Κεχρί/ Σούπες/ Ψάρια - Θαλλασινά

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και κεχρί

ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και κεχρί. Οι σούπες ενώ μου αρέσουν πολύ δεν τις φτιάχνω τόσο συχνά και θα σου απαριθμήσω αμέσως τους λόγους.

Ο πρώτος και κυριότερος είναι επειδή δεν με χορταίνουν. Την τελευταία φορά που είχαμε κοτόσουπα έφαγα 3 πιάτα για παράδειγμα. Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός είναι πως η σούπα δεν τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν ξέρω αν στο έχω ξαναπεί, αλλά δεν χρησιμοποιώ φούρνο μικροκυμάτων. Στο σπίτι τον ξήλωσα και έκανα ένα επιπλέον ντουλάπι και στη δουλειά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! Γι΄αυτό λοιπόν σούπα θα φτιάξω τα Σαββατοκύριακα που είμαστε στο σπίτι για να την φάμε ζεστή – ζεστή. Τα Σάββατα συγκεκριμένα που συνηθίζουμε να τρώμε ψάρι, ειδικά τον χειμώνα φτιάχνω ψαρόσουπα. Απλή, κλασική αλλά πεντανόστιμη. Στα παιδιά αρέσει τόσο που αν τις ρωτήσεις ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό θα σου πουν φακές και ψαρόσουπα.

Ψάρια στο έχω ξαναπεί, χρησιμοποιώ μπακαλιάρο, σκορπίνες, συναγρίδα, ροφό, μπαρμπούνια, κουτσομούρες, και βέβαια ΠΟΤΕ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ.

ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Εγώ όπως θα δεις και παρακάτω χρησιμοποιώ κεχρί αντί για ρύζι. Το κεχρί είνια γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και θεωρείται ένα από τα λιγότερο αλλεργιογόνα σιτηρά. Είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο.  

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 40 λεπτά

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο. κεχρί και λαχανικά

Ingredients

  • 1 -1.5 κιλό μπακαλιάρο
  • λίγες φρέσκιες γαρίδες ή 10 μικρές κουτσομούρες ή μικρά μπαρμπούνια για έξτρα γεύση
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γρ πατάτα
  • 100 γρ καρότο
  • σέλερυ ή σέλινο
  • 100 γρ κεχρί ή ρύζι
  • 2 Lt νερό
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκο χυμό λεμονιού

Instructions

1

Ξεπλένεις τα ψάρια και τα τοποθετείς σε μια κατασρόλα μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα 4 και 2 lt βραστό νερό

2

Βράζεις για 15-20 λεπτά (εξαρτάται από τα ψάρια)

3

Εν τω μεταξύ πλένεις, καθαρίζεις και ψιλοκόβεις τις πατάτες και τα καρότα

4

Τοποθετείς τα βρασμένα ψάρια σε μια πιατέλα και σουρώνεις ώστε να έχεις έναν καθαρό ζωμό χωρίς κόκαλα

5

Πλένεις την κατσαρόλα και τοποθετείς το κεχρί, τις πατάτες, τα καρότα, το αλάτι και το σέλερy / σέλινο μαζί με το σουρωμένο ζωμό. Μην βάλεις πολύ, 2-3 κλωναράκια, αρκούν.

6

Βράζεις για 15 λεπτά ή μέχρι να έχει μαλακώσει η πατάτα. Αν χρειαστεί προσθέτεις βραστό νερό

7

Εν τω μεταξύ αφαιρείς τα κόκαλα από το βρασμένο ψάρι

8

Προσθέτεις το καθαρισμένο ψάρι στην κατσαρόλα

9

Σερβίρεις με μπόλικο λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο

Η διατροφική ανάλυση για την ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και κεχρί 
ψαρόσουπα με κεχρί και μπακαλιάρο θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις την ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και κεχρί βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές για σούπες, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.