Ψαρόσουπα βελουτέ. Ένα υπέροχο πιάτο που θα λατρέψει η οικογένειά σου και πίστεψέ με, θα σου ζητάει να φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Όπως ισχύει πάντα και ακόμη περισσότερο όταν αφορά σε ψάρια, η πρώτη ύλη παίζει καθοριστικό ρόλο στο γευστικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό επίλεξε φρέσκο, Ελληνικό ψάρι, όπως μπακαλιάρο, σκορπίνα, μπαρμπούνια, ροφό ή συναγρίδα. Τα ψάρια ιχθυοτροφείου δεν τα συμπαθώ, δεν μπορώ να τα χωνέψω και όχι απλά τα αποφεύγω, δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχεις πρόσβαση σε φρέσκο ψάρι, μπορείς να χρησιμοποίησεις κατεψυγμένο μπακαλιάρο ή κάποιο κοκκινόψαρο. Μια χαρά νόστιμη θα βγει και πάλι.
Πάμε τώρα να σου αποκαλύψω τα μυστικά μου
- Δε θα κλείσεις το καπάκι της κατσαρόλας όση ώρα θα μαγειρεύεις το φαγητό. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις αυτό. Ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά που δεν τους αρέσει η μυρωδιά του ψαριού, αυτό το tip θα το βρεις ιδιαίτερα χρήσιμο
- Πρόσθεσε ζωμό από γαρίδες ή καραβίδες. Δεν έχω δημοσιεύσει ακόμη πολλές συνταγές με γαρίδες, ώστε να γνωρίζεις ακριβώς τον τρόπο που συνηθίζω να τις μαγειρεύω. Εν τάχη όμως να σου πω, πως τις καθαρίζω εντελώς. Όχι με τον “εστιατορικό” τρόπο, αλλά αφαιρώ και το κεφάλι και ολόκληρο το κέλυφος. Έπειτα βράζω τα κεφάλια με τα υπόλοιπα για λίγο και κρατάω το ζωμό σε χάρτινα ποτήρια στην κατάψυξη, εφόσον βέβαια δε χρειάζεται στην εκάστοτε συνταγή.
- Αν δεν έχεις ζωμό από γαρίδες ή καραβίδες. Αν βρεις μικρά κόκκινα ψαράκια όπως μπαρμπουνάκια ή κουτσομούρες πάρ’ τα οπωσδήποτε από το ιχθυοπωλείο.4-5 τέτοια θα προσθέσουν εκπληκτική γεύση στη σούπα σου. Δεν είναι ανάγκη να κάτσεις να βγάλεις τα μάτια σου για να τα καθαρίσεις μετά. Μόνο το ζωμό τους χρειάζεσαι.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Ψαρόσουπα βελουτέ με μπόλικα λαχανικά Ξεπλένεις τα ψάρια και τα τοποθετείς σε μια κατασρόλα μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τη δάφνη και 2 lt βραστό νερό Βράζεις για 15-20 λεπτά (εξαρτάται από τα ψάρια) Εν τω μεταξύ πλένεις και καθαρίζεις τις πατάτες και τα καρότα Τοποθετείς τα βρασμένα ψάρια σε μια πιατέλα και σουρώνεις ώστε να έχεις έναν καθαρό ζωμό χωρίς κόκαλα Πλένεις την κατσαρόλα και τοποθετείς τις πατάτες, τα καρότα, το αλάτι και το σέλερι / σέλινο μαζί με το σουρωμένο ζωμό. Μην βάλεις πολύ, 2-3 κλωναράκια, αρκούν. Εάν έχει ζωμό από γαρίδες, πρόσθεσέ τον τώρα Αν έχεις κόψει τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, θα βράσουν σε 10 λεπτά Αφαιρείς τα κόκαλα από το βρασμένο ψάρι Προσθέτεις το καθαρισμένο ψάρι στην κατσαρόλα και πολτοποιείς με ραβδομπλέντερ. Αν θέλεις ακόμη πιο βελούδινο αποτέλεσμα, προσθέτεις βραστό νερό. Σερβίρεις με μπόλικο λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο Με τις αναλογίες που σου προτείνω δεν υπάρχει ενοχλητική μυρωδιά, αν όμως έχεις παιδί το οποίο ακούει/ μυρίζει ψάρι και τρέχει, δοκίμασέ το με 600 γρ ψάρι και τα υπόλοιπα υλικά ως έχουνΨαρόσουπα βελουτέ
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για την ψαρόσουπα βελουτέ
Η διαδικασία για να φτιάξεις την ψαρόσουπα βελουτέ, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια -θαλασσινά, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για σούπες, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Χρύσα έφτιαξε την ψαρόσουπα και είπε “Σήμερα έφτιαξα την ψαρόσουπα… Πεντανόστιμη και βελούδινη όπως την περιγράφεις. Σε ευχαριστώ και πάλι για τις ωραίες συνταγές σου
“
No Comments