Λαχανικά/ Σαλάτες/ Ψάρια - Θαλλασινά

Ψάρι με καλαμπόκι και αρακά

τόνος με καλαμποκι και αρακά, ψάρι

Ψάρι με καλαμπόκι και αρακά. Η πρότασή μου για να αντικαταστήσεις τις έτοιμες “πολυσαλάτες” που κυκλοφορούν και είναι γεμάτες λιπαρά.

Γνωρίζω ότι σου αρέσει πολύ ο τόνος, τον προτιμάς αρκετές φορές όταν θες να φας κάτι ελαφρύ ή όταν δεν έχεις μαγειρέψει και βιάζεσαι. Μεταξύ μας και εγώ “υποκύπτω” κάποιες φορές, οπότε σε καταλαβαίνω. Είναι τρομερή η ευκολία που σου προσφέρει αυτό το έτοιμο προϊόν. Ελπίζω μόνο να προτιμάς τον τόνο σε νερό και να αποφεύγεις όσο γίνεται τις πολυσαλάτες, οι οποίες είναι φορτωμένες με λιπαρά. 

φιλέτο ψαριού με λαχανικά αρακά και καλαμπόκι

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω;
  • Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ψάρι έχεις. Εγώ προτιμώ τον μπακαλιάρο
  • Μπορείς να προσαρμόσεις τις αναλογίες στα λαχανικά και να αυξομειώσεις ανάλογα το γούστο σου αλλά και το τι θες να πετύχεις (απώλεια βάρους, γεύμα υψηλό σε πρωτεΐνη κλπ). 
  • Προσοχή θέλει το λάδι που θα προσθέσεις. Μην ξεχνάς πως κάθε κουταλιά έχει περίπου 88 θερμίδες

φιλέτο ψαριού με λαχανικά αρακά και καλαμπόκι

Το συγκεκριμένο πιάτο μπορείς να το καταναλώσεις ως σαλάτα μαζί με μαρούλι ή ό,τι προτιμάς και στη στιγμή έχεις ένα ελαφρύ και θρεπτικό βραδινό,  μπορείς να προσθέσεις σύνθετους υδατάνθρακες όπως ρύζι, μακαρόνια, κινόα ή βραστές πατάτες και να έχεις ένα πλήρες γεύμα. Θα το αποθηκεύσεις σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο, οπότε την επόμενη φορά που θα γυρίσεις στο σπίτι και το στομάχι θα έχει φτάσει στην πλάτη, θα έχεις κάτι έτοιμο να σε περιμένει.  

Ψάρι με καλαμπόκι και αρακά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 2
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 15 λεπτά Total Time: 16 λεπτά

Ψάρι με καλαμπόκι, αρακά και καρότο. Θρεπτικό και υγιεινό, να το φας ως σαλάτα ή ως κυρίως γεύμα

Ingredients

  • 300 γρ ψάρι (χρησιμοποιώ μπακαλιάρο)
  • 150 γρ αρακά
  • 100 γρ καλαμπόκι
  • 100 γρ καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
  • ελαιόλαδο κατά βούληση
  • Προαιρετικά
  • καυτερή πιπεριά, ελιές

Instructions

1

Βράζεις το ψάρι που θα χρησιμοποιήσεις. Ανάλογα το μέγεθος και την ποσότητα, αλλάζει και ο χρόνος βρασμού. Περίπου όμως 10-15 λεπτά

2

Σε άλλη κατσαρόλα βράζεις τα λαχανικά. Πάλι ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους. Περίπου όμως για 10 λεπτά. Πρώτα θα βάλεις τον αρακά και 2-3 λεπτά πριν το τέλος, θα προσθέσεις το καλαμπόκι και το καρότο. Εκτός βέβαια αν τα θες πολύ μαλακά, οπότε θα πρέπει να τα βάλεις νωρίτερα

3

Σουρώνεις το ψάρι και τα λαχανικά, αλατίζεις, προσθέτεις ελαιόλαδο ό,τι άλλο σου αρέσει και απολαμβάνεις

Nutrition

  • 284 Calories
  • 26,5g Carbohydrates
  • 7g Fat
  • 5,8g Fiber
  • 29,9g Protein
  • 30mg Sodium
  • 8,4g Sugar
  • 0,1g Trans fat

Οι προτεινόμενες ποσότητες είναι ενδεικτικές και αφορούν σε 2 μερίδες. Η διατροφική ανάλυση είναι για μία μερίδα 

μπακαλιάρος με λαχανικά αρακά και καλαμπόκι

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια-θαλασσινά, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με καλαμπόκι, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές για σαλάτες, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.