Αλμυρά Σνακ/ Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Όσπρια/ Ρεβύθια/ Σνακ

Ψητά Ρεβύθια. Το πιο θρεπτικό αλμυρό σνακ!

ρεβύθια-ψητά-αλμυρό-σνακ

Ψητά Ρεβύθια. Πρέπει να ομολογήσω πως ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός, διότι όταν λέω ψητά  ρεβύθια ψητά δεν προτίθεμαι να προλογήσω μια ρεβυθάδα φούρνου, αλλά για ένα θρεπτικό και υγιεινό αλμυρό σνακ κατάλληλογια μικρούς και μεγάλους

ρεβύθια-ψητά-αλμυρό-σνακ

Αυτή τη συνταγή σας την είχα πρωτοδείξει τον Ιανουάριο του 2015 και ήταν από τις συνταγές που επέλεξα να μην μεταφέρω στο νέο Blog, γιατί πρώτον δε μου άρεσαν οι φωτογραφίες και δεύτερον, είχα πάρα πολύ καιρό να την φτιάξω και ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν χρειάζεται βελτίωση.  Τα ρεβύθια είναι από τα αγαπημένα μου όσπρια, δυστυχώς όμως δεν αρέσουν τόσο στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου δεν μπορούσα να φάω όσπρια, λαχανικά και φρούτα. Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη φορά που τόλμησα να φάω ρεβύθια. Από το γεγονός και μόνο ότι έκανα περίπου 3 χρόνια να ξαναφάω, νομίζω μπορεί να καταλάβετε τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Τώρα λοιπόν που ξεπέρασα το σοκ και είμαι σε θέση να φτιάξω τόσες συνταγές με ρεβύθια, οι υπόλοιποι αντιδρούν.  Με αυτή τη συνταγή όμως, όχι μόνο τα έφαγαν αλλά μου ζήταγαν και άλλα!

ρεβύθια-ψητά

Πόσο διατηρούνται τα ψητά ρεβύθια;

Μπορείτε να τα φυλάξετε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς για παραπάνω από μια βδομάδα. Πιστέψτε με όμως δε θα σας μείνουν τόσες μέρες!

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Ρεβύθια Ψητά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 50-60 λεπτά

Ρεβύθια Ψητά. Το πιο υγιεινό, θρεπτικό και γευστικό αλμυρό σνακ!

Ingredients

  • 350 γρ ρεβύθια
  • αλάτι κατά βούληση
  • 4-6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 τσιμπιές αποξηραμένο σκόρδο
  • ελάχιστη ρίγανη

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό (1 κ.σούπας) για 8-10 ώρες

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 170 σε αέρα

3

Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα ρεβύθια. Τα στεγνώνουμε ξανά με χαρτί. Προσέχουμε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο αλλά δίπλα- δίπλα

4

Ψήνουμε τα ρεβύθια για 25 λεπτά

5

Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, αποξηραμένο κρεμμύδι, αποξηραμένο σκόρδο και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25-35 λεπτά (ανάλογα το πόσο τραγανά θέλουμε να είναι)

Notes

Το πόσο αλάτι θα βάλετε θα το κρίνετε εσείς. Πρέπει να ψηθούν καλά για να μην έχουν γεύση από ρεβύθια. όχι πιο δυνατη θερμοκρασία

Η διατροφική ανάλυση για τα ψητά ρεβύθια
ρεβύθια-ψητά-διατροφική-ανάλυση-θερμίδες
Η διαδικασία για να φτιάξετε τα ψητά ρεβύθια, βήμα-βήμα

ρεβύθια-ψητά

 

ρεβύθια-ψητά-αλμυρό-σνακ

 

  • Για να δείτε και άλλες συνταγές για πικάντικα σνακ, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Ντούσκα έφτιαξε  τα ψητά ρεβίθια και είπε «Ψημένα ρεβίθια, το πιο ωραίο σνακ!

ψητά-ρεβύθια-αλμυρό-σνακ

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    paraxeno pirouni
    16/11/2018 at 12:56

    Είναι ωραίο σνακ πράγματι, στην ουσία πρόκειται για στραγάλια και είναι σαφώς καλύτερο να ρυθμίσουμε εμείς το αλάτι και τα μπαχαρικά που θέλουμε να έχουν. Είχα δοκιμάσει κι εγώ να τα φτιάξω αλλά τα είχα βράσει. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να τα φτιάξω και όπως περιγράφεις, μου φαίνεται πως αυτή η εκδοχή πρέπει να προσεγγίζει πολύ τα στραγάλια. Μπράβο!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      28/11/2018 at 10:29

      Γιατί να κάθεσαι να τα βράζεις αφού μπορείς να τα κάνεις έτσι? Αν θες να θυμίζουν στραγάλια, από τη στιγμή που θα τα ξαναβάλεις στο φούρνο, θα πρέπει να τα ψήσεις λιγότερο από τα 35 λεπτά που προτείνω. Το πόσο θα το καθορίσεις εσύ ανάλογα με το πως θες να είναι. Επιπρόσθετα, όσο λιγότερο το αλάτι και τα μπαχαρικά, τόσο περισσότερο θα θυμίζουν στραγάλια!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    three + ten =