Γλυκά/ Μελομακάρονα/ Μπάρες δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πρωινό/ Σνακ/ Φρούτα/ Χριστούγεννα

Ωμοφαγικές μπάρες με βρώμη και καρύδια

μπάρες χωρίς ζάχαρη, με βρώμη, με γεύση μελομακάρονο

Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ στο να περιγράψω αυτές τις μπάρες. Έγραψαέσβησααμφισβήτησααπογοητεύτηκανευρίασα. Στη συνέχεια σκέφτηκα να μην γράψω κάτι, παρά μόνο τη συνταγή. Εννοείται, ότι το μετάνιωσα αμέσως, διότι, πρέπει να τις δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Οφείλω να σας πείσω να τις φτιάξετε. Πως γίνεται, ενώ μπορείτε να φάτε κάτι τόσο εύγευστο και υγιεινό, να σας αφήσω να καταναλώνετε τα έτοιμα, αυτά με τα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης συστατικά. Ειδικά εμείς οι γονείς, είναι δυνατόν να μεγαώνουμε τα παιδιά μας με όλες αυτές τις σαβούρες που κυκλοφορούν? Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις διατροφικές τους συνήθειες και κατ’ επέκταση για την υγεία τους, την ποιότητας ζωής τους. Παθιάστηκα πάλι και ξέφυγα, οπότε ας επανέλθω στη σημερινή συνταγή. 

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας.  Καταρχάς δεν είμαι σίγουρη αν έπρεπε να τις ονομάσω μπάρες. Όπως λέω και στον τίτλο, είναι σα να τρως μελομακάρονα. Πιο δροσερά όμως και πιο φίνα, χωρίς να σε λιγώνουν. Με το άρωμα του πορτοκαλιού να κάνει έντονη την παρουσία του αλλά σε πλήρη αρμονία με την κανέλα. Να υπάρχει ισορροπία, να μην υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα τους αλλά αυτή η πολυπόθητη ευγενής άμιλλα και όλα αυτά από την πρώτη μπουκιά.


Δεν ξέρω τι άλλο να πω…Υπάρχουν τόσες δυνατότητες. Αν τα βουτήξεις σε σοκολάτα είμαι σίγουρη ότι θα είναι σα να τρως τις πιο φρέσκιες, αρωματικές και υγιεινές καριόκες. Είναι εξαιρετική πρόταση για πρωινό, για γλυκό, για σνακ, για ό,τι θέλετε. 

Σας παρακαλώ πολύ, δοκιμάστε τες. Γίνονται πολύ γρήγορα και με υλικά που έχει το κάθε σπίτι.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Ωμοφαγικές μπάρες με βρώμη και καρύδια που θυμίζουν μελομακάρονα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,76 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 7-9
Prep Time: 3 λεπτά

Ωμοφαγικές μπάρες με βρώμη και καρύδια που θυμίζουν μελομακάρονα

Ingredients

  • το ταψί που χρησιμοποίησα έχει εσωτερικές διαστάσεις(11χ30)
  • 150 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) ή μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 250 γρ καρύδια
  • 120 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 8 γρ ξύσμα πορτοκαλιού (βιολογικό και ακέρωτο κατά προτίμηση)
  • 2 γρ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
  • μια τσιμπια γαρύφαλλο
  • 160 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)

Instructions

1

Αν χρησιμοποιήσουμε χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 70 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ

2

Στίβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες ή το μέλι

3

Ανακατεύουμε και πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να μαλακώσουν οι λιωμένοι χουρμάδες

4

Περνάμε τα καρύδια από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σας προτείνω να το κάνετε σε 2-3 δόσεις. Τοποθετούμε τα καρύδια στο μπολ και ανακατευουμε καλά με το πιρούνι

5

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο

6

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης. Τις νιφάδες βρώμης δηλαδή, τις οποίες έχουμε περάσει από το μπλέντερ ώστε να γίνουν αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το πηρούνι, στο τέλος όμως θα χρειαστεί να βάλουμε τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρώμη στο μείγμα μας

7

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας. Αν δυσκολευτούμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη.

8

Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από λίγες ωρες είναι έτοιμο. Κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο

Η διατροφική ανάλυση για τις  ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονο

ωμοφαγικές-μπάρες-με-γεύση-μελομακάρονο-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξετε τις ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονο, βήμα- βήμα
  • Για να δείτε και άλλες μπάρες δημητριακών, πατήστε εδώ
  • Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ

Επεξεργασία άρθρου ‹ Miss Healthy Living — WordPress.htm

Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Φιλιώ έφτιαξε τις ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονο και μάλιστα χρησιμοποίησε φυστίκια Αιγίνης αντί για καρύδια

μπάρες χωρίς ζάχαρη, με βρώμη, με γεύση μελομακάρονο

  • Η Daisy έφτιαξε τις ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονο και είπε “Έφτιαξα τις ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονου και ήταν υπέροχες. Τις έφτιαξα μπαλίτσες αφού έδεσαν στο ψυγείο. Τις έβαλα σε χαρτάκια και τα πρόσφερα για μελομακάρονα. Ξετρελλάθηκαν όλοι! Μάλιστα αντί για αλεύρι βρώμης έβαλα πίτουρο βρώμης. Σ’ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια και καλές γιορτές!

μπάρες χωρίς ζάχαρη, με βρώμη, με γεύση μελομακάρονο

  • Η Γιώτα έφτιαξε τις ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονο και είπε “Έκανα τις μπάρες με γεύση μελομακάρονο σε στρογγυλό σχήμα όμως γιατί αρέσει στο μικρό blwακη μου!Τέλεια γεύση κ χωρίς τύψεις! Τις τσάκισε ο μικρός μου (12,5 μηνων)… απλα δεν εβαλα γαρύφαλο, φοβήθηκα μηπως του έρχονταν πολύ έντονο! Μπράβο σας

  • Η Σταυρούλα έφτιαξε τις ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονο και είπε “Να και η δικιά μου!! Πραγματικά υπέροχες!!

  • Η ‘Ελλη έφτιαξε τις ωμοφαγικές μπάρες με γεύση μελομακάρονο και είπε “Έφτιαξα για 2η φορά τα τρουφάκια/μπάρες μελομακάρονο και είναι πραγματικά καταπληκτικά!!!

μπάρες χωρίς ζάχαρη, με βρώμη, με γεύση μελομακάρονο

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.