αποξηραμένο βασιλικό
  • 2 κ.σ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον

2

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30 -40 λεπτά δηλαδή

3

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 20 λεπτά

4

Στη συνέχεια, και ενώ είναι ακόμα ζεστές οι πιπεριές, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αυτό το κάνουμε για να "ιδρώσουν" και να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα

5

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6

Διατηρούμε στο ψυγείο σε τάπερ

Tips:

Βράζουμε όλη τη συσκευασία με τα ρεβύθια και αυτά που περισσεύουν τα διατηρούμε στην κατάψυξη, χωρισμένα σε μερίδες, ώστε να έχουμε ανά πάσα στιγμή μέσα στη βδομάδα έτοιμα όσπρια προς κατανάλωση.

χούμους με πιπεριές φλωρίνης

Για να δείτε και άλλα ντιπ, πατήστε εδώ

χούμους με πιπεριές φλωρίνης 3

Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

one × 1 =